Jason Morgan először meccsel a DVTK ellen

   

A Debrecen egyszer már legyőzte a bajnokot az idén, ám akkor még más volt a vezetőedzője.

A 2-0-s október 30-ai DHK–Jegesmedvéken irányította utoljára a hajdúságiakat Jevgenyij Muhin. Azt a sikert akkor mindenki elsősorban Jevgenyij Orlov kapusnak tulajdonította. Az orosz légiós közel ötven – egészen pontosan 47 – védéssel ért el shutoutot. Extra érdekesség, hogy e mellett az összecsapás mellett még kétszer sikerült a DHK-nak nullán tartania ellenfelét, de ezen alkalmakkor nem az éllovas, hanem a sereghajtó támadóit kellett megfékezniük Varga Arnoldéknak.

DHK-MIS_20161030-2

Fotó: DHK Facebook, Szepesi Boglárka

Jason Morgan, a miskolci sikerkovács a november eleji nemzetközi szünetben szerződött Debrecenbe. Nem mondható, hogy azóta stabil formába lendült volna a csapat, minthogy az eltelt hónapban 4 győzelme mellett 5-ször kikapott. Összteljesítménye így hajszálpontosan 50 százalékos, 11 rendes játékidős és 1 túlórás sikere mellett 1 túlórás és 11 rendes játékidős vereséget számlál. Hogy a Doug Bradley-vel és kiváló keretével az idén is dinamikus-eredményes hokit játszó DVTK hol tart ehhez képest – az UTE-val azonos pontszámmal listavezető –, azt látjuk és tudjuk. Ám az is igaz, hogy jelenlegi összetételében még csak módjával Morgan csapata a DHK, és aligha fogunk mellé, ha feltételezzük, hogy a keret és a stílus is változhat az elkövetkezendő hetekben és hónapokban.

A szezonban két ízben Miskolcon is összefutottak a felek, ezeket a találkozókat a papírformának megfelelően hozták a Jegesmedvék. A mai tehát kettejük utolsó összecsapása az alapszakaszban – ám a dolgok lehetséges alakulását figyelembe véve közel sem kizárt, hogy a rájátszásban még összefutnak.

Debrecen–DVTK Jegesmedvék 6-8

   

A miskolciak már féltucat találattal is vezettek, de végül kétgólos sikert arattak. Galanisz, Pavuk és Magosi egyaránt 5-5 ponttal zárt.

A Jegesmedvék erősen kezdték a meccset, már a 3. percben megszerezték a vezetést Galanisz révén, majd az első harmad második felében két gólpasszt is kiosztott, előbb Pavuknak, majd Magosinak. A harmadik miskolci gól után 25 másodperccel Piszkunov góljával szépítettek a hazaiak. Sokáig nem született újabb gól, majd a második játékrész hajrájában Piszkunov visszahozta a debreceni reményeket, ám a harmad végéig újabb 3 találatot szereztek a vendégek, Pavuk kétszer, Gőz egyszer talált be Orlov kapujába, így előbbi játékos mesterhármasig jutott.

A záró húsz percre Gyenes érkezett a DHK kapujába. 3 percig bírta kapott gól nélkül, Miskolczi is feliratkozott a gólszerzők közé. Másfél perccel később Magosi is eredményes volt kettős emberelőnyben, majd 8 másodpercre rá Berta emberhátrányból kozmetikázta az eredményt. Ezután a vendégek kiengedtek, 3 hazai gól született, Németh, Berta és Szagyikov is betalált Adorjánnak. A Jegesmedvék 8-6-ra győztek, ezzel megerősítették első helyüket a tabellán, míg a 6. helyezett DHK előnye 4-4 pont maradt a Titánokkal és az FTC-vel szemben.

A Jegesmedvék könnyelműen adták le előnyüket

 

A 14 gólos kelet-magyarországi rangadó után egyik edző sem elégedett.

Jason Morgan (Debrecen): Nagyon csalódott vagyok a mai mérkőzés miatt. Újra elkövettük azokat a hibákat, amelyeket már megbeszéltünk, levideóztunk és edzésen gyakoroltuk, hogyan kell kiküszöbölni őket. Rosszul kezdtünk, sokat hibáztunk, a kapusteljesítmény sem volt kifogástalan. Az ilyesmi megengedhetetlen a saját közönségünk előtt, és azért is, mert be akarunk kerülni a rájátszásba. A harmadik harmad vége jól sikerült, de hatgólos hátrányból nem lehet nyerni egy ilyen szintű csapat ellen. Szombaton átbeszéljük a játékosokkal ezt a meccset.

Douglas Bradley (DVTK): Végső soron örülök a győzelemnek, mivel Debrecenben minden csapatnak nehéz dolga van. Azonban akkora előnyt, mint amit ma este felépítettünk, nem szabad ilyen könnyelműen leadni. Sokkal koncentráltabban, fegyelmezettebben kellett volna játszanunk a mérkőzés végéig.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 480 néző. Játékvezetők: Varjú, Németh, Vincze, Váczi.
Orlov: 72,7% (Gyenes: 77,8%)
K
Adorján: 82,4% (Zakirov)
Berta, Smith, Németh, Hári, Saluga
1
Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi
Varga, Szagyikov, Koszourov, Piszkunov, Dancsfalvi
2
Gőz, Vojtkó, Hajós, Tóth, Miskolczi
Hetényi, Pados, Vincze, Godó, Vaszjunyin
3
Cianfrini, Kuqali, Popovics, Ritó, Joe
Wéber
4
Laczkó, Albert, Karda
Morgan Jason
E
Bradley Douglas, Farkas Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:29 MIS Galanisz Pavuk Magosi
0-2 12:18 MIS Pavuk Galanisz
0-3 14:21 MIS PP Magosi Galanisz Leppanen
1-3 14:46 DHK Piszkunov Koszourov Varga
2-3 34:11 DHK Piszkunov Koszourov
2-4 35:58 MIS PP Gőz Tóth Miskolczi
2-5 38:31 MIS Pavuk Magosi Gőz
2-6 39:39 MIS Pavuk Magosi Galanisz
2-7 42:43 MIS Miskolczi Tóth
2-8 45:12 MIS PP2 Magosi Galanisz Pavuk
3-8 45:20 DHK SH Berta Dancsfalvi Vaszjunyin
4-8 51:08 DHK Németh Hári Hetényi
5-8 54:43 DHK PP2 Berta Smith Piszkunov
6-8 55:44 DHK PP Szagyikov Koszourov Dancsfalvi
34 Kapura lövések száma 31
45 Kiállításpercek 45
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum