Derbivel kezdődik az év

   

Sem az újpesti, sem a ferencvárosi játékosok nem szilveszterezhettek sokat, hiszen újév napján egymás ellen lépnek jégre a MOL Ligában.

Az UTE–Fradi a magyar jégkorong örök klasszikusa. Ebben az idényben eddig fájóan hiányzott a műsorból, mindössze egyszer, még szeptember végén találkoztak egymással, és akkor szoros küzdelemben a zöldek nyertek. Azoknak, akiknek hiányzott a két csapat összecsapása a mindennapokból vagy akár a Winter Classicról, most megnyugvást találhatnak, bő egy hónapon belül háromszor is megmérkőznek egymással a csapatok.

Rengetegszer leírtuk már, hogy egy UTE–Fradin nem számít a pillanatnyi forma, nem számít, ki van otthon, az eredmény megjósolhatatlan. Szeptember végén annak örültünk, hogy ismét rangadó az örökrangadó. Akkor szárnyalt a Ferencváros, és viszonylag jól kezdett az Újpest, így a mezőny első felébe tartozó két csapat ugrott egymásnak a pesterzsébeti jégen. Azóta a lilák formája tovább javult, és jelenleg a mezőny többi részétől kissé ellépett vezető hármashoz tartoznak, a Ferencváros viszont egy borzalmas sorozattal küzdötte le magát a 9. helyig, hogy most aztán a rájátszásba jutásért hajtson.

Így aztán a tét egyértelműen a zöldek számára nagyobb. A lilák helye biztosnak nevezhető a legjobb 4 hely valamelyikén, ha csak óriási katasztrófa nem történik velük, a negyeddöntőkben pályaelőnnyel indulhatnak majd. Erről a ferencvárosiak már nem is álmodhatnak, pontszámban ugyan még éppen beérhetnék örök riválisukat, de többet náluk már matematikailag sem szerezhetnek. Jelenleg a 9. helyen állnak, a 8. helyezett Titánokkal azonos pontszámmal, és a 7. helyezett Galatitól 2 ponttal elmaradva. Reálisan abban reménykedhetnek, hogy őket lehagyva a negyeddöntő résztvevői lehetnek, ahol aztán egy pályaelőnyben levő ellenfél ellen küzdhetnek.

Mindkét klubnál vannak hiányzók. Az újpestieknél Sikorcin és Pichler, valamint a két ifiválogatott, Pokornyi és Szalma, a zöldeknél pedig Gágyor és Fliszár nem játszhat. őket leszámítva mindenki a fedélzeten, ami az örökrangadók esetében nem is csoda, annál inkább elvárás. A magyar hoki legnagyobb hagyományú párharca esetében a végkimenetelt megjósolni akkor is lehetetlen, ha nagy különbségek vannak a csapatok táblázaton elfoglalt helyezései között. Szurkoló és játékos egyaránt nagyon várja ezeket a mérkőzéseket, és igyekszik apait-anyait beleadni. A végén általában az a csapat nyer, amelyiknek sikerül valahonnan extra energiákat mozgósítania. Érzelemdús, élénk csatára lehet számítani most is, amelyre az ünnepnapon remélhetőleg nagyon sok szurkoló is kíváncsi lesz.

UTEFTC

UTE–Ferencváros 7-6

   

Az FTC hiába vezetett 5-1-re az első harmad után, végül vereséget szenvedett a szezonbeli második örökrangadón.

Hihetetlenül változatos csatát vívott egymással az FTC és az UTE az újévi örökrangadón. Az első játékrész közepén egy gyors gólváltás zajlott, Sumi góljára 65 másodperc múlva Huba révén válaszoltak emberelőnyben a hazaiak. A harmad második felében beindult a zöld-fehér henger, 4 gólt lőttek a vendégek, a 3. FTC-találat után Sila érkezett Ágoston helyére az UTE-nél. A 22. percben Sevela megsérült, ezért Soós ugrott be a ferencvárosi kapu elé. A fiatal kapus sokáig őrizte csapata számára az 5-1-es vezetést, ám a középső harmad végjátékában Ropret és Benk találataival felzárkózott 5-3-ra az UTE.

A záró játékrészben eljött a dráma, a lila-fehérek 5 perc alatt megfordították a mérkőzést. Nem vezettek sokáig a hazaiak, a vezető találatuk után 42 másodperccel Rafaj egyenlített. A rendes játékidő vége felé közeledve fokozódtak az indulatok, Nemes és Tendler 14 másodpercnyi eltéréssel kapott kétperces büntetést. Az UTE Nemes visszatérése után élt a rövidke emberelőnyével, Turbucz góljával újra a hazaiaknál volt az előny. Három perccel a vége előtt elcserélte magát a hazai együttes, a vendégek 5 a 4 ellen játszhattak, majd a kiegészülés után Soóst is lehozták, hiába. Az UTE 7-6-ra nyert, négygólos hátrányból fordította meg a találkozót, ezzel megőrizte vezető helyét a MOL Liga tabelláján.

Nagyon sokat tettünk az Újpest márkanévért

   

Az UTE edzője elismerte, nem játszott jól csapata. Az FTC szakvezetője büszke a játékosaira.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Az első harmad második fele borzalmas volt, hátul túl puhák voltunk, nyolc lövésből kaptunk öt gólt, ám utána szép lassan bedaráltuk az egyre inkább elfáradó ellenfelet. Nem hokiztunk jól, de nagyon sokat tettünk az Újpest márkanévért, miután rengeteg néző előtt öt egyről megfordítottuk a derbit.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): A 7-6-os végeredménytől eltekintve végig kontrolláltuk a mérkőzést. Bármikor idegenben lősz hat gólt, azzal meg tudod nyerni a meccset. Az Újpest szerzett pár szerencsés gólt távoli lövésekből, amikbe beleértek. Hogy ezekben a szituációkban ki hibázott, azt majd kielemezzük. Kicsit passzív volt a játékunk, hiszen van hét sérültünk, de ennek ellenére is rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. A hiányzók között van olyan játékosunk, aki jól tartja a korongot, biztosan kezeli az ütőt, ma ők hiányoztak. Kicsit kaotikus a mostani szezonunk. Volt olyan meccs, ahol kilenc hiányzónk volt összesen. A mérkőzésre visszatérve: voltak kettő az egyes helyzeteink, emberelőnyben is voltak lehetőségeink. Ha 5-1-nél sikerült volna beütni az üres kapus helyzetet, akkor nyertünk volna. Örülök, hogy hatszor betaláltunk az ellenfél kapujába, ez eddig nem volt ránk jellemző. Büszke vagyok a srácokra, mert egy remek meccset játszottunk ma. Már a következő, Fehérvár és Belgrád meccsre kell gondolnunk, amit mindenképpen meg kell nyernünk, ha be akarunk jutni a rájátszásba.

Erste Liga, Megyeri út, 635 néző. Játékvezetők: Haszonits, Babic, Soltész, Kókai.
Ágoston: 70,0% (Sila: 89,3%)
K
Sevela: 94,7% (Soós: 79,3%)
Hegyi, Gröschl, Dömötör, Dósa, Tóth
1
Jaborník, Hietamaki, Dubek, Farkas, Tendler
Huba, Kiss D., Csányi, Hebar, Ropret
2
Lengyel, Erdélyi, Sumi, Rafaj, Papp
Nagy N., Kovács A., Nemes, Benk, Frolík
3
Schwindt, Kovács V. L., Shinkaruk, Németh, Szappanos
Nagy R., Pápa, Virág, Turbucz
4
Üveges, Garbacz, Tury, Hardi, Inglis
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:56 FTC Sumi Inglis
1-1 09:01 UTE PP Huba Frolík Benk
1-2 12:54 FTC Dubek Papp
1-3 16:41 FTC Sumi Hietamaki Papp
1-4 18:04 FTC Farkas Tendler Dubek
1-5 18:33 FTC Rafaj Sumi Papp
2-5 36:04 UTE Ropret Hebar Csányi
3-5 39:14 UTE Benk Kiss D. Huba
4-5 45:11 UTE Hegyi Dósa
5-5 46:39 UTE Nagy N. Frolík
6-5 49:26 UTE Nemes Frolík Benk
6-6 50:08 FTC Rafaj Sumi Papp
7-6 56:02 UTE PP Turbucz Kiss D.
48 Kapura lövések száma 38
12 Kiállításpercek 12

Az UTE–FTC legjobb képei

   

Az UTE–FTC gólösszefoglalója

   

A derbi 13 találata.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum