A Fehérvár kiegyenlítheti a Pallinékkal szembeni mérleget

   

Nem panaszkodhatunk a péntekre, ahogy kívántuk, a Fehérvár megszerezte első győzelmét a Bolzano ellen. Szombaton a Znojmóból 3 ponttal a tarsolyában érkező Innsbruck, Rob Pallin új csapata lesz az Ifj. Ocskay Gábor-jégcsarnok vendége.

Az Innsbruck 3 pontos győzelme azt jelenti ugyan, hogy az ezzel 5. helyre előrerukkoló csapat előnye 9 pontra nőtt a Volánnal szemben, ugyanakkor minden más Sofronék kezére játszott. A Znojmo közelebb került a mieinkhez, már csak 3 ponttal tart előrébb. Ráadásul egy esetleges pontegyenlőség a Volánnak kedvezne velük szemben. A Villach ugyancsak büntetőkkel győzött, így maradt a 3 pontos előnye, és továbbra is áll, amit pénteki beharangozónkban írtunk: ha a Volán rendes játékidőben megveri őket úgy, hogy a többi meccseiken ugyanannyi pontot szereznek, akkor le is előzi őket. Remek hír, hogy a Klagenfurt Graz elleni hazai vereségével a jelenleg 6. helyen tanyázó rekordbajnok előnye 7 pontra fogyatkozott, ami nem könnyen, és sok szerencsével, de ugyancsak behozható, és pontegyenlőség esetén ellenük is a Volánnak kedvezne a mérleg. Nincs tehát még veszve semmi, lehet javítani a pozíciókon, egy helyezést mindenképpen, és ehhez még csak másra sincs szorulva a társaság. Kis szerencsével 2 helyet is, sok szerencsével pedig akár 3-at is.

A Fehérvár egyetlen feladata tulajdonképpen az, hogy megdolgozzon a szerencséjéért, kerüljön minél jobb kiindulási helyzetbe ahhoz, hogy ha a többi mérkőzés eredménye esetleg úgy alakul, akkor sikerülhessen előrelépni. Mondanunk sem kell, ez nem jelent mást, mint hogy a hátralevő 4 mérkőzésen a megszerezhető 12 pontból minél többet zsebeljen be a csapat. Ha a realitásoknál maradunk, akkor azt mondhatjuk, ha jól dolgozik a csapat, akkor a jelenlegi kilencedik helyéről előreléphet a nyolcadikig, esetleg a hetedikig, a hatodik hely viszont már-már csodaszámba menne. Viszont remélhetőleg mindenkinek komoly hiányérzete lenne akkor, ha a csapat meg sem próbálná ezt elérni. Az Innsbruck a Volán tavalyi edzőjével a két csapat első két meccsét megnyerte a szezonban, ám legutóbb a Laporte-csapat nyert Innsbruckban. Ha ez szombaton is összejön, akkor 6:6 megszerzett pontra egyenlíthet a magyar EBEL-csapat az Innsbruck ellen.

“Meccsről meccsre gondolkodunk” – hangzik a jégkorongosok egyik leggyakoribb fordulata. Az Innsbruck legyőzése komoly odafigyelést kíván, Rob Pallin vezetésével évek  óta az egyik legerősebb csapat jött össze a tiroli fővárosban. Csatáraik ontják a gólokat, ráadásul a mezőny élcsoportjához tartoznak emberelőnyös játékban. Így a győzelem első számú záloga a fegyelmezett, stabil védekezés és az ehhez párosuló jó kapusteljesítmény lesz.

A mérkőzést az M4 Sport közvetíti.

HCIAVS

Fehérvár–Innsbruck 2-4

   

Az Innsbruck jobb helyzetkihasználásának köszönhetően mindhárom pontot elvitte Fehérvárról.

Mindkét együttes jégre lépett előző este, ennek ellenére nem tűntek fáradtnak a csapatok, intenzíven kezdték a mérkőzést. Az első kapura lövés az Innsbrucké volt, ahogy az első helyzetek is, de Rajna bravúrt bemutatva megóvta a góltól a kapuját. Az első kiállítást is a vendégek kapták. Az 5. percben betalált emberelőnyben a Fehérvár, hiába. Vas János fordult kapura, Kóger pedig bekotorta a korongot, a játékvezetők azonban belesípoltak, pedig Chiodo nem birtokolta a játékszert, így érvénytelenné lett a gól. A harmad közepére még inkább felpörgött a mérkőzés, az egyik oldalon Rajna mutatott be újabb védést, míg a másikon Sofron szerzett korongot, éles szögből leadott lövését azonban Chiodo fogta. Elcserélték magukat a vendégek, másodszor is emberelőnybe került a Volán, majd rövidesen bő egy percig 5 a 3 ellen támadhattak Kógerék. A sok pontatlanság miatt kevés helyzet adódott, Bodo ziccerénél pedig ismét a kapuvas hárított. A 14. percben az Innsbruck is megkapta első emberelőnyét, mégis Maylan lépett ki, de elkaszálták. Ebből a hazai fórból sem lett gól, ezúttal Brance Orban találta telibe a vasat. Az utolsó percekben újabb kettős emberelőny maradt kihasználatlanul.

Az áthúzódó kiállításból sem lett gól, öt az ötben pedig azonnal büntetett az Innsbruck. Egy eladott korong után az első ziccert még védte Rajna, a kipattanót viszont Lamoureux már a kapuba tuszkolta (0-1). A sokadik hazai fór következett, de Sarauer is kiment, négy a négyben folytatódott a játék. Majd a 26. percben, emberelőnyben növelte előnyét a vendégcsapat. Egy kapu előtti kavarodás után Smith-hez került a korong, aki kihozta a bolyból, megkerülte a kaput és a gólvonal mögé csúsztatott (0-2). A játékrész második felében Vas János szólója jelezte, hogy éledezik a Volán a sokkból. A 31. percben aztán Sárpátki lőtte középre a korongot, a kipattanóra ő maga érkezett és máris megvolt a szépítés (1-2). A harmad vége Rob Pallin csapatáé volt, Rajna-bravúrok mellett a szerencse is kellett, hogy ne legyen nagyobb a hátrány. Az utolsó másodpercekben a lendületből érkező Reiszt csúnyán akasztotta Mitterdorfer. A palánkba vágódó támadót úgy kellett letámogatni a jégről, szerencsére később visszatért.

Az osztrák bekk büntetése miatt ezt a harmadot is emberelőnyben kezdhette a Volán, ám ezen az estén hadilábon állt az előnyök kihasználásával. Küzdöttek az egyenlítésért a fehérváriak, Vernace veszélyes lövése kipattant Chiodóról, de nem érkezett hazai támadó. Majd Brance Orban került helyzetbe, de ebből sem sikerült betalálni. A kihagyott helyzetekre góllal felelt a Pallin-csapat, Clark szép csel után, közelről lőtt a hálóba (1-3). Majd összekapaszkodott Reisszel, a fehérvári 3-as pedig a jégre vitte. A győztes bunyó újabb lendületet adott a hazaiaknak, az 51. percben Sarauer ismét egyre csökkentette a hátrányt (2-3). Növelte a nyomást a hazai csapat, egy kontrából kapuvasat lőtt az Innsbruck, így érkeztünk el a hajráig. Benoit Laporte időt kért, kapusát is levitte, Clark azonban korongot szerzett és üres kapus góllal végleg eldöntötte az összecsapást (2-4). A Fehérvár legalább egy pontot megérdemelt volna, de ehhez jobb emberelőnyös játékra lett volna szükség.

Az emberelőnyös játéka miatt vesztett a Volán

   

Nehezen megy a gólszerzés, ráadásul az Innsbruck szombaton keményebben dolgozott, nagy győzelmet aratott.

Benoit Laporte (vezetőedző, Fehérvár): Az első harmadban kétszer állhattunk fel kettős emberelőnyben, valamint volt hat másik előnyünk is, amiket nem tudtunk belőni, de ebben a ligában ki kell használni ezeket a lehetőségeket, hogyha nyerni szeretnénk. Az emberelőnyös játékosaink nem hoztak helyes döntéseket az első játékrészben és úgy gondolom, hogy ezért veszítettük el a mai mérkőzést. Nehezen megy a csapatnak a gólszerzés, és ez egy olyan probléma, amivel év eleje óta küzdünk. Nagyon jó volt a védekezésünk, de a másik oldalon nem tudtunk betalálni. Az Innsbruck keményebben dolgozott ma nálunk, és talán ez az oka annak is, hogy ők az ötödik helyen állnak a tabellán, mi pedig a kilencediken.

Rob Pallin (vezetőedző, Innsbruck): Végig fegyelmezetten játszottunk, nagyon jól működött az emberhátrányos játékunk, ahogy az emberelőnyös is. Sok helyzetet alakítottunk ki és minden szituációban megláttuk a lehetőségeket. A végén a Fehérvárnak is voltak nagy helyzetei, de ők nem tudták ezeket kihasználni. Nagy győzelem volt a mai.

(Forrás: fehervarav19.hu)

EBEL, 3329 néző. Játékvezetők: Grumsen, Nikolic, Schauer, Jensen.
Rajna: 92,3% (Hetényi)
K
Chiodo: 94,6% (Litterbach)
Vernace, Schiestel, Bodó, Sarauer, Orban
1
DeSantis, Stach, Lammers, Spurgeon, Bishop
Manavian, Owens, Sofron, Kóger, Vincze
2
Lindner, Ross, Smith, Clark, Huber M.
Orbán, Szirányi, Maylan, Vas, Beauregard
3
Pedevilla, Mitterdorfer, Sedivy, Lamoureux, Schennach
Szabó B., Szaller, Sárpátki, Reisz, Szabó K.
4
Saringer, Mössmer, Teschauer, Frischmann
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 21:42 HCI Lamoureux
0-2 25:28 HCI PP Smith Stach
1-2 30:08 FHA Sárpátki Szabó K. Schiestel
1-3 47:41 HCI Clark Huber M.
2-3 50:53 FHA Sarauer Orban Schiestel
2-4 59:56 HCI Clark
37 Kapura lövések száma 40
9 Kiállításpercek 23

A Fehérvár–Innsbruck góljai

   
Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum