A Debrecen még ponttalan a MAC ellen

   

A fővárosiak az egyetlenek, akikkel szemben így áll a DHK, jön az utolsó esély a győzelemre az alapszakaszban.

Van miért visszavágnia a Debrecennek a MAC csapatával szemben. Egyrészt Bertáék a budapestiek ellen még nem nyertek meccset idén. És nem csak hogy nem nyertek, de egyik alkalommal hazai pályán kaptak egy 9-1-es zakót. Igaz ugyanakkor, hogy a három eddigi egymás ellen lejátszott mérkőzésből ez volt legkorábban, még szeptember végén, amikor Muhin mester dirigálta a csapatot. Ezt követte decemberben a második debreceni összecsapás, amelyen csak egy üres kapura elért találattal nyertek 4-2-re Majoross Gergely tanítványai. A harmadik, egyben utolsó mérkőzést újév első napján rendezték, ezen álltak legközelebb a pontszerzéshez. A két csapat egymás elleni meccsein tehát a Debrecen folyamatosan közeledik ellenfeléhez.

De nem csak a MAC ellen, hanem általában is egyre jobb formába lendülnek. Pedig nem indult jól a december a DHK számára. Egy hárommeccses romániai túrával kezdtek, amelyről mindössze három ponttal tértek haza. Ezt követően két gólzáporos vereség következett hazai pályán, a DVTK-tól 8-6-ra, a DAB-tól hosszabbításban 8-7-re kaptak ki. A kettő között Belgrádban nyerni tudtak, ami ugyan egyáltalán nem lebecsülendő eredmény, mégis, érezhető volt, hogy a védelem stabilizálása a play-off közeledtével egyre sürgetőbb feladat. Ez aztán talán kissé meglepően gyorsan sikerült is, három meccsen kapott 19 kapott gól után a következő hármon mindössze hatot kaptak, majd jött az említett MAC elleni 5-4-es vereség január elsején.

Itt tartunk most, a csapat 31 meccsen szerzett 46 pontjával betonbiztosan áll a hatodik helyen. A Galati két meccsel többet játszva is 9 pont hátrányban követi őket, míg a DAB egyenlő meccsszámmal ugyanekkora távolságra van tőle előre. A javuló forma ellenére nem lesz könnyű dolguk péntek este, mégpedig három okból sem. Egyrészt a MAC az egyik legerősebb csapat hazai pályán. 16 meccsen 38 pontot gyűjtöttek a megszerezhető 48-ból, ennél csak az UTE tud hajszállal jobbat a mezőnyből, a többiek messze lemaradva követik őket. Másrészt a csapat jelenleg második helyen áll a tabellán, az UTE egy ponttal előzi őket, viszont egy meccsel többet is játszott.

A pénteki mérkőzés tétje tehát az első hely visszahódítása, számukra optimális esetben akár a vezetést is átvehetik, mivel a lilák pihennek, a DAB-ot fogadó Jegesmedvék pedig két ponttal mögöttük vannak. Harmadrészt formájára a fővárosi egyesületnek sincs oka panaszra. December eleje óta nyolc meccset játszottak, ezek közül csak a legelsőn, Miskolcon nem szereztek pontot, további egy alkalommal büntetőkkel kaptak ki hazai pályán a Brassótól. A másik hat meccs mindegyikét pontveszteség nélkül nyerték.

Mindkét csapat igen jó formában várja a találkozót, amelynek tétje is van, kiváló mérkőzésre van tehát kilátás.

pngu2631

Fotó: MAC

MAC–DHK 1-3

   

Ha a MAC Budapest veri a Tüskecsarnokban a vele szemben eddig ponttalan Debrecent, élre áll a MOL Ligában. Nem jött össze.

Majoross Gergely csapatának kapujába ismét Arany Gergely állhatott – Bálizs Bence még sérült –, míg a védők között máris szerepet kapott a frissiben visszaigazolt Drew Olson. A vezetést a vendégek szerezték meg Varga Arnold révén a második harmad vége felé – egészen addig kellett várni az első találatra –, majd a bekk az utolsó felvonás elején megduplázta a fórt. A MAC Jon Booras révén került közelebb ellenfeléhez, ennek azonban nem örülhettek sokáig szurkolói, mivel Berta Ákos egy újabb előnygóllal visszaállította a közte kettőt. A bírók meglehetősen sok kisbüntetést osztottak ki, több alkalommal adtak ilyet durva játékért is. Előbb Terbócs és Jared Brown, majd Bezrukov és Kovács Bronson találta meg egymást, a végén viszont gyors egymásutánban két MAC-játékosnál észrevételeztek ilyen típusú szabálytalanságot szólóban a zebrák. Nagy Krisztián, majd Booras kiküldése miatt nem adatott meg a tavalyi döntősnek, hogy az utolsó percekben csakis a pontmentésre koncentrálhasson, maradt az 1-3. A DHK három vereség után szerzett három pontot a MAC-tól, megerősítve 6. helyét a táblázaton.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 320 néző. Játékvezetők: Gangel, Wolf, Juhász, Gil.
Arany: 90,6% (Zaka)
K
Gyenes: 97,4% (Pleszkán)
Escobedo, Mestyán, Somogyi, Könczei, Booras
1
Bezrukov, Varga, Koszourov, Piszkunov, Vaszjunyin
Ruikka, Vokla, Nagy K., Kovács Cs., Terbócs
2
Szagyikov, Smith, Németh, Brown, Berta
Pozsgai, Olson, Nagy G., Keresztury, Jubinville
3
Hetényi, Wéber, Vincze, Godó, Molnár
Bödök, Kovács B., Silló, Tóth R., Schmál
4
Györfy, Pados
Majoross Gergely, Svasznek Bence
E
Morgan Jason
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 35:16 DHK Varga Koszourov Piszkunov
0-2 40:43 DHK PP Varga Németh Berta
1-2 48:48 MÚB Booras Kovács Cs. Könczei
1-3 51:00 DHK PP Berta Németh Smith
39 Kapura lövések száma 32
14 Kiállításpercek 10
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum