A Sportklubnak újra kötelező a győzelem

   

Szombaton a hetek óta küszködő Ferencváros látogat a Vákárba.

A zöld-fehérek ugyanis a kevés még befogható csapat közé számítanak a jelenleg sereghajtó csíkiaknak. 13 pont és 4-gyel kevesebb lejátszott meccs a Fradi előnye, így már-már közvetlen vetélytársról van szó. Ha csak a MOL Ligát nézzük, 4 mérkőzés óta nem szerzett pontot Leo Gudas csapata, ez máris a szezon második leghosszabb kudarcsorozata a számukra. Legutoljára éppen a szombati vendég Ferencváros ellen termett babér a számukra, Pesterzsébeten tudtak nyerni. Igaz, a román bajnokságban jobban megy nekik, csütörtökön az örök székely vetélytárs Progym ellen nyertek 3-2-re. Valchar továbbra is húzza a csapatot, Kána viszont továbbra sem, ahogy csapata, úgy ő is 4 mérkőzés óta nem szerzett pontot, ez egy NHL-t is megjárt csatártól nem túl meggyőző. Némi gyógyír a teljesítményére, hogy a romániai bajnokságban győztes gólt lőtt.

A vendég Ferencváros is sok gonddal küszködik. Fliszár, Dubek, Lengyel és Gágyor sérült, Sevela, Rafaj és Kiss sem teljesen egészséges, de ők legalább vállalni tudják a játékot. Ehhez jön még a kulcsember Sumi eltiltása, amelyet épp a Szereda ellen kezdhet letölteni a pontgyáros. A Fradinak pedig igyekeznie kell, egy pontra van a nyakán a Dunarea Galati is, igaz, ők is 4 meccsel előrébb tartanak, de mégsem lenne jó az optikája annak, ha egy vereséggel utaznának Rafajék Galacra.

“Kielemeztük a mérkőzéseket, nagyon keményen dolgoznak a srácok, azonban még mindig nagyon rövid a padunk – nyilatkozta Szakács Ferenc, a Ferencváros másodedzője. – Most két újabb játékos sérült le. Mindkét sérülés hosszú kimenetelű. Az utazó keretünkből mások sem 100%-osak. Nagyon rövid a kispad, de tényleg mindent megteszünk azért, hogy minél több ponttal tudjunk hazatérni. A csapat most jó hangulatban van, egy fárasztó út után pihentünk és edzettünk egyet, szombaton pedig egy átmozgató edzés után lépünk pályára. Meccs után egyből indulunk tovább Galacra, ahol aznap egyből ismét meccset játszunk, ez nagyon nehéz lesz, de megpróbáljuk a legtöbbet nyújtani.”

SC Csíkszereda–FTC 3-2

   

A Sportklub kiváló emberelőnyös játékának köszönhetően legyőzte a zöld-fehéreket.

A mérkőzést a Ferencváros kezdte jobban, a 3. percben Tendler góljával megszerezte a vezetést. Az első harmad közepén kihagyott egy emberelőnyt a Sportklub, ám a játékrész végén a második lehetőségükkel már éltek, Wood találatával egyenlítettek. A második húsz percben kettős emberelőnybe kerültek a hazaiak, kihasználták az 5 a 3 elleni helyzetet és Moldován révén megszerezték a vezetést. A 45. percben Antal Zsombor kétgólosra növelte a csíki előnyt, de 6 perccel később Tendler visszahozta a zöld-fehér reményeket. A meccs vége előtt 5 perccel eljött az első FTC-emberelőny, de kivédekezték az erdélyiek. A végjáték sok izgalmat hozott, Erdélyi gáncsolásért, Kána színészkedésért kapott büntetést, majd a Ferencváros lehozta a kapusát, 5 a 4 ellen támadhatott a hosszabbításért, hiába. A Sportklub 3-2-re nyert, ezzel megelőzték a HK Beogradot és előrejöttek az utolsó előtti helyre.

4 másodperccel rövidebb volt a Sportklub–FTC

   

A zöld-fehérek egy vitatott ítélet után lementek a jégről.

A szeredai beszámolók szerint előbb az 56. percben, majd 4 másodperccel a vége előtt is gólt szerzett a Ferencváros – ezek az egyenlítést jelentették volna 2-3-as állásnál –, ám a játékvezetők mindkettőt érvénytelenítették. Az elsőnél leesett az SC kapusának fejvédője, a másodiknál lest ítéltek. Az utóbbi során kibontakozott vita azzal ért véget, hogy a Ferencváros nem volt hajlandó lejátszani a még hátralévő másodperceket.

Leo Gudas (vezetőedző, SC Csíkszereda): “Keményen dolgoztak a fiúk végig, néha túlságosan nagy hangsúlyt fektettünk a védekezésre. Az emberelőnyös játékunk viszont három pontot ért, annak ellenére, hogy ehhez némi szerencse is kellett.”

Greg Lindqvist (vezetőedző, Ferencvárosi TC): ”Rengeteg sérültünk volt a mérkőzés előtt, így büszke vagyok a srácokra a mutatott játékért. Úgy gondolom, hogy 5 az 5 ellen 60 percen át jobbak voltunk. De ott van a két meg nem adott gólunk. A szabálykönyv egyértelmű, hogy mi történik abban az esetben, ha a korong fejvédőn találja a kapust, és a lecsorgóból gólt szerez egy csapat. Amit viszont érvénytelenítettek. A második meg nem adott gólnál a játékvezető továbbot int, majd szurkolói nyomásra lest fúj. Ilyennek nem szabadna megtörténnie a ligában. Ennek tükrében nagyon sajnálom a srácokat, hogy ez kellett történjen. Ez egyáltalán nem jó, nem tesz jót a ligának! Nem jó nekünk sem, hiszen kellettek volna a pontok. Nehéz szavakat találni, mivel jól játszottunk.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1850 néző. Játékvezetők: Máthé, Sikó, André, Péter.
Ruczuj: 94,1% (Onodi)
K
Sevela: 90,6% (Soós)
Wood, János, Valchar, Molnár Zs., Kána
1
Schwindt, Hietamaki, Shinkaruk, Rafaj, Szappanos
Papp Sz., Salló, Antal N., Antal Zs., Farkas T.
2
Jaborník, Erdélyi, Hardi, Farkas L. S., Papp Cs.
Korenko, Gecse, Moldován, Szolarjov, Bíró
3
Kovács, Garbacz, Tendler, Németh, Kiss
Bors, Orbán, Campbell, Egyed R., Rokaly
4
Üveges, Inglis
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:13 FTC Tendler Papp Cs. Jaborník
1-1 19:02 SCC PP Wood
2-1 35:07 SCC PP2 Moldován Papp Sz.
3-1 44:29 SCC Antal Zs. Salló Papp Sz.
3-2 50:08 FTC Tendler Rafaj Hardi
32 Kapura lövések száma 34
4 Kiállításpercek 12

A Sportklub–Ferencváros galériája

 

A Csíkszereda–FTC videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum