Taraszenko döntött a Winter Classicon

 

Az orosz szélső több mint 46 ezer néző előtt két perc alatt kétszer villant. Steen és Miller jubilált.

Az NHL történetének 21. szabadtéri mérkőzését rendezték St. Louisban, ahol a Blues és a Blackhawks találkozott egymással. A két csapatot telt ház, 46 556 néző várta a Busch Stadiumban, ami a hatodik legnagyobb látogatottságot jelenti a klasszikusok történetében. A Chicago kezdett jobban a szabad ég alatt, hiszen már a 62. másodpercben megszerezte a vezetést Michal Kempny többször megpattanó lövésével. A korán jött gól megfogta a hazaiakat, csak minimális meddő fölényt tudtak kiharcolni, mindenféle eredmény nélkül.

CHISTL WC

A második harmadban rákapcsolt a St. Louis, egy lövés híján kétszer annyit lőtt kapura mint az első húsz percben, aminek kézzel fogható eredménye is lett. A harmad derekán Patrik Berglund egyenlített Jay Bouwmeester és Alexander Steen összjátéka után. A svéd-kanadai szélső duplán jubilált az előkészítés után hiszen pályafutása 300. gólpasszát és félezredik pontját szerezte. A folytatásban megmaradt a St.Louis fölénye, de Corey Crawford a vendégek kapusa ekkor még meccsben tartotta a Chicagót.

A harmadik harmad ott folytatódott, ahol a második abbamaradt, hazai rohamokkal. A Blues fölénye végül a játékrész második felében érett góllá, Vlagyimir Taraszenko révén. A meccsen végig agilis, összesen kilenc kapura lövéssel próbálkozó orosz szélső, két perc alatt kétszer mattolta a Chicagót, amivel eldöntötte a fesztivált. Az utolsó előtti percben Steen üres kapus gólja már csak a hab volt a tortán. A Blues a győzelemmel javított a hazai csapatok mérlegén a Winter Classicon, az eddig lejátszott kilenc meccsből csak a Capitals és most a Blues tudott hazai jégen nyerni. A Hawksnak ellenben nem fekszik a fesztivál, harmadik Winter Classic-meccsét is elvesztette.

Taraszenko WC NHL

A New Jersey meglepetésre simán, kapott gól nélkül verte a Bostont. Az utolsó 13 meccséből csak a harmadikat nyerő Devilsben természetesen Cory Schneider volt a legjobb, aki 22 védéssel ért shutoutot, először a szezonban. Schneider mellé Taylor Hall nőtt fel aki egy gólpassz mellett egyszer volt eredményes.

Sven Baertschi és Ryan Miller szállította a győzelmet a Vancouvernek a Colorado elleni meccsen. A Canucks kétszer szerzett vezetést, az Avs kétszer egyenlített, de a duplázó Baertschi második góljára már nem tudott válaszolni az utolsó három percben. Miller 24 védéssel járult hozzá a sikerhez, amivel 350. győzelmét szerezte. Ezzel csatlakozott John Vanbiesbrouck és Tom Barrasso mellé és a harmadik amerikai kapus lett, aki elérte ezt a mérföldkövet.

NHL, 2017. január 2.

St. Louis?Chicago 4-1
G.: Taraszenko (2), Berglund, Steen ill. Kempny

New Jersey?Boston 3-0
G.: Parenteau, Kalinyin, Hall ill. ?

Vancouver?Colorado 3-2
G.: Baertschi (2), Horvat ill. Rantanen, Barrie

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum