Retro előszilveszter Debrecenben

   

Mellé egy jó kis MOL Liga-meccsen a DHK a Galacot fogadja.

A DHK és a Galati csatájának kimenetele mindkét csapat számára nagy jelentőségű lehet. A Debrecen jelen pillanatban a 6. helyen áll, 9 ponttal a DAB és 16 ponttal a Brassó mögött. Mivel ma a két előtte álló rivális egymás ellen játszik, 3 pontos győzelem esetén még akár arra is meglehet a reményük Vaszjunyinéknak, hogy előrébb lépjenek a bajnoki táblázaton. A csillagok szerencsés állása és brassói valamint dunaújvárosi betlisorozat esetén akár még a negyedik helyre is odaérhetnek. Ha viszont vereséget szenvednek, akkor végérvényesen előttük szakad ketté a mezőny, és egy vereségsorozattal a rájátszás is veszélybe kerülhet.

A Galati esetében nem is kérdés, hogy a playoffért küzdenek. A három romániai csapat mindenki másnál több mérkőzést játszott már le eddig, így esetükben minden egyes mérkőzésnek kiemelt jelentősége van, hiszen nagyon kevés javítási lehetőségük van már. Vesztett pontokban a jelenlegi 7. Galati nem áll túl jól, a 10. helyen álló és még szintén a playoffban reménykedő HK Beogradnal csak 4 egységgel jobbak, ezért egy Debrecen elleni vereség a közvetlen veszélyzónába sodorhatja őket. Nem nagyon van más választásuk, mint győzelemre hajtani, lehetőleg 3 pontosra.

A rendező klub közleménye szerint “a sajátos hokis óévbúcsúztató meccsen az első 150 db belépő mellé ajándék virslit (kenyérrel, mustárral) és sört adunk szurkolóinknak, ezzel is megköszönve az egész éves kitartó biztatást! A gyerekek sem maradnak ki a jóból, nekik kölyök pezsgőt durrantunk a virslik mellé! A kedvezmény kizárólag a mérkőzés előtt a pénztárnál megváltott, teljes árú felnőtt vagy gyerek belépőjeggyel, vagy bérlettel rendelkező vendégeink számára vehető igénybe. Kapunyitás 17.30 órakor.

A gyerek jegyek mellé virsli és kölyök pezsgő, a felnőtt jegyek mellé virsli és sör kuponokat adunk a pénztárnál. A kuponok az emeleti büfénél válthatók be. Az előszilveszteri hangulatban zajló, minél hangosabb közös szurkolás elősegítésére korlátozott számban ajándék szilveszteri dudákat adunk a jegyek mellé! Különlegesség lesz még ezen az estén, hogy a meccs köztes megállásai alatt a legismertebb retro slágerek szólnak majd a 80-as, 90-es évekből!”

Debrecen–Galati 8-0

   

Alaposan elpáholta a DHK a Dunareát, megerősítve hatodik helyét és hat pontra megközelítve a Brassóval szemben alulmaradt Dunaújvárosi Acélbikákat.

A Galati mindössze három sorral és négy légióssal állt fel, igaz, olyan emlékünk sincs, hogy a Debrecen bármikor is négy teljes ötöst mozgósíthatott volna, a hazai mezőnyjátékosok ezúttal 17-en iparkodhattak. A két gárda közötti különbség pillanatokon belül kirajzolódott, tíz perc után 3-0 állt a táblán, az első gól a karrierjének második MOL ligás találatát jegyző 18 éves Molnár Dávidé volt. A második menetben aztán csak egyszer találtak be a hajdúságiak, a harmadikban ellenben durván szétnyílt az olló, négy korong landolt Alexandru Popa kapujában, 8-0 lett a vége. Martin Saluga mesterhármast ért el, Hári Norbert duplázott.

Innentől a Debrecennek inkább előre kell figyelnie, nem hátra, hiszen az ekkora különbség – a DAB 52 egységnél tart, a DHK 46-nál – a hátralévő tíz meccsen minden további nélkül behozható. Ennél többet aligha várhatott ettől a játéknaptól Jason Morgan csapata.

Ezen a meccsen nincs mit értékelni

 

A Debrecen összes sora szárnyalt, a Galac minden tekintetben elfogyott a túra végére.

Jason Morgan (vezetőedző, Debrecen): Az elmúlt időszak hazai mérkőzésein többször is csalódást keltően hokiztunk. Most végre sikerült 60 percen keresztül egyenletes teljesítményt produkálni és szórakoztató játékot nyújtani a közönségünknek. Régóta vártunk már erre. A támadósorok játéka volt az, ami leginkább tetszett. Minden sorunk szerzett gólt, Gyenes pedig lehúzta a redőnyt az ellenfél támadói előtt. Ezt szeretnénk továbbvinni a vasárnapi, MAC elleni meccsünkre. Nagyon nehéz ellenfél vár ránk, mindenkitől a legjobb teljesítményre lesz szükség a helytálláshoz.

Marius Trandafir (vezetőedző, Galati): Ezen a meccsen nincs mit értékelni. A magyarországi körút végére elfogytunk, minden tekintetben. Hazamegyünk és megpróbáljuk összeszedni magunkat.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 450 néző. Játékvezetők: Halassy, Gangel, Vincze, Soltész.
Gyenes: 100% (Pleszkán)
K
Popa B.: 83,7% (László)
Hetényi, Varga, Koszourov, Brown, Piszkunov
1
Flinta, Raszulov, Rusnák, Mihály, Bushbacher
Szagyikov, Smith, Németh, Hári, Saluga
2
Góga, Bednár, Hildebrand, Lőrincz, Pál Z.
Györfy, Pados, Molnár, Berta, Vaszjunyin
3
Tamás, Munteanu A. I., Popa A., Neagos, Pál Zs.
Wéber, Vincze
4
Morgan Jason
E
Trandafir Marius
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:19 DHK Molnár Vaszjunyin Pados
2-0 08:54 DHK PP Szagyikov Koszourov Brown
3-0 09:20 DHK Saluga Németh
4-0 37:47 DHK Hári Németh Saluga
5-0 48:00 DHK Saluga Hári Varga
6-0 51:03 DHK Hári Saluga Smith
7-0 51:29 DHK Saluga Berta Vaszjunyin
8-0 56:31 DHK PP Németh Saluga Hári
49 Kapura lövések száma 34
10 Kiállításpercek 12
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum