McGregor, McDonald, Klempa sor a MAC ellen

   

Több mint 3 hét elteltével rangadóval tér vissza a Tüskecsarnokba a MAC Budapest.

A második és a negyedik helyezett rangadójával folytatódik a MOL Liga Dél-Budán. Bár a Brassó első fellépésén megtréfálta Kovács Csabáékat hazai pályán, most is a budapestiek az esélyesebbek. Nem lehet sétagaloppra számítani, hiszen a Brassó játékoskerete is erős, bár a csapat rengetegszer nem tudta ezt igazolni, már majdnem kétszer annyi pontot vesztegettek el Mihály Árpádék, mint vendéglátóik. Nem lesz ismeretlen egymásnak a két csapat, a Brassó két legjobbja, Ian McDonald és Tomas Klempa tavaly még a MAC színeiben ostromolta az ellenfél kapuját. Ráadásul a nemrég igazolt Bryan McGregor is játszott együtt a Fehérvár EBEL-csapatában a MAC néhány vezéregyéniségével. Ők hárman alkotják a Corona első csatársorát.

A két csapat eddigi két mérkőzésén nem potyogtak a gólok, hiába feszültek egymásnak a liga legeredményesebb támadósorai. Budapesten 1-0-ra nyert a Brassó büntetőkkel, majd hazai pályán ismét győzött a Corona 2-1-re. A Brassót nyilván első sora repítette eddig is, McDonald és Klempa eredetileg Gligával, Filippel és Nagy Csabával kiegészülve emelkedett ki a csapatból teljesítményével.

Majoross Gergely viszont elsősorban arra figyelt, hogy négy egyforma erősségű sora legyen, így nincs a Klempáékéhoz hasonlóan kiugró hármasa, viszont sokkal többen veszélyesek csapatából. Érdekes lesz megfigyelni, hogy kedden melyik filozófia visz messzebbre. Arra viszont most sem számíthatunk, hogy kinyílna a gólzsák. A MAC amúgy is a legkevesebb gólt kapó csapatok egyike, ellenfelük pedig az eddigi két meccsen bizonyította, pontosan tudja, mivel is lehet hatástalanítani a fővárosi támadásokat. A szoros mérkőzés garancia az izgalmakra, így reméljük, sokan kapnak kedvet arra, hogy a téli szabadság alatt jó hokit nézzenek.

MAC–Brassó 3-4

   

Második hazai mérkőzésén is büntetőkkel kapott ki a fővárosi csapat a brassóiaktól, akikkel szemben még nem nyert meccset az idei szezonban.

A másik két meccsnél jóval szorosabban alakult a MAC–Brassó összecsapás. Az első két harmadban végig a hazaiak kezdeményeztek, de a Brassó minden góljukra időben tudott reagálni, kettővel pedig egyszer sem vezetett a fővárosi csapat. Negyven perc után 3-3 állt az eredményjelzőn, a gólok fele emberelőnyös szituációból született, a MAC két szimpla, a Corona egy dupla fórt értékesített. Booras és Klempa dupláztak, mellettük Nagy Gergő és McGregor volt eredményes. Következett a harmadik játékrész, amelyben tetőfokára hágtak az izgalmak. Negyedórán keresztül nem csak, hogy gól, de még egy kiállítás sem született, végül a hazaiak kerültek emberelőnybe, ezúttal azonban nem tudtak élni a lehetőséggel. Az eredmény tehát nem változott, jöhetett a hosszabbítás. A hazaiak számára érzékeny veszteség volt, hogy a hajrára elvesztették Nagy Gergőt, aki az 57. perc végén kapott 10 perces fegyelmi büntetést. Ezt a túloldalon Filip „kompenzálta”, aki a hosszabbításban emelte a szabályosnál magasabbra az ütőjét. Majoross Gergely időt is kért, de ez sem használt. Lacroix mester szépen élt együtt a játékkal, 68 másodperc telt le a 4-3 elleni játékból, amikor ő is kikérte idejét, hogy játékosai szusszanhassanak egyet. Ez az időkérés használt, nem tudta kihasználni a fórt a MAC Budapest. Jöhetett a szétlövés, amelyben végül a vendégek jártak nagyobb sikerrel, Klempáé lett a győztes gól.

Nagyon jó csapatot sikerült elkapnunk

   

A MAC edzője bosszús, a Brassóé roppant elégedett.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Időről időre eljátsszuk, hogy megyünk előre, helyzeteket alakítunk ki, kellő mennyiségű gólt is lövünk, de aztán buta hibákat követünk el, amik után mi rohanhatunk az eredmény után. Bosszantó, mert felkészültek voltunk, tudtuk, mit kell csinálnunk, de aztán nem az valósult meg.

Martin Lacroix (vezetőedző, Brassó): Roppant elégedett vagyok a megszerzett két ponttal. Egyre inkább közelítjük az alapszakasz végét, így minden győzelemnek nő a súlya. Nagyon jó csapatot sikerült elkapnunk egy rájátszásra emlékeztető, lendületes, nem utolsó sorban közönségszórakoztató mérkőzésen.

(Forrás: nso.hu)

Erste Liga, Tüskecsarnok, 360 néző. Játékvezetők: Haszonits, Vas, Váczi, Berger.
Bálizs: 85,7% (Arany)
K
Tőke: 93,0% (Béres)
Escobedo, Kovács B., Könczei, Kovács Cs., Booras
1
Filip, Nagy I., McDonald, McGregor, Klempa
Ruikka, Vokla, Nagy K., Keresztury, Terbócs
2
Jemeljanyenko, Nagy Cs., Mihály, Gliga, Zabludovszkij
Pozsgai, Mestyán, Somogyi, Nagy G., Jubinville
3
Bors, Bíró O., Molnár, Tranca, Zsók
Bödök, Jászai, Silló, Roczanov, Tóth R.
4
Imecs, Balázs, Fodor, Bíró G., Péter
Majoross Gergely, Svasznek Bence
E
Lacroix Martin
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:06 MÚB PP Nagy G. Pozsgai Somogyi
1-1 11:58 BRA Klempa McGregor
2-1 17:19 MÚB Booras Könczei Ruikka
2-2 19:25 BRA Klempa McDonald
3-2 27:00 MÚB PP Booras Könczei Escobedo
3-3 36:13 BRA PP2 McGregor McDonald Filip
3-4 65:00 BRA GWS Klempa
43 Kapura lövések száma 28
22 Kiállításpercek 16

A MAC–Brassó galériája

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum