Andrej Hebar duplázott, és meg is érdemelte

   

Az Újpest szlovén légiósa másodszor kapta meg a hét játékosa elismerést a MOL Ligában.

Miként arról a szövetség honlapja beszámolt, egy szezonon belül ez korábban csak Szappanos Dávidnak sikerült. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy az alapszakasz kétharmadánál sem tartunk. A sokszoros válogatott támadó ? aki nem mellesleg több száz EBEL-meccs rutinjára is támaszkodhat ? teljes mértékben megérdemelte a piedesztálra emelést, ugyanis a vonatkozó hét folyamán előbb mesterhármast szerzett a HK Beograd ellen, majd góllal és két assziszttal vette ki a részét a bajnoki címvédő DVTK legyőzéséből. Andrej Hebar csapata legponterősebb játékosa, 26 meccsen 19+17-nél tart, roppant jó vásárt csináltak tehát nyáron a lila-fehérek.

A csatár a szezon elején Benk Andrással és Martin Frolikkal ment egy sorban, míg újabban a nemrégiben igazolt Anze Roprettel és a magyar válogatott Karol Csányival támad, és azt látjuk: szinte mindegy neki, hogy kik a partnerei, egyformán eredményes. Nem kérdés, hogy hatalmas a szerepe az UTE szenzációs szárnyalásában. Mondjuk ki: az Újpest most a MOL Liga-döntő, sőt a bajnoki aranyak egyik várományosa, ami nem kis részben Hebarnak köszönhető.

Hebar UTEBRA

A játékos maga így látja az aktuális fejleményeket: ?A kezdeténél nem gondoltuk, hogy ennyi meccset nyerünk egy huzamban. Mindegyik egy új meccs nekünk, és mindegyik úgy kezdődik, hogy tudjuk, 60 percnyi kemény munka áll előttünk. A liga minden csapatát tiszteljük, de nem megyünk úgy ki, hogy arra gondolunk, jobbak nálunk. A jégen és a jégen kívül is elvégezzük a munkát, és most jól mennek a dolgok. Fontos tényező, hogy egy nagyon jó srácokból álló csoport vagyunk, akik megértik egymást. Karrierem során csak egyszer fordult elő korábban, hogy ilyen jó brigáddal játszhattam együtt, elmondhatom, sokat nyom a latba. Összességében az edzői stáb és minden egyes játékos is kiváló munkát végez, és csak annyit kell tennünk, hogy a jégkorongra koncentrálunk.?

Az UTE ebben a pillanatban harmadik, mert az egy meccsel többet játszott MAC pénteken visszaelőzte, de már szombat este rákontrázhat, amikor romániai túrája első állomásán Brassóban játszik rangadót, természetesen Hebarral a soraiban.

Hebar UTE 2016_17 (2)

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Az idei szezonban eddig a hét játékosai voltak:

1. hét: Arany Gergely (MAC)
2. hét: Nagy Krisztián (MAC)
3. hét: Vladimir Dubek (FTC)
4. hét: Adorján Attila (DVTK Jegesmedvék)
5. hét: Hugo Turcotte (HK Beograd)
6. hét: Andrej Hebar (UTE)
7. hét: Richard Filip (Brassó)
8. hét: Phil Bushbacher (Dunarea Galati)
9. hét: Jarkko Leppanen (DVTK Jegesmedvék)
10. hét: Csányi Karol (UTE)
11. hét: Keegan Dansereau (DAB)
12. hét: Andrej Hebar (UTE)

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum