Bécsben újévezik a Fehérvár

   

A karácsonytól vízkeresztig tartó erőltetett menet következő állomása Bécs, az Albert Schultz Halle a fehérváriak számára.

Rövid lesz a szilveszter Sofronéknak, hiszen újév napján késő délután már készen kell állniuk arra, hogy a ligát fölényesen vezető bécsiek ellen újabb pontokat szerezzenek.

Nyolc mérkőzéses nyerő szériában vannak a fekete-sárgák, utoljára december 11-én a másik decemberi csodacsapat, a Klagenfurt tudott pontokat elvenni tőlük. Ráadásul a Capitals hazai pályáján. A Vienna támadásban és védekezésben is a legjobbak közé tartozik, 132 lőtt góljával a Linz mögött a második a ligában, mindössze 81 kapott góljának viszont a közelébe sem tudnak érni a többiek. Ebből következik, hogy az ellenfelek nem számíthatnak arra, sok góllal tudják majd megterhelni Lamoreux vagy Kickert hálóját. Az eddigi 37 fordulóban mindössze 6 alkalommal fordult elő, hogy a bécsiek 3-nál több gólt kaptak. Az egyik ilyen éppen a Fehérvár idei első bécsi fellépésén történt, azt a meccset a Volán 4-3-ra nyerte, ez akkor az első idegenbeli pontokat is jelentette egyben. A győzelemhez kulcsfontosságú lesz tehát a védekező játék minősége, arra ugyanis nem lehet számítani, hogy majd a csatárok ontani fogják a gólokat.

Nem sikerült rosszul a december a Fehérvárnak sem. 13 mérkőzésből 8-at megnyert, további kettőn pontot szerzett. Igazából csak a Dornbirn és a Salzburg elleni hazai mérkőzéseken van sok bosszankodni való. Az idén nagyon gyengén muzsikáló vorarlbergiek ellen nagyon jó lett volna győzni, a Bikák ellen pedig az utolsó 20 perc látványos összeomlása volt ijesztő. Szerencsére mindkét kisiklást azonnal remek győzelmekkel kompenzálta a csapat. 7 forduló van még hátra az alapszakasz végéig, az 5. Klagenfurt előnye 10 pont, a 6. helyezett Innsbrucké pedig 7 pont. A 7. Znojmo 4, a 8. Villach 3 ponttal áll a Fehérvár előtt, és ez a négy csapat még öt különböző párosításban játszik majd egymással a hátralevő fordulókban, tehát egymás között legalább 15 pontot el fognak veszteni az alapszakasz végi pozícióharcokban a Fehérvártól függetlenül is. Ezért is lényeges minden egyes mérkőzés eredménye, a listavezető ellen megszerezhető pontoknak pedig különös jelentőségük lehet majd.

VICAVS3

Vienna Capitals–Fehérvár 3-0

   

A magyar EBEL-csapat vereséggel indította a 2017-es esztendőt a bajnokságot toronymagasan vezető bécsiek otthonában.

Az újévi mérkőzés a 28. percig a kapusokról szólt, Lamoureux és Rajna egyaránt kapott gól nélkül tartotta a kapuját. A meccs felénél viszont 2 perc alatt 2-t is lőttek a bécsiek, előbb Fischer, majd Sharp is betalált a magyar csapatnak. A záró húsz percben a Capitals végleg eldöntötte a meccset, Nödl 53. percben lőtt góljával kialakította a 3-0-s végeredményt. A Fehérvár nehéz sorozaton van túl, ezen a héten 4 mérkőzést játszott, ebből 3-at a dobogón álló együttesek ellen. Sofron Istvánék legközelebb kedden, Ljubljanában lépnek jégre az Olimpija vendégeként.

Nem tudtunk lépést tartani a Vienna Capitalsszal

   

Pedig az első harmadban nehézségeket okoztunk a bécsieknek.

Serge Aubin (vezetőedző, Vienna Capitals): Jó meccset játszottunk. A meccs elején voltak nehézségeink, az első harmadban oda-vissza játék folyt, a Fehérvár kicsit keményebben küzdött akkor, mint a mi játékosaink. De aztán a kezünkbe vettük az irányítást, és a 2-0-s vezetést követően már masszívan játszottunk. Csökkentettük a hibáink számát és ragaszkodtunk a játéktervünkhöz. Jó kis győzelemmel kezdtük az új évet.

Benoit Laporte (vezetőedző, Fehérvár): Az első harmadban nagyon jól játszottunk, de a másodiktól nem tudtunk lépést tartani a Vienna Capitalsszal. Ahogy korábban is mondtam, a bécsiek hatvan percen keresztül képesek ugyanazon a szinten játszani, ezt láttuk ma is. Több egy az egy elleni csatát nyertek meg. Ugyan keményen küzdöttünk a második játékrésztől is, de nem dolgoztunk annyit, mint a hazaiak.

(Forrás: vienna-capitals.at és fehervarav19.hu)

EBEL, 3950 néző. Játékvezetők: Kimmerly, Siegel, Nagy, Soos.
Lamoureux: 100% (Kickert)
K
Rajna: 88,9% (Hetényi)
Lakos, Cuma, Tessier, Sharp, Nödl
1
Manavian, Schiestel, Sofron, Vas, Orban
Bowman, Fraser, Rotter, Holzapfel, Pollastrone
2
Vernace, Owens, Bodó, Sarauer, Erdély
McKiernan, Brocklehurst, Ferland, Vause, Fischer
3
Szabó D., Szirányi, Beauregard, Maylan, Kóger
Peter, Maxa, Grosslercher, Nissner, Bauer
4
Vincze, Szaller, Sárpátki, Reisz, Szabó K.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 27:58 VIC Fischer Vause Bowman
2-0 29:53 VIC Sharp Tessier Nödl
3-0 52:47 VIC Nödl Tessier McKiernan
27 Kapura lövések száma 21
8 Kiállításpercek 6

A Vienna Capitals–Volán góljai

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum