Miskolcon üldözi tovább a Brassót a DAB

   

A DVTK az alapszakasz-elsőségért küzd, így a DAB új vezetőedzője belekóstolhat a liga krémjébe. Mindkét csapat erőssége a kreatív támadójáték.

A DVTK Jegesmedvék átmenetileg lépéshátrányba kerültek az alapszakasz-elsőségért folytatott küzdelemben az első helyezett UTE és különösen a második helyezett MAC-cal szemben. A liláknak 31 meccsből 68, a MAC-nak 30 mérkőzésből 67, míg a miskolciak szint 30 meccsen vannak túl és 65 pontjuk van. A DAB nagyon elrontotta a két ünnep közötti periódust, előbb pontokat vesztett a három sorral érkező Galati-cal szemben, majd kikapott attól Brassótól, amely jelen pillanatban a legnagyobb ellenfele a negyedik helyért vívott csatában. Így egy kicsit távol került a céltól, a brassóiak előnye hét pont, miközben három meccsel többet játszottak ellenfelüknél. Ha e három meccsen tartják az eddigi 60%-os átlagukat, akkor csak öt vagy legjobb esetben is hat pontot tudnak ebből ledolgozni, ez pedig kevés lesz. Muszáj lesz tehát bravúrokat bemutatni ahhoz, hogy ne lehessenek választhatók a rájátszás előtt és legyen pályaelőnyük az első körben.

A DVTK ellen eddig felemás a mérlege az Acélbikáknak, két meccset játszottak egymással és ugyan mind a hat pont a miskolci csapaté lett, mindkétszer csak egyetlen gól volt a különbség. Mindkét csapatnak egyik legfőbb erőssége a magyar játékosok jó teljesítménye. A kanadai táblázat 10 első magyarja közül 5 ebben a két klubban játszik. Közülük is kiemelkedik a DVTK első sora, amelyet három dunaújvárosi nevelés, Magosi, Galanisz és Pavuk alkot, akik együtt 112 pontot tettek bele a közösbe. Magosi Bálintról külön is érdemes szót ejteni, mivel a Winter Classicon 12 meccses pontszerző szériája szakadt meg, az azt megelőző 12 találkozón összesen 25 pontot ért el, ami páratlan teljesítmény. A dunaújvárosiaknál a legponterősebb magyar, Azari Zsolt játszik egy sorban az éppen Miskolcról érkező Justin Cseterrel és az összesített listát toronymagasan vezető Keegan Dansereau-val együtt. Ők még Magosiéknál is eredményesebbek, már 144 pontnál tartanak. Mondani sem kell, mindez további pikantériát kölcsönöz a mérkőzésnek. A támadóerő tekintetében tehát nincs nagy különbség a két csapat között, a védekezésben már annál inkább. A miskolci védelem a legmasszívabb az egész MOL Ligában, meccsenként közel egy góllal kap kevesebbet, mint a DAB-é.

Az újvárosiaknál ezzel kapcsolatban az utóbbi időben jelentős változások történtek, elköszöntek a lett hátvédtől, Kalvis Ozolstól, Brandon Pfeil saját elhatározásából tért haza a tengerentúlra, Pál Zalán pedig súlyos sérülést szenvedett a legutóbbi meccsen Szabó Pál Krisztián kétmeccses eltiltást érő szabálytalan ütközése után, minek következtében a fiatal bekk fél évre kidőlt. A szakvezetés kétféleképpen is reagált a helyzetre, először edzőt váltottak Gilbert mester helyére érkezett a finn Heikki Malkia, aki a Ferencváros ellen aratott győzelem után a következőket nyilatkozta a DSTV stábjának: „A győzelemnek mindenképpen örülök, de ez egy más mérkőzés volt, mint a Fehérvár elleni. Néhol talán nem játszottunk eléggé agresszíven, de most az egyszer ez is elfogadható, ugyanis az ellenfél sem próbálkozott mindig száz százalékkal. Ennyi volt a mai meccsünkben, úgy gondolom, hogy a győzelemmel meg lehetünk elégedve.” A szakvezető ugyanakkor világossá tette azt is, hogy a munka dandárja még hátra van a csapat számára: „A saját elképzeléseimet szeretném megvalósítani. Edzésről-edzésre erre készülünk. Videózunk és sok meetinget is tartunk. Sok idő kell ahhoz, hogy ez a munka beérjen. Nyilván már látni ennek a jeleit. Majd meglátjuk, hogy a rendelkezésre álló idő elég lesz-e ahhoz, hogy a csapat elsajátítsa az új szisztémát.” Fél szemmel a Miskolc elleni mérkőzésre előre tekintve jelezte, helyzete azért sem könnyű, mert a liga legjobb csapatait még nem látta a saját szemével. Ezzel együtt optimistán várja a következő heteket, a körülményekkel elégedett: „Mindenképpen pozitív benyomásként hatottak rám a csapatunk professzionális körülményei. Az is, hogy nálunk majdnem mindenki profi státuszban játszik, és valamennyien napról-napra megpróbálnak mindent beleadni a játékba.”

A másik meglepetés akkor érte a szurkolókat, amikor a csapat bejelentette, reaktiválja egykori kiváló hátvédjét, a válogatottságig is eljutó Hüffner Adriánt. Nem is kellett sokat várni a tavaly visszavonult játékos első pontjaira, első mérkőzésén – a Fradi ellen a Kupában – a hatodik percben már asszisztot jegyzett. Ő erről szintén a DSTV kamerái előtt a következőket mondta: „nem ez volt a fontos, hanem az, hogy sikerült az első mérkőzésem! A célt, amit előtte magamnak kitűztem azt, hogy mit várok el magamtól úgy érzem, hogy maximálisan sikerült teljesítenem és a győzelem mellett ezért is vagyok igazán boldog.” Ilyen esetben adódik a kérdés, hogy mennyi időt vehet igénybe, mire visszanyeri a kondiját. Hüffner ezzel kapcsolatban is optimista: „Nem vagyok rossz kondiban, mert egész évben készültem. Természetesen nem annyit edzettem, mint a korábbi években, de nem hanyagoltam el magamat a munka mellett., a lehetőségeimhez mérten voltam jégen és konditeremben is. Nem azt mondom, hogy száz százalékos állapotban vagyok, mint annak idején, de úgy gondolom, hogy jó úton járok afelé, hogy minél hamarabb visszanyerjem a régi formámat.”

A kiváló dunaújvárosi csatárok természetesen Doug Bradley, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzőjének figyelmét sem kerülték el. A szakvezető nyilatkozott a csapat honlapján a DAB elleni lehetséges taktikáról: „A Dunaújváros nagyon veszélyes támadósorral rendelkezik, nem véletlenül vezeti egyik játékosuk a ponttáblázatot, és egy másik is ott van ez első ötben. Keegan Dansereau igazi góllövő, rá nagyon kell figyelnünk. Ügyelni kell arra is, nehogy szabad korongra lecsapva lövőhelyzetbe kerüljenek. Ellenfelünk jól korcsolyázik, de ez nekünk is erősségünk, szeretnénk most is kamatoztatni a sebességünket. Igyekszünk hosszú korongokkal operálni, amit megszerezve gyors játékosaink nyomást tudnak gyakorolni a dunaújvárosi védelemre.”

MISDAB 2016_17

Fotó: dvtk.eu

DVTK–DAB 5-2

   

A harmadik harmad elején ugyan ráijesztett a DAB a DVTK-ra, de végül simának mondható győzelmet aratott a címvédő.

Az átmenetileg a MOL Liga-táblázat harmadik helyére szorult Jegesmedvék már a rangadó elején jelezték, hogy lehetőleg vissza szeretnének kerülni az élre. Ezt az első harmadban egy Peter Sakaris-féle előnygól nyomatékosította, majd a második elején Jarkko Leppanen duplázta meg a fórt. Nem kellett sokat várni a harmadikra sem, azt a negyedik bajnokiján első találatát jegyző Grant Toulmin vállalta. Hozzá kell tenni, hogy a Lengyelországból érkezett kanadai óriás pontokban igen erős volt eddig is, és most sem adta alább – két asszisztot vállalt még –, így összesen 1+8-nál tart immár. Az újvárosiak ugyanakkor nem adták fel 0-3 után, ezt a 43. percben 17 másodperc alatt nyomatékosították. Előbb Azari Zsolt lőtt gólt, majd a húszéves Nagy Márk hozta még közelebb csapatát az ellenfélhez. Az egyenlítés viszont már nem jött össze, éppen ellenkezőleg. Az 56. percben Sakaris ismét eredményes volt, majd az 58.-ban Magosi Bálint még egyet hozzátett, így már a kapuslehozatal sem volt indokolt. A Miskolc beérte az Újpestet, mindkét gárdának 68 pontja van 31 meccs után.

Sok mindent ki kell javítanunk a játékunkban

 

A Dunaújváros végig veszélyes volt a Jegesmedvékre.

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK): Nagyon kemény meccsen vagyunk túl, hiszen a Dunaújváros nagyon veszélyesen támadott, és végig küzdött, nem adta fel. Sokat köszönhetünk a kapusunknak, aki nagyszerűen védett. Éppen ezért örülök a három pontnak, most már az UTE ellen készülünk.

Heikki Malkia (vezetőedző, DAB): Nagyon jól kezdtünk, az első harmadban sok gólhelyzetünk volt, ám nem sikerült betalálni. A második harmadban már többet hibáztunk, és ez kapott gólokhoz vezetett. Sok mindent ki kell javítanunk a játékunkban, és a fegyelmezettség terén is előre kell lépnünk.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 880 néző. Játékvezetők: Vas, Haszonits, Kormos, Váczi.
Adorján: 93,1% (Kiss)
K
Koitmaa: 88,1% (Duschek)
Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi B.
1
Hruby, Ölander, Dansereau, Cseter, Azari
Laczkó, Vojtkó, Hajós, Tóth, Miskolczi
2
Lévai, Ladigin, Becze, Nagy, Kaszkov
Kuqali, Joe, Johnston, Sakaris, Toulmin
3
Lencsés, Hüffner, Németh, Borbás, Léránt
Popovics, Szopos, Ritó, Sági, Karda
4
Tanka, Török, Odnoga
Bradley Douglas, Farkas Tamás
E
Malkia Heikki, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:57 MIS PP Sakaris Johnston
2-0 22:53 MIS Leppanen Toulmin Johnston
3-0 24:48 MIS PP Toulmin Vojtkó Johnston
3-1 42:36 DAB Azari Cseter Dansereau
3-2 42:53 DAB Nagy Becze Ölander
4-2 55:12 MIS Sakaris Toulmin
5-2 57:48 MIS Magosi B. Galanisz
42 Kapura lövések száma 29
6 Kiállításpercek 10
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum