Az FTC győzelemmel vetne véget a fekete decembernek

   

Sorsdöntő mérkőzés vár a Ferencvárosra és a Csíkszeredára péntek délután. A zöld-fehérek nyolc vereség után állnának talpra.

A Ferencváros és a Csíkszereda is a rájátszásért küzd, bár eltérő esélyekkel. A zöldek jelenleg a 9. helyen állnak, hátrányuk 3 pont a 8. helyezett Titánok és 5 pont a 7. Galati mögött, viszont kevesebb mérkőzést játszottak náluk. A hátrány így behozható mindkettejükkel szemben, ám ehhez végre nyerni kellene. A csíkiak számára egészen biztosan az utolsó szalmaszálat jelentheti ez a mérkőzés. A 7. helyezett Galati-cal szemben is 15 pont, vagy 5 rendes játékidős győzelem a hátrányuk, ráadásul mindkettejüknek már csak 8 meccsük van hátra, azaz legfeljebb 24 pontot szerezhetnek még. A 8. helyezett Titánok előnye 13 pont, de nekik még 10 meccsük van vissza. Rendes játékidős csíki győzelem is csak hajszálnyi esélyt kínálhat tehát a playoffra, viszont lehet, hogy a mélybe rántja a zöldeket.

A házigazda zöld-fehérek jó kezdést követően október közepe óta mélyrepülésben vannak. Ahogy a szezon eleji szárnyalás, úgy valószínűleg az azt követő vereségszéria sem tükrözi a valós erőviszonyokat. Utoljára november 25-én a Debrecen ellen tudott nyerni Greg Lindqvist társulata, azóta 8 vereség és ezeken mindössze egyetlen pontocska a mérleg. Kikaptak kétszer – másodszor vitatott körülmények között – a Csíkszeredától, a Galatitól, a HK Beogradtól és a Titánoktól is, így kicsúsztak a rájátszást érő helyekről, ami azt jelenti, hiába állnak vesztett pontokat tekintve jobban, mint a Galati és azonosan a Titánokkal, e két csapatnak pontelőnye van, és a Fradi utóbbi időben mutatott formáját elnézve egyáltalán nem evidens, hogy akár a ligautolsó ellen is képes lesz megszerezni az annyira fontos pontokat.

Pedig ki más ellen lehetne reális esély megindulni fölfelé, mint az ugyancsak rettenetes formát mutató Sportklub ellen? A csíkiak túrája egy elszomorító 10-0-val kezdődött Miskolcon, majd csütörtökön a Városligetben egy harmadon keresztül felcsillant akár a győzelem lehetősége is az UTE ellen. Igaz, ez inkább annak volt köszönhető, hogy a középső 20 percet az újpestiek borzalmas felfogásban gondolták lejátszani, márpedig rossz játékban a Csíkszereda kétségkívül rutinosabb és jobb. Amint összeszedték magukat a lilák, ismét kidomborodott a két csapat közti különbség. Az egész idényben rendkívül gyenge teljesítményt nyújt a székely csapat, amelynek az okai valószínűleg nagyon összetettek. A súlyos vereségek sorozata egyfajta morális válságot is jelez, kérdés, hogy a Ferencváros ellen melyik arcát mutatja majd a csapat.

“December 27-én kezdtünk el edzeni, három nap pihenő után – mondta Greg Lindqvist, a Ferencváros edzője. – Jelenleg csak Gágyort és Fliszárt kell csak nélkülöznünk, sajnos véget ért a szezon számukra. Remek volt ismét négy sorral edzeni, erre az utóbbi két hónapban nem igazán volt lehetőségünk. Most tényleg csak egy dolgunk van, nyerni kell! A szezon kezdetekor célul tűztük ki, hogy bekerülünk a rájátszásba. Ehhez vissza kell térnünk a helyes útra, arra amin a legelején jártunk. Szoros meccseket játszottunk, jó volt a védelmünk és minden lehetőséggel éltünk. A pénteki Csíkszereda elleni mérkőzés nagyon fontos abból a szempontból is, hogy kellő legyen a pontok különbsége a Galati és a Titánok csapatával szemben. Háromszor játszottunk idáig a Csíkszereda ellen, és mindegyik mérkőzés nagyon szoros volt. A legutóbbi pedig több szempontból is érdekes volt. Akkor az összes góljukat emberelőnyben szerezték, tehát mindenképpen óvakodnunk kell a büntetőpadtól.”

FTCHSC

 

Fotó: Claus János

Ferencváros–SC Csíkszereda 4-3

   

Rettenetes vereségsorozat végére tettek pontot a zöld-fehérek, és nem is akárhogyan – hanem az utolsó pillanatokban.

A Fradi egymás után nyolc meccsét veszítette el kivétel nélkül, ráadásul azt megelőzően sem szaladt a szekér, ha a legutóbbi tizennyolc találkozóját nézzük, mind közül is csupán egyet tudott hozni. Nem csoda, hogy a mélységesen hosszú hullámvölgy a kilencedik helyig sülyesztette az egykori éllovast. Ezek után nyilvánvaló volt, hogy muszáj mindent egy lapra feltenni a MOL Liga-utolsó csíkiakkal szemben, ám a győzelmeket ebben  a bajnokságban senki ellen sem adják ingyen. A rendkívül sok kiállítást – köztük egy végleges fegyelmit is – hozó pesterzsébeti hatvan perc során egyik csapat sem tudott egygólosnál nagyobb előnyre szert tenni. Kétszer a hazaiak szereztek vezetést, ám harmadszor a vendégek, ők a 49. percben. A Ferencvárosnak azonban viszonylag gyorsan sikerült összekapnia magát, és egyenlítenie. 3-3-nál egyre közelebb kerültek a felek a hosszabbításhoz, amely végül mégis elmaradt, Rafaj Attila alig 17 másodperccel a vége előtt betalált, behúzva a rég nem látott 3 pontot csapatának.

Ezzel még kuszábbak lettek a szálak a rájátszás 7. és 8. helyéért folytatott csatában. A Ferencváros ugyan jelenleg a Galati és a Fehérvári Titánok mögött áll, de kevesebb meccse van, vesztett pontjainak mennyisége azonos a Volánéval. Ebben a mutatóban az al-dunaiak állnak a legrosszabbul, de azokat az egységeket, amelyeket ők már megszereztek, nem veheti el tőlük senki. Akárhogy is, parázs végjáték jön a tabella e régiójában, és lassan arra is érdemes figyelni, hogy kinek kivel kell még megküzdenie a hátralévő fordulókban. Hogy mást ne mondjunk, jövő hét végén például Ferencváros–Titánok rangadóra kerül sor.

Az utolsó cseréig szépen játszottunk

   

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): Mindenki tudta, hogy már régóta nem nyertünk mérkőzést, de ma domináltunk, szépen játszottunk. Ugyanakkor sokszor játszottunk hátrányban, az előnyeinket pedig nem használtuk ki. Az utolsó gólnál szerencsénk volt, de a lényeg a győzelem, azaz a három pont megszerzése.

Leo Gudas (vezetőedző, Csíkszereda): Úgy gondolom, a srácok odatették magukat. Az utolsó cseréig szépen játszottunk, ott azonban leálltunk az utolsó tizennégy másodpercre, amit ki is használt a Fradi. Összességében elégedett vagyok, de ez sajnos ma így alakult.

(Forrás: nso.hu)

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 250 néző. Játékvezetők: Babic, Sós, Berger, Váczi.
Sevela: 88,9% (Soós)
K
Onodi: 87,1% (Ruczuj)
Schwindt, Hietamaki, Sumi, Tendler, Rafaj
1
Wood, Papp Sz., Antal Zs., Valchar, Farkas T.
Jaborník, Erdélyi, Dubek, Szappanos, Kiss
2
Orbán, Korenko, Szolarjov, Campbell, Rokaly
Lengyel, Kovács, Farkas L. S., Shinkaruk, Papp Cs.
3
Bors, Gecse, Moldován, Molnár Z., Bíró
Üveges, Tury, Inglis, Németh
4
Salló, Antal N., Egyed R.
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:17 SCC Valchar Farkas T. Antal Zs.
1-1 02:53 FTC Kiss Dubek Szappanos
2-1 22:40 FTC Shinkaruk Jaborník
2-2 34:48 SCC Papp Sz. Valchar Antal Zs.
2-3 48:50 SCC Molnár Z. Gecse Moldován
3-3 51:13 FTC Jaborník Erdélyi Dubek
4-3 59:43 FTC Rafaj Sumi Tendler
31 Kapura lövések száma 27
48 Kiállításpercek 26

Az FTC–Sportklub videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum