Utánpótlás A sorsfordító a Fehérvár elleni meccs volt

 

Voltak nehéz időszakok a szezonban, de a legfontosabb meccseket hozta a Vasas, így megnyerte az U20-as bajnokság alapszakaszát és bejutott az elődöntőbe.

Az utolsó, KMH elleni mérkőzésétől függetlenül a Vasas megnyerte az U20-as bajnokság alapszakaszát. Bár a második helyen álló Debrecennek és a harmadik Fehérvárnak még három mérkőzése van hátra, ha mindegyiket megnyerik ? még egymás ellen is játszanak ?, akkor sem érhetik be pontszámban az angyalföldieket.

A tizenegy mérkőzésen 29 pontot gyűjtő Vasas az alapszakaszban csupán egyszer hagyta el vesztesen a jeget, a Fehérvártól kapott ki idegenben 4-3-ra. A két csapat visszavágóját december végén a Winter Classicon rendezték, a Városligeti Műjégpályán játszott mérkőzés nagy élményt jelentett a fiatal játékosoknak, de örömre csak az angyalföldieknek volt okuk, miután 5-3-ra legyőzték a nagy riválisukat.

Az új évet is rangadóval kezdte Székely Mádai László együttese, a Kisstadionban mérkőzött meg a MAC Budapesttel. A hazai meccset szeptemberben szétlövésben nyerte meg a Vasas 3-2-re, idegenben 5-2-es diadallal szerezte meg a három pontot. Ekkor már benne volt a levegőben az alapszakasz-győzelem, hiszen másnap az utolsó helyen álló Egerszegi Titánok érkezett a Jégpalotába, és 12-0-s vereséggel távozott onnan.

“Előre tudtuk, milyen fontos mérkőzések várnak ránk december végén, január elején, ezért a decemberi holtidőszakot arra szántuk, hogy felkészüljünk a nagy etapra ? mondta a Jégkorongblognak Székely Mádai László vezetőedző. ? A fiúk várták ezeket a meccseket, s bár érezték mekkora téttel bírnak, nem volt bennük feszültség. Elég rutinosak már ahhoz, hogy jól kezeljék ezeket a szituációkat és inkább doppingként hat rájuk, mintsem nyomasztja őket. A sorsfordító, kulcsmérkőzés a Fehérvár elleni összecsapás volt, nagyon örültünk a győzelemnek. Felhőtlen boldogságot azonban akkor lehetett érezni a fiúkon, amikor nyertek a MAC ellen is.”

Szekely Madai Laszlo

Fotó: Vasas

Az angyalföldiek azon is könnyen túltették magukat, hogy a csapatkapitány, Czakó Barna sérülés miatt nem léphetett jégre a Kisstadionban. ”Barnát nehéz pótolni, mert igazi motorja a csapatnak, de a fiúk ezt is jól kezelték. Egyébként az a filozófiánk, hogy mindig a legerősebb csapattal állunk fel, a hiányzókat nem szabad siratni. Ráadásul a kapitányunk végig velünk volt, ott volt a meccsen, bejött az öltözőbe, csak nem játszott.”

Székely Mádai elmondta, az alapszakasz-győzelemhez és ezzel együtt az elődöntőbe jutáshoz vezető út nem volt egyszerű. A remek szezonkezdés után októberben hullámvölgybe kerültek, s bár a magyar bajnoki mérkőzéseket hozták ? ebben az időszakban győzték le kétszer is a mögöttük álló Debrecent 3-1-re, illetve 1-0-ra ?, az osztrák juniorligában sorozatban szenvedték el a vereségeket.

“Novemberben kezdtünk kimászni a gödörből és most már azt mondhatjuk, ki is másztunk belőle, felfelé ívelő formában vagyunk. A cél az, hogy az egyenes kieséses szakaszra még jobbak legyünk. A magyar bajnoki alapszakasz megnyerése után a következő időszakot arra szánjuk, hogy bekerüljünk az EBYSL playoff-jába is. Ezt semmiképpen sem akarjuk elengedni, és ha olyan formát mutatunk, mint a legutóbbi mérkőzéseken, akkor megvan rá az esélyünk. A fiúk ezt magukkal szemben is elvárásnak tartják.”

A Vasas az EBYSL-ben már vasárnap gyarapíthatja pontjai számát, ha hazai jégen legyőzi a Jesenicét.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum