A helyére került a magyar jégkorong

   

Ez itt a Jégkorongblog 10. évzárója-évindítója.

Igen, a 10. közös szilveszterünknél és újévünknél tartunk. Sok minden történt indulásunk óta, és nem kevés a mögöttünk hagyott esztendőben is. Egy nem változott: igyekeztünk sok mindenről beszámolni.

A rezümét kivételesen kezdjük belügyekkel. Az év első felében leszámoltunk a közösségépítés ideájával, végérvényesen megszűnt a kommentelés a blogon. Amikor ezt a döntést meghoztuk, úgy éreztük, éveken át hozzájárultunk a hokiszurkolók különböző rendszereinek fejlődéséhez, ha úgy tetszik, olvasóinkkal közösen felépítettünk valamit, ami viszont már a saját lábán is megáll, mi több, további részvételünk inkább hátráltatja a folyamatokat.

Ezáltal nem kevés energiánk szabadult fel, amelyeket más célokra tudtunk fordítani. A blogság béklyóinak levetésében nyilván az is szerepet játszhatott, hogy jó ideje jégkorongos híroldalt igyekeztünk szerkeszteni tudatosan. Régi és új kollégákkal bővült szerkesztőségünk. Gromovunk visszatért, PViola és boszibence parádésan mutatja be, mi történik az utánpótlásban határainkon innen s túl, és azt sem bántuk meg, hogy két helyszíni tudósítót illesztettünk a rendszerbe: Csik Tamást Székesfehérvárról és HSz-t Miskolcról. Tegyük hozzá, a törzsgárda tagjai sem lankadtak, sőt új lendületet kaptak. Rovatokkal bővültünk és reményeink szerint színvonalasabb tartalommal és még több információval tudtuk szórakoztatni-ellátni olvasóinkat.

A számszerű visszajelzések mindenképpen ezt mutatják. 2016-ban több mint 5%-kal növeltük egyedi látogatóink számát, 636 ezren kattintottak ránk ebben az évben, akik több mint 22 millió oldalt töltöttek le. Köszönjük a bizalmat. Terveink szerint a fejlődési folyamat tovább tart 2017-ben is, vannak még terveink, amelyekről természetesen időben tájékoztatjuk majd olvasóinkat.

De térjünk a lényegre! 2016 a sikeres évek közé tartozik a magyar jégkorongsportban. Először nyertünk meccset az A csoportban és először jutottunk fel az U20-as korosztályban a divízió 1/A-ba. Az U18-asok ugyancsak előreléptek, ők is a világ 16 legjobbja között küzdenek jövőre. Az alábbi táblázatot a nemzetközi szövetség honlapjáról ollóztuk ide.

HUN IIHF 2016

Az egyetlen B betűből decemberben A lett, köszönhetően juniorjaink sokáig emlékezetes, katartikus budapesti vb-győzelemének. Így idén először zárja úgy az évet a magyar jégkorongsport, hogy az összes válogatott közvetlenül az elit mögötti osztályban található. Ez óriási dolog, akkor is, ha évek óta úgy érezzük, nekünk itt is van a helyünk.

Eközben a MOL Ligában is alakulnak a dolgok. Nincsenek hivatalos adatok, de valami azt súgja, a korábbiaknál több pénzből gazdálkodnak csapataink, és ez látszik is a minőségen. Jó látni, hogy a liga legjobbjaival is versenyképes csapataink száma nőtt, sokkal nagyobb a kiszámíthatatlanság és kiegyenlítettség, mint az előző években. Ez jó.

A rossz előjelek és a nehéz szezonkezdet után összeállni látszik az EBEL-ben versenyző egyetlen magyar csapat, a Fehérvár AV19 játéka is, úgy tűnik, jó kezekben van a szakmai munka.

Ha azt mondjuk, sosem volt még ilyen gazdag a magyar hoki, azzal nem azt állítjuk, hogy most gazdag. De az biztos, hogy játékoslétszámban, tehetségekben, a pályák számában és lehetőségekben jobban állunk, mint eddig bármikor. Hogy ezzel a potenciállal élünk-e, az a sportág közös felelőssége, és elsősorban a szakmai munka minőségén múlik. Még mindig van MOL ligás csapatunk saját fedett jégpálya nélkül, de ameddig az állam a támogatások és a tao-rendszer révén biztosítja a forrásokat, minden adott a további előrelépéshez.

Akad számos megoldandó probléma, ahogyan mindig, és akad kitalálni való a jövővel kapcsolatban. Hogy csak egyet említsünk: mihez kezdjük a MOL Ligával, merre menjünk tovább a profi hokival? Mindezek tárgyalásától most eltekintünk, elegendő szó esik majd ezekről is 2017-ben.

Az évzárás az évhez méltó volt: jól sikerült. A juniorvébé, az U18-as és az U16-os válogatott kanadai túrája és visszhangja azt mutatja, apránként közeledünk ahhoz a színvonalhoz, amihez érdemes. Az a fontos, hogy ez a takaros kép ne csak egy pillanatfelvételen jelenjen meg, mint jelen esetben, hanem tendenciájában is, azaz hasonlókat tudjunk írni 2017-ben és 2020-ban is. Igyunk erre is egy pohárral éjfélkor! Valami igazán jót ? hiszen a jégkorongunkhoz a minőség illik.

Sarauer HUNBLR

Fotó: Mudra László (MJSZ/jkb.hu)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum