Először utazik Fehérvárra a MAC

   

Tavaly emlékezetes párharcot vívott egymással a két ligaújonc, az idei szezonban még nem játszottak egymással a Raktár utcában.

A két budapesti találkozó viszonylag sima volt, az elsőt 6-0-ra, a másodikat 4-2-re nyerte a MAC Budapest. A Volán a fővárosi csapatot meghívta a szeptember eleji Ifj. Ocskay Gábor-emléktornára, de ott az EBEL-csapattal találkozott Majoross Gergely együttese. A két MOL Liga-csapat elég távolra került egymástól tavalyhoz képest, de a vasárnapi találkozó a pillanatnyi pozícióktól függetlenül is kemény mérkőzés lesz. És nem csak a két csapat rivalizálása miatt, hanem mert – más-más okból ugyan –, de mindkét csapatnak életbevágóan fontos pontokról döntenek.

A Titánok pénteken legyőzték a Ferencvárost, amivel némi levegőhöz jutottak a rájátszásért folyó küzdelemben. Jelenleg ők állnak a legjobban a hátsó régióban, 38 ponttal a hetedik helyet birtokolják, míg a Galati egy meccsel többet játszva 37 ponttal a nyolcadik, a vasárnap Belgrádban játszó Fradi a 9. 35 ponttal.

Ha a MAC ellen sikerülne pontot vagy pontokat szerezniük Kóger István tanítványainak, azzal nagy lépést tennének a rájátszás felé. A MAC a tabella élét ostromolja, egyelőre a 3. helyről teszi ezt. Az őket egyaránt egy-egy ponttal előző DVTK és UTE egymás ellen játszik vasárnap, így egy győzelemmel a két csapat közül valamelyiket biztosan megelőzné. Fullos hétvégéje van tehát a fehérvári szurkolóknak, három nap alatt három kulcsfontosságú meccset szurkolhatnak végig odahaza, egyelőre két pont a hokimaraton mérlege, estére kiderül, a fiatalok mennyit tudnak ehhez hozzá tenni.

Fehérvár–MAC 5-4

   

A Titánok háromgólos hátrányból fordítva először verték a MAC-ot ebben a szezonban.

Alaposan bekezdtek a fővárosiak. Mindössze 47 másodperc telt el a mérkőzésből, amikor Jubinville jóvoltából máris a hazai kapuban táncolt a korong (0-1). A vezető gól után is támadásban maradt a vendégcsapat. A 3. percben Nagy Gergő centerezett, a támadást kísérő Kovács Bronson az üres kapuba helyezett (0-2). A fehérváriak mintha jégen sem lettek volna, könnyedén passzolgathattak a MAC-játékosok. Kovács Csaba szomoríthatta volna tovább egykori csapatát, korongot szerzett, kilépett, de ziccerét Lemay hárította. A 7. percben már ő is tehetetlen volt. Egy kapu előtti kavarodás után ismét Bronson volt jókor jó helyen (0-3). Nem túlzás, osztálykülönbség volt ekkor a két csapat között. Ráadásul harmadik gólja után azonnal emberelőnybe is került az előző idény MOL Liga-ezüstérmese, de ezt kivédekezték a Titánok, majd nagy esélyt kaptak kettős emberelőny formájában. A 13. percben Just kihasználta az öt a hármat, amivel új erőre kapott a házigazda (1-3). Két perccel később Orbán Attila kék vonalról lőtt emberelőnyös találatával máris csak egy volt közte (2-3). Lendületben maradt a Fehérvár, újabb egy perc elteltével Reisz és Vincze ugrott ki kettő az egyben, előbbi passzát utóbbi vágta a vas alá (3-3). Nagyot fordult a mérkőzés, bő 5 perc alatt kiegyenlítette háromgólos hátrányát a Fehérvár. A játékrészt Imre Patrik kapuvasa zárta.

Az előző harmad végén elcserélték magukat a fővárosiak, így áthúzódó emberelőnyben kezdhette a középső felvonást a Kisvolán. A nagyon aktív Sárpátki – nem ő volt az egyetlen a csapatban, aki az EBEL-ben is szokott játszani az idén – vezérletével be is szorította ellenfelét, de a vezetést ekkor még nem tudta megszerezni. Gyorsan elrepült a harmad fele, kevés játékmegszakítás és pörgős hoki jellemezte az időszakot. Vokla ütőjében volt az újabb MAC-gól, de nem tudott túljárni Lemay eszén, míg a másik oldalon Reisz szólója jelentett gondot Arany kapusnak. Bár gólból kevesebb volt, ebben a húsz percben sem unatkozhattak a szurkolók. Kifejezetten kemény, férfias jégkorongot láthatott a publikum. A nemrég visszatért Olson veszélyes lövései után kontrázott a házgazda, Láday lekészített korongját Kocsis a kapuba lőtte (4-3). A 36. percre megfordította a meccset a Fehérvár! Lendületben maradtak Sárpátkiék, de újabb gól nem esett, izgalmas utolsó húsz percre volt kilátás.

Nem is okoztak csalódást a csapatok. A MAC volt aktívabb, mégis a Titánok szereztek kis híján gólt, de Pillók ziccerben elütött a korong fölött. A 45. percben kiegyenlítettek a vendégek. Láday kiállítását Kovács Bronson használta ki (4-4). Mesterhármas! Azonban volt még fordulat a meccsben. 10 perccel a vége előtt Imre Patrik góljával újra a Kóger-csapat vezetett (5-4). Feljebb kapcsolt a fővárosi együttes, de fölényük csak egy emberelőnyt hozott, egyenlítő gólt nem. Az utolsó percekben főként a fehérvári harmadban folyt a játék, de Lemay vezérletével kitartott a hazai védelem. A végén Majoross Gergely időt kért, kapusát is lehívta, de ez sem vezetett eredményre. A Fehérvár megnyerte az ideges hangulatban befejeződött összecsapást. A Titánoknak továbbra is jobban megy a tabellán előttük álló csapatok ellen. Ezúttal nagy hátrányból felállva gyűjtötték be a három pontot, amivel nagy lépést tettek a rájátszás felé.

A végén csak kalapot emeltem a srácoknak

   

Rengeteget hozzátettek az EBEL-játékosok a Fehérvár MAC elleni játékához.

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): Pénteken sikerült behúznunk a Ferencváros ellen azt a nagyon-nagyon fontos mérkőzést. Onnantól kezdve úgy voltunk vele, hogy még van két kötelező meccsünk, amit meg kell nyernünk a Csíkszereda és a Belgrád ellen, de próbáljunk meg extra pontokat szerezni a nagy csapatokkal szemben. A MAC-tól kétszer nagyon simán kikaptunk, így fűtött minket a vágy, hogy elcsípjük őket. Szerettük volna megmutatni az előttünk álló csapatoknak, hogy amikor majd választanak, akkor tudják, nem biztos, hogy mi vagyunk a legkönnyebb ellenfél. Ezért is készültünk erre a mai találkozóra. Kis erősítést kaptunk fentről, ami nagyon-nagyon jól jött, rengeteget hozzátettek az EBEL-játékosok a játékunkhoz. Borzasztóan tiszteletre méltó, alázatos munkát végeztek, sokat harcoltak, amiből a többiek nagyon sokat tanulnak. Ami még nagyobb értéke a mérkőzésnek, hogy 0-3-nál nem estünk össze, hanem megkaptuk a lehetőséget az emberelőnnyel és tudtunk is élni vele. Ezután elhitte a csapat, hogy akár egy MAC ellen is van esélyünk. A végén csak kalapot emeltem a srácoknak, mert nagyon-nagyon kemény, alázatos munkával sikerült megverni a tavalyi nagy riválist. Irány a playoff!

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Álomszerűen kezdtünk, úgy hokiztunk, ahogy szeretnénk, és azt csináltuk, amit szerettünk volna. Utána azonban jöttek a szokásos fegyelmezetlenségek, a kiállítások, amelyek között volt vitatható is, de ettől függetlenül visszatessékeltük ellenfelünket a meccsbe. Ebből újabb éles összecsapás lett, amely végére nem sikerült újjászületnünk.

(Forrás: fehervarav19.hu és nso.hu)

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 415 néző. Játékvezetők: Halassy, Gangel, Soltész, Gil.
Lemay: 90,2% (Scola)
K
Arany G.: 76,2% (Zaka)
Krogh, Szabó B., Just, Shupe, Sárpátki
1
Pozsgai, Olson, Somogyi, Booras, Jubinville
Szaller, Láday, Reisz, Kocsis, Vincze
2
Escobedo, Mestyán, Nagy K., Nagy G., Terbócs
Imre, Orbán, Pillók, Hamvai, Vizi
3
Ruikka, Vokla, Könczei, Kovács Cs., Keresztury
Korbuly, Mazzag, Erdei, Kiss, Tóth Renátó
4
Bödök, Kovács B., Silló, Tóth Richárd, Schmál
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Majoross Gergely, Svasznek Bence
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:47 MÚB Jubinville Pozsgai Booras
0-2 02:17 MÚB Kovács B. Nagy G. Nagy K.
0-3 06:12 MÚB Kovács B. Terbócs Nagy G.
1-3 12:25 FHA PP2 Just Krogh Shupe
2-3 14:30 FHA PP Orbán Kocsis Vincze
3-3 15:53 FHA Vincze Láday Reisz
4-3 35:01 FHA Kocsis Láday Szaller
4-4 45:00 MÚB PP Kovács B. Booras Jubinville
5-4 49:33 FHA Imre Pillók Vizi
21 Kapura lövések száma 41
10 Kiállításpercek 10

A Titánok–MAC videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum