Jöhet a szezon második Fejér megyei rangadója

   

Ha van manapság presztízscsata a magyar jégkorongban, akkor a DAB–Titánok bizonyosan az.

Az Újváros–Fehérvár párosítás kedvenc sportunkban kétségkívül felzárkózott a lilák és a zöldek meccsei mellé, ami akkor is igaz, ha a Volán nem első csapatával vesz részt a MOL Ligában. Az érdeklődés, igaz, mindig az épp erősebb csapat szurkolói részéről fokozottabb, de szerencsére az idén sem akkora a különbség az Acélbikák és a Titánok között, hogy előre lefutottnak tekinthetnénk kettejük összecsapásait.

Tény ugyanakkor, hogy pillanatnyilag másmilyenek e klubok fő céljai. A DAB matematikailag még nem, de praktikusan szinte biztosra veheti a playoffot, és az első négy közé kerülésért harcol, azért, hogy majdan a hazai pálya előnyét élvezve kezdhesse a rájátszást. A Fehérvárnak ezzel szemben a legjobb nyolc sincs meg még. Bár a 7. helyen állnak Kóger István tanítványai, a mögöttük található – és pocsék szériában lévő – Ferencváros egy meccsel kevesebbet játszott, miközben a Dunarea Galati hátránya sem behozhatatlan. Egy szó, mint száz, igencsak kellenek a pontok a Volánnak, amely rendes játékidőben november 11-én nyert utoljára. Különlegesség, hogy azóta nem kevesebb, mint öt túlórás találkozót vívott a csapat, és ezek közül három alkalommal behúzta a pluszpontot is.

DAB–Titánokból eddig egy volt az idei MOL Liga-alapszakaszban, a szezon legelején, azt sima 5-2-vel abszolválták az újvárosiak. Akik soraiban a pénteki összecsapáson nem lesz ott a tavaly még volános Becze Tihamér. A székely hokisnak második véglegese miatt kell pihennie. Meglehet, azért is nem szeretett volna verekedni Richard Filippel Brassóban, hogy játszhasson a megyei rangadón, de hát vannak szituációk, amiket nem könnyű megúszni.

DAB-TIT_20160909

Fotó: Dunaújvárosi Acélbikák Facebook

DAB–Fehérvári Titánok 2-1

   

A dunaújvárosiak 62-szer lőttek kapura, az ebből szerzett 2 gól elég volt a megyei rivális elleni sikerhez. Győzelmükkel az Acélbikák megelőzték a Brassót és előreléptek a 4. helyre.

A Titánok jól felkészültek a DAB jellemzően viharos és eredményes kezdésére, és jól kiegyenlítették az első 10 perc játékát. A hazaiaknál nem sikerültek az utolsó passzok, így a szokottnál kisebb veszélyt jelentettek a vendégek kapujára. Az előnyjáték sem ment, sőt a 13. percben egy emberhátrányos kiugrásból lőtt gólt Devon Krogh, amivel a fehérváriak megszerezték a vezetést.

A második játékrész még gyengébb játékot hozott. A Fehérvár némileg tudatosabb és pontosabb volt, de a támadó harmadban nem muzsikált fényesebben. Eléggé türelmetlen volt az egyébként szépszámú hazai publikum, amikor egy jelentős kapushibából egyenlített Azari, Lemay és a kapuvas között ment el a korong. A Volánt megfogta a bekapott gól, percekig nem találta magát. Egy perc múlva újabb gólt kaptak, amikor Kaszkov tanári passzt adott Némethnek. A Titánok már nem tértek magukhoz, örülhettek, hogy csak egygólos előnnyel ment szünetre a DAB.

A záró húsz perc izgalmasan telt, az Acélbikák ellenfelük fölé nőttek, de a Volánnak is megvoltak a lehetőségei. A végén Láday Tamás szellemi csatát vívott Ozolsszal, ezt egy végleges kiállítással honorálták a játékvezetők, tehát a Titánok védője nem léphet jégre a HK Beograd ellen. Egy perccel a vége előtt Just emberhátrányból hosszabbításra menthette volna a meccset, ám Duschek bravúrral védett. A DAB 2-1-re nyert, ezzel megelőzte a Brassót és már a MOL Liga-tabella 4. helyén áll.

A gyengén játszó DAB is legyőzte a Fehérvárt

   

Ez derül ki a két edzői nyilatkozatból.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Nem játszottunk csúcsformában, de a jobb csapatok ismérve az, hogy ilyenkor is behúzzák a győzelmet. Megizzadtunk, megszenvedtünk a sikerért, a legfontosabb mégis az, hogy sikerült megszereznünk a három pontot.

Kóger István (vezetőedző, Fehérvár): Nagyon értékes pontokat hagytunk ott a borzasztóan nagyképű és gyengén játszó Dunaújváros ellen. Két elkerülhető gólt kaptunk, mégis a védelmünk volt a legjobb.

(Forrás: nso.hu)

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 650 néző. Játékvezetők: Halassy, Wolf, Soltész, Árkovics.
Duschek: 96,4% (Lajcs)
K
Lemay: 96,8% (Scola)
Ozols, Hruby, Dansereau, Cseter, Azari
1
Krogh, Takács, Kocsis, Just, Pillók
Pfeil, Ölander, Németh, Borbás, Kaszkov
2
Szabó B., Láday, Hamvai, Shupe, Mazzag
Lencsés, Ladigin, Odnoga, Nagy M., Tanka
3
Imre, Reiter A., Varga, Szász, Balogh
Lévai, Pál, Mátyásy, Léránt
4
Korbuly, Prácser, Erdei, Sofron, Tóth
Gilbert Lee, Strenk Hunor
E
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:02 FHA SH Krogh Korbuly
1-1 35:12 DAB Azari Dansereau Cseter
2-1 36:19 DAB Németh Kaszkov Ölander
62 Kapura lövések száma 28
0 Kiállításpercek 29
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum