A Fehérvár a ligaelsőt fogadja

   

A Vienna Capitals elképesztően erős idegenben, így duplán nehéz a dolga a Volánnak.

A Fehérvár decemberben jó szériát fut, hat meccsből négyet nyert, legutóbb Bolzanóból is pontot hozott. Ennek helyezésben is megmutatkozó hozadékai vannak, a csapat ugyan egyelőre csak 9., ám a hatodik Villach sincs elérhetetlen távolságban, Wehrsék előnye mindössze hét pont a magyar csapathoz képest. A bécsiek azonban más minőséget képviselnek, 65 pontjukkal vezetik a tabellát a 60 pontos Linz és az 58 pontos Salzburg előtt. A fővárosiak főként idegenben lehengerlőek, 14 meccset játszottak vendégként, 11-szer nyertek, csak egyszer távoztak pont nélkül, mégpedig Znojmóból. A megszerezhető 42-ből 34-et vittek haza, ami 81%-os teljesítmény. Az erőviszonyokat jelzi, hogy a Linz a második legerősebb csapat az otthonán kívül, és náluk ez az arány 58%.

VICAVS3

A Fehérvárnak azonban nincs oka megijedni, több okból sem. Egyrészt első meccsükön sem sokon múlt, hogy legyőzzék pénteki riválisukat, akkor 3-2-re nyertek Serge Aubin tanítványai. Mindezt azok után tették, hogy október 14-én Sarauerék 4-3-ra győztek az osztrák fővárosban. A két csapat tehát csak a tabellán áll messze egymástól, a pályán eddig nem volt ekkora a különbség. Másrészt a Volán jó formában van, egy héttel ezelőtt a második Linz ellen négygólos hátrányt sikerült ledolgozniuk, és végül hosszabbításban nyertek. A bécsiek ellen ugyanez aligha lesz megismételhető, az elmúlt játéknapok sikerei sem feledtethetik, hogy a csapat továbbra is sok gólt kap. Ha hosszabb távon is sikeres akar lenni, akkor ehhez feltétlenül csökkenteni kell ezt a számot, hiszen nem várható, hogy minden meccsen sikerül 5-6 gólt lőniük a támadóknak. Fontos tudnivaló, hogy Rajna Miklós sérüléssel bajlódik, a hétvégét biztosan kihagyja, így Hetényi Zoltán kezd a kapuban, helyettese Adrian Lemay lesz.

Fehérvár–Vienna Capitals 2-3

   

A végig nagy fölényben játszó bécsiek csak hosszabbításban tudták legyőzni a Volánt, a magyar csapat Hetényi kiemelkedő kapusteljesítményének köszönhetően egy pontot otthon tartottak a listavezető ellen.

Rajna Miklós agyrázkódás miatt hiányzott, őt a MOL Ligából felhívott Adrien Lemay helyettesítette, míg a kapuban Hetényi Zoltán kezdett. Volt is dolga bőven a válogatott kapusnak, az első perceket nagyon megnyomta a Bécs. Rotterék minden helyzetből tüzeltek, nagy energiával játszottak és az agresszív letámadásuknak hála azonnal visszaszerezték a korongokat. Bő hét perc után tudott csak kijönni a szorításból a Volán, ekkor már tíz fölötti lövésnél jártak a látogatók. Bodo szélről leadott lövése volt az első komolyabb hazai próbálkozás, de rögtön ezután emberelőnybe került a Capitals, tovább növelte a nyomást, de a szenzációsan védő Hetényi állta a sarat. A harmad felétől kiegyenlítettebb lett a játék, de továbbra is veszélyesek maradtak a vendégek, egy alkalommal Schiestel tisztázott a gólvonalról. Az osztrák fölény után a 16. percben Sarauer megszerezhette volna a vezetést a Fehérvárnak, de Lamoureux résen volt. A szünet előtt nem sokkal Sofron cselezte ki magát helyzetből, majd Bodo lövése halt el a blokkban – a harmad vége a Voláné volt, de a gól nélküli döntetlen így is a magyar EBEL-csapatra volt hízelgő.

A középső játékrész elejére jobban ügyelt a Laporte-csapat, nem tudtak a korábbihoz hasonló fölénybe kerülni az osztrákok. A Bodo, Sarauer, Kóger hármas, mely a hazaiak legveszélyesebb sora volt, több helyzetet is kialakított. A 24. percben aztán Vas János passzolt az érkező Orbán Attila elé, aki a hálóba bombázott (1-0). Sarauer azonnal növelhette volna az előnyt, de Lamoureux is bizonyította képességeit. A szerencsével sem állt hadilábon a Fehérvár. A 27. percben a megzavarodott védelem és Hetényi sem tudta, hol a korong, végül a kapuvas segítségével sikerült felszabadítani. Újra fölénybe került a vendégcsapat, de Hetényi a következő egyenlítési lehetőséget is a kapuvasra tolta. A játékvezetők videón visszanézték az esetet, egyértelműen nem volt bent a korong. Az utolsó percben Rotter kapott kétperces büntetést durva játékért, ez mindössze a második kiállítás volt az amúgy sportszerű mérkőzésen. A fórt nem sikerült gólra váltani, de így is kapott gól nélkül és egygólos előnnyel kezdhette a harmadik harmadot a Fehérvár.

Az áthúzódó emberelőny letelte után ismét a vendégek percei következtek, keményen küzdött az egyenlítésért a Bécs. Hetényi a 46. percig tudta őrizni az előnyt, amikor Rotter éles szögből kiegyenlített (1-1). A gól után emberelőnybe is kerültek a sárga mezesek, de Kógerék emberhátrányos védekezése kifogástalan volt, így 1-1-ről indíthatták a hajrát a csapatok. Komoly fegyvertény volt ez annak tükrében, hogy 50 percnyi játék után közel 50 kapura lövésnél tartottak Ferlandék. Ismét kiegyenlítettebbé vált a játék, de az 56. percben jött a hiba, Rotter lecsapott a hazai védő harmadban könnyelműen eladott korongra és senkitől sem zavartatva a hálóba lőtt (1-2). Sofron, majd Bodo is egyenlíthetett volna, ez végül Schiestelnek sikerült, aki előbb az osztrák bekket lőtte ki, majd a lecsorgót már a hálóba vágta (2-2). A rendes játékidőben újabb találat nem esett, következhetett a hosszabbítás.

A ráadásban Tessier helyzetét Hetényi, Manavian bombáját Lamoureux védte. A mérkőzést a 63. percben Frazer döntötte el, aki második próbálkozásra már bevette a hazai kaput. A meccs embere mégsem ő volt, hanem Hetényi Zoltán, aki 58 lövésből 55-öt hárított és kulcsszerepe volt abban, hogy a Volán egy pontot elcsípett a tabella élén álló Capitals ellen.

A Vienna ellen ez jó eredmény

 

Benoit Laporte Volán-vezetőedző mindent egybevetve örül az 1 pontnak, ám Orbán Attila sérülésének kevésbé.

Benoit Laporte (vezetőedző, Fehérvár): “A játékosok büszkék lehetnek magukra. Vezetést szereztünk a liga legjobb csapata ellen, aztán egy nagy hiba folytán fordítottak, és esélyt adtunk nekik a győzelemre. Ezt leszámítva a srácok keményen küzdöttek, rengeteget blokkoltak, tetszett a csapat játéka. Vezettünk, szerezhettünk volna három pontot, de a végén nekünk kellett egyenlítenünk, és ez sikerült is, ami a csapat karakterét mutatja. Mindent egybevetve örülök az egy pontnak, úgy gondolom, hogy a Vienna ellen ez jó eredmény. Orbán Attila válla megsérült a második harmadban. Nem néz ki jól, kórházba vitték, meg kell várnunk a pontos diagnózist.”

Serge Aubin (edző, Vienna Capitals): “Voltak periódusok, amikor jól játszottunk, de voltak, amikor nem igazán. Úgy érzem, megérdemeltük ezt a két pontot. Minden idegenben szerzett ponttal elégedettnek kell lennem, de ma bebizonyítottuk, hogy meg is érdemeljük ezeket a pontokat. Nagyon nehéz Székesfehérváron nyerni, hiszen jól játszik a csapat, a szurkolók pedig hangosak és végig buzdítják a csapatukat. Keményen oda kellett tennünk magunkat, hogy a végén mi örülhessünk.”

Forrás: fehervarav19.hu

EBEL, 3181 néző. Játékvezetők: Gruber, Piragic, Nemeth, Zgonc.
Hetényi: 94,6% (Lemay)
K
Lamoureux: 94,6% (Kickert)
Manavian, Schiestel, Sofron, Vas, Erdély
1
Bowman, Fraser, Tessier, Sharp, Fischer
Owens, Orbán, Beauregard, Maylan, Orban
2
Brocklehurst, Cuma, Ferland, Holzapfel, Pollastrone
Szabó D., Szirányi, Bodó, Sarauer, Kóger
3
Lakos, Hackl, Rotter, Vause, Nödl
Szaller, Szabó K., Reisz, Sárpátki
4
Wolf, Grosslercher, Bolterle, Bauer
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 23:17 FHA Orbán Vas Sofron
1-1 45:30 VIC Rotter Holzapfel Cuma
1-2 54:16 VIC Rotter
2-2 56:07 FHA Schiestel Sarauer Kóger
2-3 62:49 VIC Fraser Nödl
35 Kapura lövések száma 55
4 Kiállításpercek 2

A Fehérvár–Vienna Capitals góljai

 

A magyar EBEL-csapat listavezető elleni pontszerzése videón.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum