Szilassy Zoltán kalapja mellett mégsem mehetünk el szó nélkül

 

Az idei Winter Classsic legfontosabb divatszakmai fejleménye minden kétséget kizáróan az UTE vezetőedzőjének kalapja volt, melyet a Csíkszereda elleni meccsen viselt.

utescc-wc

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Talán nem mindenki tudja, hogy Szilassy ezzel fontos észak-amerikai hagyományt ültetett át a hazai gyakorlatba. A tengerentúlon ugyanis az edzők előszeretettel viselnek elegáns kalapot a Winter Classicok alkalmával. Közülük is kiemelkedik Mike Babcock, aki egyértelműen az egyik legnagyobb divatdiktátor ezen a téren.

winter-classic-mike-babcock

2014 Bridgestone NHL Winter Classic - Toronto Maple Leafs v Detroit Red Wings

wcbruinsbench

Legutóbb Ken Hitchcock, a St. Louis Blues vezetőedzője csatlakozott a hagyomány követőihez, aki a Chicago Blackhawks elleni január 2-ai meccsen viselt egy gyönyörű példányt. Elmondása szerint a felkészülés utolsó pillanataiban, az óév utolsó hetében ment el egy kalapboltba kiválasztani a megfelelő fejfedőt. A bolt eladói először egy sombreróra akarták rábeszélni a szakvezetőt, de nem állt kötélnek, mondván: ?Így is elég kerek vagyok!? Végül egy fedorát választott.

hitch_hat

A meccs előtt megszavaztatta a játékosait, hogy viselheti-e: ?Ha nemmel szavaztak volna, nem teszem fel, de igent mondtak. Kellett egy kis móka az öltözőben a mérkőzés előtt.?

hitch_hat2

Megkerestük Szilassy Zoltánt is, mi indította arra, hogy Magyarországon elsőként csatlakozzon ehhez a szép hagyományhoz: ?Korban talán nem hozzám illik, de a Winter Classic a hoki ünnepe, úgyhogy arra gondoltam, erre az alkalomra mindenképpen dukál az elegánsabb öltözet, ráadásul Észak-Amerikában nagy hagyománya van a kalap viselésének.? A kalapvásárlás körülményei hasonlítottak arra, amikről Hitchcock is beszámolt, de volt néhány lényegi különbség: ?Nem volt mellettem stylist vagy tanácsadó, magam mentem el egy kalaposhoz és vettem meg a nekem legjobban tetszőt. Szeretem a demokráciát, de az veszélyes fegyver, az öltözködésemben például nincs helye, így a játékosok sem szavazhattak arról, hogy felvegyem-e. Viccet félretéve: ők is szerették, többen gratuláltak hozzá. Ráadásul még nyertünk is, úgyhogy teljes mértékben bevált.?

szilassy2
szilassy3
Szavazás ide, szavazás oda, az UTE és a St. Louis is 4-1-re nyert, ami több mint elgondolkodtató.

Szilassy Zoltán és játékosa, Nemes Benjámin csütörtökön reggel a Digi Sport vendége volt. Itt kalap nélkül látható, hallgatható az UTE fiatal mestere:

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum