Utánpótlás Karácsonyi szünetre vonultak az utánpótlás-bajnokságok

   

Az utánpótlás-válogatott Nagy Zoltán több mint öt év után visszatért Magyarországra, első meccsén két gólt lőtt a Vasas színeiben Ljubljanában.

2016-ban már csak két mérkőzést rendeznek: a Vasas és a Fehérvár U20-as csapata, valamint a Ferencváros és az UTE U14-es együttese a Winter Classic keretén belül csap össze egymással a Városligeti Műjégpályán.

EBYSL/U20-as bajnokság

A karácsonyi szünet előtt a Vasas volt még érdekelt az osztrák juniorliga küzdelmeiben. Csütörtökön a Medvescak Zagreb otthonában lépett jégre, és játszott végletekig kiélezett mérkőzést. A horvátok az első harmadban kétgólos előnyre tettek szert, de az angyalföldiek még a szünet előtt szépítettek, majd a második harmad közepén egyenlítettek. A Medvescak azonban rövid időn belül újra előnybe került, s bár az utolsó harmad elején a Vasas ismét egyenlített, a 49. percben már 5-3-ra mentek a hazaiak. Persze Székely-Mádai László csapata nem adta fel, és a hajrában újra betalált, majd mindent egy lapra feltéve lehozta a kapusát. A Medvescak ezt kihasználva állította be a 6-4-es végeredményt.

Pénteken az Olimpija Ljubljana ellen is kénytelen volt futni a piros-kék csapat, miután a szlovénok a második harmadban már 2-0-ra is vezettek. A Vasas azonban még ugyanebben a játékrészben egyenlített, s miután a rendes játékidő nem hozott több találatot, a hosszabbításban nyerte meg a meccset 3-2-re a duplázó, évek után Magyarország visszatérő Nagy Zoltán góljával.

Az EBYSL január 2-án folytatódik, a hazai juniorbajnokságban a Vasas és a Fehérvár december 28-án a Winter Classic keretén belül a Városligeti Műjégpályán csap össze egymással.

Eredmények (EBYSL):

2016. december 22., csütörtök:

Medvescak Zagreb–Vasas HC 6-4

2016. december 23., péntek:

Olimpija Ljubljana–Vasas HC 2-3 h.

Program (U20-as bajnokság):

2016. december 28., szerda (Winter Classic):

16:00 Vasas HC–Fehérvár AV19

 

EBJL/U18-as bajnokság

Az osztrák ifjúsági ligában és a hazai bajnokságban a karácsonyi időszakban nem lépnek jégre a csapatok, legközelebb január 4-én rendeznek fordulót.

 

U16-os bajnokság

A karácsonyi szünet előtti utolsó fordulóban a serdülőbajnokság I. csoportjában négy mérkőzésre került sor. A listavezető Ifj. Ocskay Gábor JA ellen hiába vezetett a Vasas az első harmad után 2-1-re, a fehérváriak a második harmad közepén egyenlítettek, majd onnantól sorra lőtték a gólokat – még emberhátrányban is betaláltak – és végül 8-2-es győzelmet arattak. Somogyi Nátán négy gólt és két gólpasszt, Szűcs Ádám négy gólpasszt jegyzett a meccsen.

A Pesterzsébet ugyancsak nagyarányú győzelemmel zárta az évet, a Debrecent végig vezetve, 7-2-re múlta felül. Csölle Dániel Zoltán négy találata mellett kétszer gólpasszt is adott a találkozón. A Győr és az Egerszegi Titánok igazi ki-ki meccset játszott egymással. A zalaegerszegiek már az első percben megszerezték a vezetést, a győriek azonban még az első harmadban egyenlítettek. A második játékrész hajrájában aztán előnybe kerültek, de azt mindössze 50 másodpercig birtokolták, így az utolsó harmadnak 2-2-vel vágtak neki a csapatok. A 46. percben ismét a Győr volt eredményes, de alig tíz perccel később a vendégek emberelőnyben egyenlítettek. Megvolt az esélyük, hogy a hajrában a javukra fordítsák a meccset, de a fórt nem tudták kihasználni, sőt, a hazaiak emberhátrányban lőttek gólt, s végül 4-3-ra nyertek.

Mozgalmasan alakult az UTE és a DVTK mérkőzésének második harmadba, amelyben utóbbi 2-0-s előnyre tett szert, de a harmadik harmadot már 2-2-vel kezdték a csapatok. A következő 20 percben nem esett újabb találat, így jött a hosszabbításban, amelyben a miskolciak beállították a 3-2-es végeredményt.

I. csoport

Eredmények:

2016. december 21., szerda:

UTE–DVTK Jegesmedvék 2-3 h.

Győr–Egerszegi Titánok 4-3

Debrecen–Pesterzsébet 2-7

Ifj. Ocskay Gábor JA–Vasas 8-2

A II. csoportban is hosszabbításba torkollott az egyik mérkőzést, méghozzá a Vasas B és az Ifj. Ocskay Gábor JA B összecsapása. A vezetést a fehérváriak szerezték meg az első harmadban, de a második közepén már az angyalföldiek birtokolták az előnyt. A vendégek nem sokkal később egyenlítettek, azonban az utolsó tíz perc kezdetén megint a hazaiaknak állt a meccs. De csak öt percig, mert a Fehérvár ismét egalizált, a hosszabbítás harmadik percében pedig 4-3-ra meg is nyerte a találkozót.

A többi mérkőzés nem hozott hasonló izgalmakat. A Dunaújvárosi Acélbikák a sok gól ellenére végig vezetve nyert 8-5-re a Ferencváros ellen, az UTE B ugyancsak magabiztosan múlta felül 6-1-re a Tisza Volánt. A MAC B 4-1-es győzelmet aratott a KMH B-vel szemben, a KMH pedig 15-0-ra nyert a pont nélkül álló Kiskőrös ellen.

Az U16-os bajnokság mindkét csoportban január 8-án folytatódik.

II. csoport

Eredmények:

2016. december 21., szerda:

Ferencváros–Dunaújvárosi Acélbikák 5-8

Vasas B–Ifj. Ocskay Gábor JA B 3-4 h.

Tisza Volán–UTE B 1-6

KMH–Kiskőrös 15-0

KMH B–MAC Budapest B 1-4

 

Central Europe Hockey Cup

Egyértelműen a Fehérvár számított az esélyesnek a PSG Zlín elleni mérkőzésen az U16-os közép-európai kupában, a vezetést mégis a csehek szerezték meg az első harmadban. A másodikban aztán a fehérváriak megrázták magukat, és három gólt is lőttek ellenfelüknek, a harmadikban pedig még kétszer betaláltak. Bár az utolsó húsz percben a Zlín is eredményes volt, a Fehérvár végül 5-2-re nyert.

Eredmény:

2016. december 20., kedd:

PSG Zlín–Fehérvár AV19 2-5

 

U14-es bajnokság

A kölyökbajnokság I. csoportjában a MAC Budapest könnyedén szerezte meg a három pontot a DVTK-val szemben, amelyet 5-0-ra győzött le. A Pesterzsébet és a Debrecenen ellenben rendkívül izgalmas és fordulatos meccset játszott egymással. Úgy is fogalmazhatnánk, a debreceniek átaludták az összecsapás felét, hiszen amikor a második harmad közepén először betaláltak, a Farkasok már 4-0-ra vezettek. Az utolsó harmadra 5-3-as pesterzsébeti vezetéssel fordultak a felek, a meccs végén azonban a vendég debreceniek örülhettek: zsinórban három gólt szerezve megfordították az eredményt, s végül 6-5- re nyertek. Az utolsó két találatot lövő Mihalik Gergő triplázott a mérkőzésen.

Az I. csoportban ebben az évben még egy mérkőzésre kerül sor, december 30-án a Városligeti Műjégpályán a Winter Classic keretében a Ferencváros és az UTE mérkőzik meg egymással.

I. csoport

Eredmények:

2016. december 22., csütörtök:

MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék 5-0

Pesterzsébet–Debrecen 5-6

Program:

2016. december 30., péntek (Winter Classic):

9:00 Ferencváros–UTE

A II. csoport idei utolsó fordulójában a várakozásoknak megfelelően a tabella második illetve harmadik helyén álló Gepárd JE és a Vasas összecsapása hozta a legnagyobb csatát. A vezetést az angyalföldiek szerezték meg, de a meccs nagy részében azért küzdöttek, hogy utolérjék az óbudaiakat. Ezt többször is sikerült, még az után is, hogy a hazaiak 5-3-ra elhúztak. Az utolsó harmad 5-5-ről indult, a Vasas azonban többször már nem talált a kapuba, míg a Gepárd háromszor is, így 8-5-re nyert.

A listavezető Tisza Volánnal az első harmadban még tartani tudta a lépést a MAC B, de a folytatásban a szegediek akarata érvényesült, s végül 7-3-ra nyerték a meccset. Keceli-Mészáros Mátyás öt gólt szerzett, és még egy gólpasszt is kiosztott. A többi mérkőzésen még ennél is nagyobb arányú győzelmek születtek: Az Egerszegi Titánok 12-0-ra múlta felül a DVTK B-t, a KMH 13-1- re nyert az MTK ellen, az UTE B pedig 9-1- re a Dunaújvárossal szemben.

A II. csoport küzdelmei január 7-én folytatódnak.

II. csoport

Eredmények:

2016. december 22., csütörtök:

Egerszegi Titánok–DVTK Jegesmedvék B 12-0

Gepárd JE–Vasas 8-5

MTK–KMH 1-13

UTE B–Dunaújvárosi Acélbikák 9-1

MAC Budapest B–Tisza Volán 3-7

A III. csoportban csak úgy potyogtak a gólok a Jászberény és a KMH B mérkőzésén, amelyet végül utóbbi nyert meg 10-5-re. A Sportország és a White Sharks összecsapása is úgy indult, hogy gólzápor zúdul a jégpályára, Előbbi csapat már az első percben vezetést szerzett, a hetedikben pedig már 2-0-ra vezetett. A kőbányaiak azonban nemcsak szépítettek az első harmadban, hanem egyenlítettek is, sőt, még a szünetet jelző dudaszó előtt átvették a vezetést. Ekkor kevesen számíthattak arra, hogy végül ez lesz a végeredmény, azaz a White Sharks 3-2-re megnyerte a meccset. A Debrecen és a KSI találkozóján csupán három találat esett, a második harmad elején a debreceniek szereztek vezetést, de alig másfél perccel később már 1-1 állt az eredményjelzőn. A KSI a harmadik harmad elején újra betalált, s ezzel be is állította a 2-1-es végeredményt.

A III. csoportban ugyancsak január 7-én lépnek újra pályára a csapatok.

III. csoport

Eredmények:

2016. december 22., csütörtök:

Jászberény–KMH B 5-10

Sportország–White Sharks 2-3

Debrecen–KSI 1-2

Ezúttal nem volt gond a jéggel Kazincbarcikán, helyesebben a Kazincbarcikai Ördögök csütörtökön második otthonukban, a Miskolci Jégcsarnokban fogadták a Veszprémi Jéglovagokat. A vendégek az első harmad második felére már 4-0-ra vezettek, de a hazaiak a második harmad elején egy gólra felzárkóztak. Igyekeztek tartani magukat, de a veszprémiek a játékrészben tovább növelték előnyüket, s végül 13-5-ös győzelmet arattak.

A Pécsi Skacok is magabiztosan hozták el a három pontot Nyíregyházáról – egészen pontosan Debrecenből, hiszen a meccset ott játszották le –, miután 17-2-re múlták felül a Szabolcsi JE-t.

A bajnokság január 7-én folytatódik.

IV. csoport

Eredmények:

2016. december 22., csütörtök:

Kazincbarcikai Ördögök– Veszprémi Jéglovagok 5-13

Szabolcsi JE–Pécsi Skacok 2-17

 

U20

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

U18

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

U16

Sorsolás
Tabella

U14

Sorsolás
Tabella

EBYSL (U20)

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

EBJL (U18)

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

CEHC (U16)

Sorsolás, tabella

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 19., szombat
PRE 15:00 DABKOS 1-6VÉGE
U16 19:00 HUNEBB 11-0VÉGE
augusztus 20., vasárnap
PRE 11:00 DABBAY 2-6VÉGE
U16 15:00 HUNMAN 1-0VÉGE
augusztus 22., kedd
VIS 18:00 MISPOP 4-3 HVÉGE
VIS 18:00 NITMAC 5-1VÉGE
VIS 18:00 UTEZIL 1-2 HVÉGE
VIS 18:30 NZÁAVS 4-3 HVÉGE
augusztus 23., szerda
U20 19:15 HUNGSE 3-4VÉGE
augusztus 24., csütörtök
PRE 17:00 SKADAB 
U17 17:10 HUNNOR 
BL 18:00 KLPMIF 
    • SPORT 2
PRE 18:00 TITFTC 
U20 19:30 HUNAUT 
augusztus 25., péntek
VIS 17:00 ZILMAC 
U17 17:40 HUNNOR 
PRE 18:00 TOPDAB 
VIS 18:00 MISNZÁ 
BL 19:00 MÜNCRA 
    • SPORT 2
U18 19:00 POLHUN 
VIS 19:00 AVSNIT 
VIS 19:00 POPUTE 
U20 19:15 HUNBIE 
PRE 20:00 AMIBRA 
augusztus 26., szombat
U20 12:00 HUNFBK 
BL 15:00 FRÖKAC 
    • SPORT 2
U17 15:40 HUNNOR 
U18 16:00 MORHUN 
NŐI 17:40 HUNPOL 
PRE 19:30 VC2KL2 
PRE 20:00 ROUBRA 
augusztus 27., vasárnap
U18 11:00 SVKHUN 
U20 11:00 HUNNOR 
BL 14:30 H71ESB 
    • SPORT 2
VIS 17:00 NZÁUTE 
NŐI 17:40 HUNPOL 
VIS 18:00 MACPOP 
VIS 18:00 NITMIS 
PRE 19:00 KL2VC2 
VIS 19:00 AVSZIL 
augusztus 29., kedd
VIS 17:00 ZILMIS 
VIS 18:00 UTENIT 
augusztus 30., szerda
KHL 19:00 SBADMI 
    • SPORT 2
augusztus 31., csütörtök
PRE 18:00 ZNOMAC 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk