Utánpótlás Az UTE nyerte az U14-es Winter Classic-derbit

   

A Vasas nyerte a Fehérvár elleni rangadót az U20-as bajnokságban, az UTE magabiztosan győzte le a Ferencvárost a kölyökbajnokságban. Mindkét mérkőzést idilli környezetben, a Városligeti Műjégpályán játszották a Winter Classic keretében.

EBYSL/U20-as bajnokság

Különleges élménnyel gazdagodtak a Vasas és a Fehérvár U20-as csapatának tagjai, hiszen bajnoki mérkőzésüket a Városligeti Műjégpályán zajló Winter Classic keretében játszották le szerdán. Az összecsapás rangadóhoz méltóan alakult, a vezetést a 2. percben a Vasas szerezte meg, s bár a Fehérvár a harmad közepén egyenlített, a végén 2-1 állt az eredményjelzőn az angyalföldiek javára. A második harmad elején kétgólosra növelték az előnyüket, de a fehérváriak a 33. percre kiegyenlítettek. Az utolsó játékrészre mégsem egállal fordultak a felek, miután a piros-kékek a szünetet jelentő dudaszó előtt újra betaláltak. A harmadik harmadban csak a Vasas lőtt gólt, így 5-3-ra nyert, és ezzel továbbra is vezeti a tabellát a Debrecen és a Fehérvár előtt. Székely Mádai László csapatból többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a mérkőzésen: Nagy Zoltán és Szlépka Armand is duplázott, Székely Mádai Gergő, illetve Szlama Dániel pedig egyaránt két gólpasszt jegyzett.

“Nagyon boldog vagyok, és ahogy látom, a többiek is ? nyilatkozta a mérkőzés után Bukor Rajmund a Vasas honlapján. ? Büszke vagyok a csapatra, nagyon kemény ellenfelet sikerült legyőzni, ráadásul a Fehérvár erősebb kerettel érkezett a meccsre, mint amilyennel a korábbi bajnokinkon jégre lépett. Nagyon fontos ez a győzelem, hiszen így vezetjük a juniorbajnokságot. Nagyszerű érzés volt ebben a környezetben játszani, nagy élményt jelentett az egész csapatnak.?

Az U20-as bajnokság január 4-én folytatódik, az osztrák juniorligában azonban már újév másnapján érdekelt lesz a Vasas, amely a Grazot fogadja a Jégpalotában. Az EBYSL-ben a magyar csapatok közül a MAC és a Fehérvár áll a legjobban, előbbit az A csoportban csak a Red Bull Salzburg, utóbbit a B-ben a Vienna Capitals előzi meg. A C csoport élén a Jesenice áll, ugyanitt a Vasas jelenleg a negyedik. A Debrecen és a Miskolc közös csapat a B csoportban ugyancsak a negyedik helyet foglalja el, a KMH az A-ban az utolsó helyen áll.

Eredmények (U20-as bajnokság):

2016. december 28., szerda (Winter Classic):
Vasas HC?Fehérvár AV19 5-3

EBJL/U18-as bajnokság

Az osztrák ifjúsági ligában és a hazai bajnokságban legközelebb január 4-én rendeznek fordulót. Az EBJL A csoportját a Fehérvár, a B-t az UTE vezeti, előbbiben a Győr az ötödik, a Vasas a hatodik helyen áll, utóbbiban a MAC a második, a Debrecen és a Miskolc közös csapata a negyedik, a KMH a nyolcadik helyet foglalja el. A hazai bajnokságban a Fehérvár áll az élen a Csíkszereda és az UTE előtt.

U16-os bajnokság

Az U16-os bajnokság az I. csoportban január 8-án, a II. csoportban január 7-én folytatódik. Az I. csoportban az Ifj. Ocskay Gábor JA zárta az élen az évet, mögötte a MAC és az UTE áll. A II. csoportban az őszi szezon az UTE B-nek sikerült a legjobban, jelenleg a Vasas B a második, a Dunaújváros pedig a harmadik.

Central Europe Hockey Cup

Az U16-osok közép-európai kupája az újévben folytatódik, az élen továbbra is Sparta Praha áll megelőzve a Fehérvárt és a MAC Budapestet.

U14-es bajnokság

Péntek délelőtt a Winter Classic keretében mérkőzött meg egymással a Ferencváros és az UTE U14-es csapata. A lilák egy percig sem engedték ki a vezetést a kezükből, mégis izgalmas összecsapást láthattak a nézők a Városligeti Műjégpályán. A vezetést a hetedik percben az UTE szerezte meg, de a Ferencváros két perc múlva, emberhátrányban egyenlített. A lilák az első harmadban még két gólt lőttek, így magabiztosan várhatták a második játékrészt, amelynek elején ismét betaláltak. A zöld-fehérek azonban nem adták fel, és a harmad közepére egy gólra zárkóztak. Utolérniük azonban nem sikerült vetélytársukat, az újpestiek a hátralévő harminc percben még háromszor megzörgették a ferencvárosiak hálóját, s végül 7-3-ra nyertek.

A kölyökbajnokság I. csoportjának küzdelemi január 5-én, a további három csoporté január 7-én folytatódnak. Az I. csoportban az UTE áll az élen az Ifj. Ocskay Gábor JA és a Debrecen előtt, a II. csoportot a Tisza Volán magabiztosan vezeti a Gepárd JE-t és a Vasast megelőzve. A III. csoportban a KSI vezeti a tabellát a Debrecen B és a KMH B előtt, a IV. csoportban a Kaposvár az éllovas a Veszprém és a Pécs előtt.

I. csoport, eredmény:

2016. december 30., péntek (Winter Classic):
Ferencváros?UTE 3-7

 

U20

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

U18

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

U16

Sorsolás
Tabella

U14

Sorsolás
Tabella

EBYSL (U20)

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

EBJL (U18)

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

CEHC (U16)

Sorsolás, tabella

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum