Utánpótlás Karácsonyi szünetre vonultak az utánpótlás-bajnokságok

   

Az utánpótlás-válogatott Nagy Zoltán több mint öt év után visszatért Magyarországra, első meccsén két gólt lőtt a Vasas színeiben Ljubljanában.

2016-ban már csak két mérkőzést rendeznek: a Vasas és a Fehérvár U20-as csapata, valamint a Ferencváros és az UTE U14-es együttese a Winter Classic keretén belül csap össze egymással a Városligeti Műjégpályán.

EBYSL/U20-as bajnokság

A karácsonyi szünet előtt a Vasas volt még érdekelt az osztrák juniorliga küzdelmeiben. Csütörtökön a Medvescak Zagreb otthonában lépett jégre, és játszott végletekig kiélezett mérkőzést. A horvátok az első harmadban kétgólos előnyre tettek szert, de az angyalföldiek még a szünet előtt szépítettek, majd a második harmad közepén egyenlítettek. A Medvescak azonban rövid időn belül újra előnybe került, s bár az utolsó harmad elején a Vasas ismét egyenlített, a 49. percben már 5-3-ra mentek a hazaiak. Persze Székely-Mádai László csapata nem adta fel, és a hajrában újra betalált, majd mindent egy lapra feltéve lehozta a kapusát. A Medvescak ezt kihasználva állította be a 6-4-es végeredményt.

Pénteken az Olimpija Ljubljana ellen is kénytelen volt futni a piros-kék csapat, miután a szlovénok a második harmadban már 2-0-ra is vezettek. A Vasas azonban még ugyanebben a játékrészben egyenlített, s miután a rendes játékidő nem hozott több találatot, a hosszabbításban nyerte meg a meccset 3-2-re a duplázó, évek után Magyarország visszatérő Nagy Zoltán góljával.

Az EBYSL január 2-án folytatódik, a hazai juniorbajnokságban a Vasas és a Fehérvár december 28-án a Winter Classic keretén belül a Városligeti Műjégpályán csap össze egymással.

Eredmények (EBYSL):

2016. december 22., csütörtök:

Medvescak Zagreb–Vasas HC 6-4

2016. december 23., péntek:

Olimpija Ljubljana–Vasas HC 2-3 h.

Program (U20-as bajnokság):

2016. december 28., szerda (Winter Classic):

16:00 Vasas HC–Fehérvár AV19

 

EBJL/U18-as bajnokság

Az osztrák ifjúsági ligában és a hazai bajnokságban a karácsonyi időszakban nem lépnek jégre a csapatok, legközelebb január 4-én rendeznek fordulót.

 

U16-os bajnokság

A karácsonyi szünet előtti utolsó fordulóban a serdülőbajnokság I. csoportjában négy mérkőzésre került sor. A listavezető Ifj. Ocskay Gábor JA ellen hiába vezetett a Vasas az első harmad után 2-1-re, a fehérváriak a második harmad közepén egyenlítettek, majd onnantól sorra lőtték a gólokat – még emberhátrányban is betaláltak – és végül 8-2-es győzelmet arattak. Somogyi Nátán négy gólt és két gólpasszt, Szűcs Ádám négy gólpasszt jegyzett a meccsen.

A Pesterzsébet ugyancsak nagyarányú győzelemmel zárta az évet, a Debrecent végig vezetve, 7-2-re múlta felül. Csölle Dániel Zoltán négy találata mellett kétszer gólpasszt is adott a találkozón. A Győr és az Egerszegi Titánok igazi ki-ki meccset játszott egymással. A zalaegerszegiek már az első percben megszerezték a vezetést, a győriek azonban még az első harmadban egyenlítettek. A második játékrész hajrájában aztán előnybe kerültek, de azt mindössze 50 másodpercig birtokolták, így az utolsó harmadnak 2-2-vel vágtak neki a csapatok. A 46. percben ismét a Győr volt eredményes, de alig tíz perccel később a vendégek emberelőnyben egyenlítettek. Megvolt az esélyük, hogy a hajrában a javukra fordítsák a meccset, de a fórt nem tudták kihasználni, sőt, a hazaiak emberhátrányban lőttek gólt, s végül 4-3-ra nyertek.

Mozgalmasan alakult az UTE és a DVTK mérkőzésének második harmadba, amelyben utóbbi 2-0-s előnyre tett szert, de a harmadik harmadot már 2-2-vel kezdték a csapatok. A következő 20 percben nem esett újabb találat, így jött a hosszabbításban, amelyben a miskolciak beállították a 3-2-es végeredményt.

I. csoport

Eredmények:

2016. december 21., szerda:

UTE–DVTK Jegesmedvék 2-3 h.

Győr–Egerszegi Titánok 4-3

Debrecen–Pesterzsébet 2-7

Ifj. Ocskay Gábor JA–Vasas 8-2

A II. csoportban is hosszabbításba torkollott az egyik mérkőzést, méghozzá a Vasas B és az Ifj. Ocskay Gábor JA B összecsapása. A vezetést a fehérváriak szerezték meg az első harmadban, de a második közepén már az angyalföldiek birtokolták az előnyt. A vendégek nem sokkal később egyenlítettek, azonban az utolsó tíz perc kezdetén megint a hazaiaknak állt a meccs. De csak öt percig, mert a Fehérvár ismét egalizált, a hosszabbítás harmadik percében pedig 4-3-ra meg is nyerte a találkozót.

A többi mérkőzés nem hozott hasonló izgalmakat. A Dunaújvárosi Acélbikák a sok gól ellenére végig vezetve nyert 8-5-re a Ferencváros ellen, az UTE B ugyancsak magabiztosan múlta felül 6-1-re a Tisza Volánt. A MAC B 4-1-es győzelmet aratott a KMH B-vel szemben, a KMH pedig 15-0-ra nyert a pont nélkül álló Kiskőrös ellen.

Az U16-os bajnokság mindkét csoportban január 8-án folytatódik.

II. csoport

Eredmények:

2016. december 21., szerda:

Ferencváros–Dunaújvárosi Acélbikák 5-8

Vasas B–Ifj. Ocskay Gábor JA B 3-4 h.

Tisza Volán–UTE B 1-6

KMH–Kiskőrös 15-0

KMH B–MAC Budapest B 1-4

 

Central Europe Hockey Cup

Egyértelműen a Fehérvár számított az esélyesnek a PSG Zlín elleni mérkőzésen az U16-os közép-európai kupában, a vezetést mégis a csehek szerezték meg az első harmadban. A másodikban aztán a fehérváriak megrázták magukat, és három gólt is lőttek ellenfelüknek, a harmadikban pedig még kétszer betaláltak. Bár az utolsó húsz percben a Zlín is eredményes volt, a Fehérvár végül 5-2-re nyert.

Eredmény:

2016. december 20., kedd:

PSG Zlín–Fehérvár AV19 2-5

 

U14-es bajnokság

A kölyökbajnokság I. csoportjában a MAC Budapest könnyedén szerezte meg a három pontot a DVTK-val szemben, amelyet 5-0-ra győzött le. A Pesterzsébet és a Debrecenen ellenben rendkívül izgalmas és fordulatos meccset játszott egymással. Úgy is fogalmazhatnánk, a debreceniek átaludták az összecsapás felét, hiszen amikor a második harmad közepén először betaláltak, a Farkasok már 4-0-ra vezettek. Az utolsó harmadra 5-3-as pesterzsébeti vezetéssel fordultak a felek, a meccs végén azonban a vendég debreceniek örülhettek: zsinórban három gólt szerezve megfordították az eredményt, s végül 6-5- re nyertek. Az utolsó két találatot lövő Mihalik Gergő triplázott a mérkőzésen.

Az I. csoportban ebben az évben még egy mérkőzésre kerül sor, december 30-án a Városligeti Műjégpályán a Winter Classic keretében a Ferencváros és az UTE mérkőzik meg egymással.

I. csoport

Eredmények:

2016. december 22., csütörtök:

MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék 5-0

Pesterzsébet–Debrecen 5-6

Program:

2016. december 30., péntek (Winter Classic):

9:00 Ferencváros–UTE

A II. csoport idei utolsó fordulójában a várakozásoknak megfelelően a tabella második illetve harmadik helyén álló Gepárd JE és a Vasas összecsapása hozta a legnagyobb csatát. A vezetést az angyalföldiek szerezték meg, de a meccs nagy részében azért küzdöttek, hogy utolérjék az óbudaiakat. Ezt többször is sikerült, még az után is, hogy a hazaiak 5-3-ra elhúztak. Az utolsó harmad 5-5-ről indult, a Vasas azonban többször már nem talált a kapuba, míg a Gepárd háromszor is, így 8-5-re nyert.

A listavezető Tisza Volánnal az első harmadban még tartani tudta a lépést a MAC B, de a folytatásban a szegediek akarata érvényesült, s végül 7-3-ra nyerték a meccset. Keceli-Mészáros Mátyás öt gólt szerzett, és még egy gólpasszt is kiosztott. A többi mérkőzésen még ennél is nagyobb arányú győzelmek születtek: Az Egerszegi Titánok 12-0-ra múlta felül a DVTK B-t, a KMH 13-1- re nyert az MTK ellen, az UTE B pedig 9-1- re a Dunaújvárossal szemben.

A II. csoport küzdelmei január 7-én folytatódnak.

II. csoport

Eredmények:

2016. december 22., csütörtök:

Egerszegi Titánok–DVTK Jegesmedvék B 12-0

Gepárd JE–Vasas 8-5

MTK–KMH 1-13

UTE B–Dunaújvárosi Acélbikák 9-1

MAC Budapest B–Tisza Volán 3-7

A III. csoportban csak úgy potyogtak a gólok a Jászberény és a KMH B mérkőzésén, amelyet végül utóbbi nyert meg 10-5-re. A Sportország és a White Sharks összecsapása is úgy indult, hogy gólzápor zúdul a jégpályára, Előbbi csapat már az első percben vezetést szerzett, a hetedikben pedig már 2-0-ra vezetett. A kőbányaiak azonban nemcsak szépítettek az első harmadban, hanem egyenlítettek is, sőt, még a szünetet jelző dudaszó előtt átvették a vezetést. Ekkor kevesen számíthattak arra, hogy végül ez lesz a végeredmény, azaz a White Sharks 3-2-re megnyerte a meccset. A Debrecen és a KSI találkozóján csupán három találat esett, a második harmad elején a debreceniek szereztek vezetést, de alig másfél perccel később már 1-1 állt az eredményjelzőn. A KSI a harmadik harmad elején újra betalált, s ezzel be is állította a 2-1-es végeredményt.

A III. csoportban ugyancsak január 7-én lépnek újra pályára a csapatok.

III. csoport

Eredmények:

2016. december 22., csütörtök:

Jászberény–KMH B 5-10

Sportország–White Sharks 2-3

Debrecen–KSI 1-2

Ezúttal nem volt gond a jéggel Kazincbarcikán, helyesebben a Kazincbarcikai Ördögök csütörtökön második otthonukban, a Miskolci Jégcsarnokban fogadták a Veszprémi Jéglovagokat. A vendégek az első harmad második felére már 4-0-ra vezettek, de a hazaiak a második harmad elején egy gólra felzárkóztak. Igyekeztek tartani magukat, de a veszprémiek a játékrészben tovább növelték előnyüket, s végül 13-5-ös győzelmet arattak.

A Pécsi Skacok is magabiztosan hozták el a három pontot Nyíregyházáról – egészen pontosan Debrecenből, hiszen a meccset ott játszották le –, miután 17-2-re múlták felül a Szabolcsi JE-t.

A bajnokság január 7-én folytatódik.

IV. csoport

Eredmények:

2016. december 22., csütörtök:

Kazincbarcikai Ördögök– Veszprémi Jéglovagok 5-13

Szabolcsi JE–Pécsi Skacok 2-17

 

U20

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

U18

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

U16

Sorsolás
Tabella

U14

Sorsolás
Tabella

EBYSL (U20)

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

EBJL (U18)

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

CEHC (U16)

Sorsolás, tabella

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 19., péntek
ROM 17:30 BRAGAL 7-0VÉGE
ROM 17:30 STESCC 5-8VÉGE
január 20., szombat
EWHL 11:25 SAVKMH 3-2VÉGE
U18 11:30 GEPZEG 3-7VÉGE
U18 14:30 KMHMIS 4-5VÉGE
U18 16:15 KACAVS 5-2VÉGE
MK 17:15 MISUTE 4-0VÉGE
    • M4 SPORT
U20 17:15 RBSAVS 5-4VÉGE
ROM 17:30 BRAGAL 10-3VÉGE
ROM 17:30 SCCSST 15-0VÉGE
DEBL 17:45 MARGEP 2-5VÉGE
U18 18:15 UTEOKW 1-0VÉGE
U18 19:10 VASETO 5-6 HVÉGE
EBEL 19:15 RBSAVS 2-0VÉGE
U18 20:00 ZNOMAC 2-1 HVÉGE
január 21., vasárnap
ROM 10:30 SSTSCC 0-24VÉGE
U20 14:15 ZNOAVS 3-6VÉGE
U18 14:20 MISOKW 4-5 HVÉGE
U18 14:30 RBSAVS 8-3VÉGE
U20 15:10 VASHCI 8-1VÉGE
U18 16:00 ETOVSV 2-4VÉGE
EBEL 17:30 DECAVS 3-2 HVÉGE
U20 18:00 RBSMAC 6-3VÉGE
U20 18:40 KMHUTE 3-1VÉGE
január 22., hétfő
EL 17:30 BRAVC2 INFO
EL 20:00 TITFTC INFO
    • M4 SPORT
január 23., kedd
VIS 18:00 NITMIS 
    • SPORT 2
január 24., szerda
U18   AVSMAC 
U20   PEFKMH 
EL 18:00 FTCTIT 
EL 18:00 SCCVC2 
U20 19:00 MISDHK 
U18 19:05 EHLKMH 
január 25., csütörtök
U18   MISKMH 
U18   ZEGPEF 
U20 15:45 UTEOHC 
KHL 17:30 DMISBA 
    • SPORT 2
U20 17:40 VASG99 
U18 18:45 UTEVAS 
január 26., péntek
ROM 17:30 PROSTE 
EL 18:00 FTCSCC 
EL 18:00 MACUTE 
EL 18:30 MISDAB 
január 27., szombat
DEBL   KMHGGV 
U18   AVSRBS 
U18   VSVETO 
U18   ZEGGEP 
U20   HDJMAC 
U20   VSVAVS 
U20 12:45 ETODHK 
EWHL 13:00 KMHSAE 
U18 15:50 MACKAC 
EL 18:30 TITBRA 
U18 18:45 UTEMIS 
U18 19:40 VASEHL 
január 28., vasárnap
DEBL   GEPGGV 
U18   OHCMIS 
U20   HDJAVS 
U20   OHCDHK 
U20   VICVAS 
U20   VSVMAC 
U20 11:30 UTEKMH 
EWHL 13:00 KMHSAE 
U18 13:20 MACRBS 
U18 15:20 UTEETO 
U18 16:35 KMHEHL 
EL 18:30 UTEDAB 
EL 19:50 VC2SCC 
január 29., hétfő
EL 18:00 FTCBRA 
EL 20:00 MACMIS 
    • M4 SPORT
Partnerünk