Grazban kell javítani a Dornbirn elleni kisiklást

   

A Graz ellen az utolsó lehetőségek egyikét ragadhatja meg a Fehérvár a felsőházba jutáshoz.

Ismét nálánál gyengébben szereplő csapat ellen botlott otthonában a Fehérvár, amikor vasárnap a Dornbirn legyőzte. A liga jelenlegi két utolsó helyezettje ellen tehát már 9 pontot veszített a Volán, összességében 50%-os teljesítményt nyújtva ezen a hat mérkőzésen. Ezzel nagyjából ugyanarra a polcra árazta be magát, mint ahol ők vannak. Benoit Laporte sem volt boldog vasárnap, hiányolta a megalkuvás nélküli küzdelmet és az összeszedettséget. Ezzel a hátrány a 9. helyezetthez képest ismét 4 pontra nőtt, a 6. helyen álló Villachhal szemben pedig 11 pontra. A liga kiegyensúlyozottságát ismerve lassan meg kell barátkozni a gondolattal, hogy ebben a szezonban ismét az lesz a realitás, hogy az alsóházból kell majd odaérni a rájátszásra, ha ez így megy tovább. Az utolsó lehetőségek egyike a szerdai mérkőzés a Volán számára ahhoz, hogy reménykedhessen egy kényelmes középszakaszban.

Szerdán a nemzetközi szünet óta szintén nem túl fényesen teljesítő Graz vendége lesz Benoit Laporte legénysége. A graziak jól kezdték az idényt, hosszú idő után ismét felsőházi helyeken lehetett látni a csapatot. Ám novemberben és decemberben az eddig lejátszott 10 meccsük közül mindössze 3-at tudtak megnyerni, így szépen lecsúsztak a 7. helyre, 4 ponttal a 6. helyezett Villach mögé. A narancssárga-feketék így Wehrsékkel, a Znojmoval és a Klagenfurttal együtt hajtanak a felsőházért, reménykedve abban, hogy esetleg valakit még ki tudnak szorítani onnan a Bolzano és az Innsbruck közül. Reális esélyeik vannak még a felsőházi tagságra és a biztos részvételre a rájátszásban, ehhez azonban hozniuk kell a mögöttük állók elleni meccseket. Ebben viszont éppoly rosszul állnak, mint a fehérváriak, hiszen nemrég kikaptak Ljubljanában majd Dornbirnban is. A két csapat eddig egyszer találkozott a szezonban Grazban, akkor a hazaiak 3-0-ra nyertek.

g99avs-sep30

Graz–Fehérvár 3-4

   

Kétszer is fordított hátrányból, aktív, jó játékkal nyert idegenben a magyar EBEL-csapat.

Azt írtuk, Grazban kell javítani a Dornbirn elleni kisiklást, és Benoit Laporte csapata hallgatott ránk, ezt tette.

Az első harmad elment ugyan, egygólos hazai vezetéssel zárult ez a játékrész, de aztán beindult a Fehérvár. Brance Orban a 24. percben egyenlített, majd nem sokkal később emberelőnyből már a vezetést is megszerezte. A vezetést csak 80 másodpercig élvezhettük, gyorsan egyenlített Weihager, aki a harmad hajrájában Orbanhoz hasonlóan duplázott, és ezzel már megint a Graznál volt az előny. Rendkívül fontos volt, hogy Justin Maylan még ebben a harmadban mattolni tudta Dahm kapust, nem egészen fél perccel a második szünet előtt egyenlített.

A záró játékrészben is aktívabb volt a magyar társaság, és az élet igazságosan osztotta el a pontokat. A győztes gólt Bodo alakítása készítette elő, egész pályás akciója végén a kapus úgy védett, hogy a korongot Sarauernek már csak az üres kapuba kellett helyeznie. 4-3-re vezetett a Volán a 45. percben, és ezúttal képes volt megtartani az előnyét, ezzel elhozta a három pontot a 99ers otthonából.

Ezzel a három ponttal a Volán ismét visszahelyezte magát a térképre, közvetlen riválistól vett el három egységet, és a többi meccs többsége sem alakult rosszul.

Orban Brance AVS 2016_17

Brance Orban. Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Mindenki ugyanabba az irányba húzott

   

A Fehérvár számára több szempontból is fontos győzelem volt a grazi.

Benoit Laporte (vezetőedző, Fehérvár AV19): Nem csak a Graz, de mi is túl sok kiállítást szedtünk össze. Szerencsére mi jöttünk ki jobban a mérkőzésből. A győzelem kulcsa az volt, hogy a srácok sok lövést blokkoltak, Hetényi Zoltán is kiváló formában védett és igazi csapatjátékot láthattunk. Ma este mindenki ugyanabba az irányba húzott. Két szempontból is fontos győzelem volt a grazi. Nem csak azért, hogy a tabellán tartsuk a lépést az előttünk lévőkkel, hanem azért is, mert a csapat bizonyítani akart a Dornbirn elleni vereség után. Ahhoz, hogy azon a vereségen végleg átlendüljünk, egy jó mérkőzést kellett játszanunk, és ez ma sikerült is.

(Forrás: fehervarav19.hu)

G99AVS

Fotó: Graz 99ers (Facebook)

EBEL, 1194 néző. Játékvezetők: Siegel, Smetana, Gatol, Kaspar.
Dahm: 89,7% (Höneckl)
K
Hetényi: 89,3% (Rajna)
Weihager, Pelech, Woger, McLean, Setzinger
1
Orbán, Owens, Beauregard, Maylan, Orban
Nash, Pöck, Zusevics, Brophey, Beach
2
Szabó D., Szirányi, Sofron, Vas, Erdély
Unterweger, Strohmeier, Natter, Feichtner, Pirmann
3
Manavian, Schiestel, Bodó, Sarauer, Kóger
Klimbacher, Reinthaler, Trost, Zierer
4
Kocsis, Láday, Sárpátki, Reisz, Szabó K.
Ivo Jan
E
Benoit Laporte
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:58 G99 PP Brophey Nash Feichtner
1-1 23:36 FHA Orban Beauregard
1-2 27:38 FHA PP Orban Orbán Erdély
2-2 28:58 G99 Weihager Setzinger Woger
3-2 36:39 G99 PP Weihager Pöck Setzinger
3-3 39:33 FHA Maylan Manavian Schiestel
3-4 44:21 FHA Sarauer Bodó
28 Kapura lövések száma 39
10 Kiállításpercek 10

A Graz–Fehérvár góljai

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum