Folytatná a 100%-os decembert a Miskolc

   

A HK Beograd története során először játszik a népkerti jégcsarnokban.

Miskolcon kezdi kétnapos magyarországi túráját a ligaújonc, onnan Fehérvárra utaznak a szerbek. Az első lépés kellően nehéznek ígérkezik ahhoz, hogy egyelőre mi is csak ezzel foglalkozzunk.

A DVTK Jegesmedvék most is vezetik a MOL Ligát – a szezon nagy részében ezt tették –, bár több csapat is közelebb került hozzájuk, ami mindenképpen jó hír a magyar bázisú liga rajongóinak. A csapat 26 meccsből 20-at megnyert, négyszer hagyta el pont nélkül a jeget. A belgrádiakkal ez utóbbi 19 alkalommal történt meg, ami mindent elmond az erőviszonyokról. November végén háromszor nyertek zsinórban, azóta 10-3-ra kikaptak az UTE-tól, 7-2-re a MAC-tól és 7-3-ra a Debrecentől. Igaz, a Fradit legyőzték 4-1-re idegenben.

A miskolciak magukhoz képest november végére kisebb hullámvölgybe kerültek, négy meccsük is 3-2-re végződött, köztük kettő a hosszabbításban, egy büntetőkkel dőlt el, összesen hét pontot szereztek ebben a periódusban. A decembert aztán újra bombaformában kezdték, négy meccsen 22 gólt lőttek, eddig 100%-osak az év utolsó hónapjában. A Beograd ellen arra kell figyelniük, hogy ne engedjenek ki a meccs végére, mint tették a DHK és a DAB ellen is legutóbb. Előbbi mérkőzésen 8-2-es előnyből adtak el 10 perc alatt négy gólt, utóbbin Doug Bradley szavaival élve csak megsebezték, de nem törték meg a Bikákat, akik 5-2-ről jöttek vissza 5-4-re. Ma már a szerb újonc is van annyira összeszedett, hogy büntetni tudja az esetleges lazaságot.

DVTK Jegesmedvék–HK Beograd 3-5

   

Az edzőváltáson átesett szerbek a szezon eddigi legnagyobb meglepetését okozva Miskolcon győzték le a kétszeres címvédőt.

Vékony kerettel érkezett Miskolcra a Belgrád, hiszen csak három sort és két kapust neveztek a meccsre, de a legnagyobb meglepetés a kispadon volt látható, ugyanis Christer Dreberg helyét az eddigi segédedző, Nemanja Jankovic vette át. Bátran kezdtek a vendégek, láthatóan nem tisztelték az elmúlt két szezon bajnokát, és bizony Adorjánnak kétszer is résen kellett lennie, hogy ne kapjon gólt. Az első emberelőny a Jegesmedvéké lett a 7. percben, majd az eredménytelen kísérletet szinte azonnal követte egy másik, amiből másfél percnyi kettős fór lett. A Macik azonban egyiket sem tudták kihasználni, elsősorban Rankovic bravúros védéseinek köszönhetően. A 13. percben újabb 66 másodpercig kettővel többen lehettek a jégen a hazaiak, mindhiába. Itt érdemes megjegyezni, hogy a vendéglátók kisebb megszakításokkal hét percig voltak folyamatosan emberelőnyben – ebből több, mint két percig kettősben – mégsem tudtak gólt lőni. Ezt követően a belgrádiak játszhattak előnyben, de kétszer is az üresen maradt kapu mellé lőttek. A 18. percben, hat másodperccel az előny letelte után megszerezték a vezetést a vendégek: egy kipattanót Árvay vágott a kapuba közelről (0-1).

A második harmad áthúzódó hazai emberfórral kezdődött, ismét eredmény nélkül. Már itt felvetődött a kérdés, hogy a szerb csapat mennyire bírja majd erővel, de egyelőre jól mentek. Két gyors belgrádi helyzet után a Jegesmedvék beköltöztek a vendégek harmadába, de a fölény meddőnek bizonyult. A 26. percben megcsörrent a miskolci kapuvas, majd nem sokkal később megduplázták előnyüket a kék-fehérek: Filipovic hatalmas gólt lőtt a középről, a kék vonal közeléből (0-2). A 28. percben ezúttal a belgrádiak kerültek csaknem két percre kettős fórba, amit ki is használtak. Turcotte lövése felpörgött Adorjánon, és Despotovic a levegőből, egy lépésről a hálóba pofozta a korongot (0-3). A harmad további részében egyre nőtt a Jegesmedvék fölénye, ám Rankovic parádésan védett, így csak a dudaszó előtt 17 másodperccel tudták megtörni a gólcsendet, amikor emberelőnyben Leppanen lőtte ki a jobb sarkot (1-3).

Ahogy azt várni lehetett, a harmadik játékrész elején a Jegesmedvék nekiestek a vendégeknek. Beszorult a HK Beograd, ám amikor kijöttek rövid időre, a megugrásaikban, kontráikban mindig volt veszély. Nyomott a Miskolc, záporoztak a lövések, de vagy blokkoltak a védők, vagy Rankovic volt a helyén. A 47. percben a hazaiak megkapták ezen az estén a harmadik kettős előnyüket, de a krónikás csak saját magát tudja ismételni, ebből sem lett gól. Az 51. percben a következő emberelőnyt már gólra váltották a hazaiak: Rankovic egy nagy védés után már nem ért vissza, így a kipattanót Sakarisnak csak az üres kapuba kellett lőnie (2-3). Sorozatban kapta az előnyöket a Miskolc, és az 55. percben ilyen helyzetben újabb gólt ütöttek. Egy kapu előtti kavarodásban Rankovic karjáról pattant a kapuba a korong. A játékvezetők visszanézték a videót, és megadták a találatot, amit végül Sakaris kapott meg (3-3). Nem telt el egy perc, ismét vezetett a Belgrád: Vucurevic kék vonalas lövése átvánszorgott Adorján mammutján, a gólvonalon túlra (3-4). Az utolsó percben Doug Bradley lehozta kapusát, ám Vucurevic a félpályánál megszerezte a korongot, és a hazai kapuba emelte azt. A HK Beograd 5-3-ra nyert új vezetőedzője irányításával, ezzel visszaelőzte a Csíkszeredát és feljött a MOL Liga tabellájának utolsó előtti helyére.

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): “A szezon legrosszabb mérkőzését játszottuk. Minden játékelemben gyengén teljesítettünk, de különösen fájó ez az emberelőnyök terén. Nagyon komoly leckét kaptunk ma, hogy tisztelni kell az ellenfelet, és mindig, mindent meg kell tenni a győzelemért. A HK Beogradot csak dicséret illeti, hiszen fantasztikus teljesítményt nyújtottak, és ők tényleg megfizették az árat a győzelemért, amit most megérdemeltek.”

Nemanja Jankovic (vezetőedző, HK Beograd): ”Igazi hősies mérkőzés volt ez számunkra. Rengeteg kiállítást kaptunk, a játékosok azonban hihetetlen energiákat mozgósítottak, és így ezek nagy részet ki tudtuk védekezni. A srácok régóta ismerik egymást, ma is igazi csapatként dolgoztak, és ez az erőfeszítés a szezon legnagyobb sikerét hozta el nekünk.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 765 néző. Játékvezetők: Gangel, Varjú, Ozsváth, Juhász.
Adorján: 85,2% (Zakirov)
K
Trifonov: 94,1% (Rankovic)
Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi
1
Albers, Podunavac, Vucurevic, Filipovic, Turcotte
Gőz, Vojtkó, Hajós, Tóth, Miskolczi
2
Crnogorac, Árvay, Kerezovic, Despotovic, Bjelogrlic
Kuqali, Joe, Ritó, Johnston, Sakaris
3
Anic, Novakovic U., Szabados, Zwick, Brkusanin
Bernáth, Laczkó, Popovics, Albert, Karda
4
Bradley Douglas, Farkas Tamás
E
Jankovic Nemanja
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 17:54 BEO Árvay Turcotte Despotovic
0-2 26:31 BEO Filipovic Turcotte Vucurevic
0-3 28:20 BEO PP2 Despotovic Turcotte Albers
1-3 39:43 MIS PP Leppanen Magosi Pavuk
2-3 50:23 MIS PP Sakaris Johnston Magosi
3-3 54:43 MIS PP Sakaris Gőz Tóth
3-4 55:32 BEO Vucurevic
3-5 59:42 BEO EN Vucurevic
51 Kapura lövések száma 27
12 Kiállításpercek 26

A DVTK–HK Beograd góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum