A zsinórban 10 meccset nyerő UTE várja a Jegesmedvéket

   

Rekorddöntéssel utolérheti a címvédőt az UTE a MOL Liga hétfő esti szuperrangadóján, amelyen lesz jótékonysági macidobálás is.

Eredetileg a tervezett televíziós közvetítés kedvéért került vasárnapról hétfőre az UTE–DVTK rangadó, ám az élet közbeszólt, a kézilabda-Eb és válogatottunk szereplése leszorította a képernyőről a hokimeccset, amelyet így az újabban megszokott módon interneten követhetnek azok, akik nem jutnak ki a Megyeri útra. Mi azonban mindenkit arra biztatunk, hogy menjen ki, legyen ott személyesen, hiszen a szezon egyik legjobb meccsét produkálhatja a jelenlegi legjobb formában levő UTE és a címvédő DVTK Jegesmedvék.

Ha a közben ugyancsak megnyert 2 Magyar Kupa-mérkőzést nem számítjuk, akkor 8 MOL Liga-győzelemmel a tarsolyában érkezik az Újpest a csatába. Ilyen hosszú jó sorozatot eddig csak a hétfő esti ellenfél DVTK és a MAC tudott produkálni. Ők azonban meg is álltak ennél a számnál, így ha este az UTE győz, a szezon leghosszabb sorozatát mondhatja majd egyedül a magáénak. Ráadásul a lilák győzelmei között ott van a Dunaújváros, a MAC és a DVTK elleni idegenbeli siker is, azaz egyáltalán nem könnyű sorsolással jutottak el idáig. A liláké a liga egyik legponterősebb csatársora. Ha a meccsenkénti pontátlagot nézzük, akkor Hebar, Frolik és Benk egyaránt az első 20-ban szerepel, ilyen erős képviselettel csak a debreceniek rendelkeznek még. De nemcsak az említett két játékos, hanem Csányi és Sikorcin is szépen kiveszi részét a termelésből, és a frissen igazolt Ropret indulása is ígéretes. Összesen 8-an vannak 10 pont felett, és 17-en szereztek már gólt a csapatból. Erre a tudásra szükségük is lesz hétfő este, mert a liga legstabilabban védekező csapata érkezik látogatóba.

A DVTK eddigi 23 meccsén mindössze 40 gólt engedélyezett ellenfeleinek, ami brutálisan jó szám. Toronymagasan a legjobban védekező csapatról beszélünk, a következő MAC 14-gyel több, összesen 54 kapott gólnál jár. Az évek óta alkalmazott kanadai iskola, amely a biztonságos védekezésre építi fel a játékot, úgy tűnik, meghozta gyümölcsét. Az ellenfelek alig több, mint 1,7 lőtt góllal számolhatnak meccsenként, ami a hokiban finoman szólva sem garancia a sikerre. A stabil védőharmadbeli játékból rendkívül kreatívan építkezik előre a gárda, erősségük a gyors, korongbiztos átrohanás az ellenfélen, amelyből pillanatok alatt alakítanak ki veszélyes helyzeteket a kapu előtt. Ráadásul több sornyi olyan támadó is van Miskolcon, aki bármikor képes az így kialakított helyzetek értékesítésére. A megszokott csapathoz képest viszont hárommal kevesebb játékossal számolhat a címvédő, ugyanis Kiss Bence és Sági Martin a magyar, Szopos Ottó pedig a romániai U20-as válogatott edzőtáborába utazott.

“Nagyon nehéz rangadóra számítok – mondta blogunknak Szilassy Zoltán, az UTE vezetőedzője. – A Miskolc borzasztó veszélyesen játszik a sarkokban, jól forgatnak, és életveszélyesek a betöréseik a kapu elé. Éppen ezért nagyon oda kell figyelnünk, hogy a kapunk előtti meleg zónát uralni tudjuk. Másrészt ha keresni akarunk valamit ellenük, akkor a másik oldalon is nagy forgalmat kell generálnunk a miskolci kapu előtt, zavarni a kapust, kitakarni a panorámát, nehézzé tenni az életét. Nagyon nagy tempójú meccsre számítok. Azt várom, hogy mindkét csapat sokat fog korcsolyázni és rendkívül intenzíven. Ebbe muszáj lesz komolyan beleállni. Kevés lesz az idő, gyorsan kell gondolkodni. Ha mindezeket jól meg fogjuk tudni valósítani, csak akkor lehet keresnivalónk.”

A fiatal szakvezetőt az utóbbi hetek remek eredményeinek hátteréről is megkérdeztük. “Ez a harmadik idény, amikor én vezetem a csapatot. – Hosszú folyamat volt, amíg eljutottunk oda, ahol most vagyunk. Idén is sok csere volt még a keretben, a légiósok közül például csak Huba és Sila maradt meg. El kellett telnie egy bizonyos időnek, hogy a játékosok megismerjék egymást, kialakuljanak a játékkapcsolatok, és begyakorolják a játékelemeket. Sok munka van abban a jó sorozatban, aminek a segítségével az élmezőnybe kerültünk. Ugyanakkor sok munka van még előttünk is, látunk még javítanivalókat, mindig van min csiszolni. Hiszem, hogy képesek vagyunk még jobbak lenni.”

“Már az első összecsapásunk előtt is hangsúlyoztam, hogy Újpestet az egyik legjobb csapatnak tartom a Ligában, akiket egy kiváló edző készít fel – nyilatkozta Doug Bradley a DVTK honlapján. – Nagyon nehéz és szoros mérkőzéseket játszottunk ellenük minden alkalommal, és hétfőn sem lesz ez másként. Legutóbb hosszabbítás után legyőztek minket, és azóta is kiváló formában játszanak, az új igazolásaik pedig tovább erősítették őket. Mi is jó formában érkezünk, és mindenképpen szeretnénk visszavágni a legutóbbi vereségért, kiváló meccsre számítok.”

“A szokásokhoz híven nemrég ismét felvettük a kapcsolatot az Újpest Önkormányzatával a közeledő ünnepek miatt – áll az UTE közleményében. – Arra szeretnénk kérni mindenkit, hogy ha teheti, hozza ki a DVTK elleni mérkőzésre nem, vagy alig használt plüssmaciját, és a szokásokhoz híven az első lila-fehér gól után, vagy gól nélküli eredmény esetében a találkozó végén dobja be a jégre, amit majd szakosztályunk eljuttat az Újpest Cseritinek, akik továbbítják a rászoruló újpesti gyerekeknek.”

Kiváló hírt kaptunk a Megyeri útról, a próbaközvetítések után eldőlt, mostantól kezdve a lila-fehér csapat összes hazai mérkőzését online közvetítik. Az aktuális linkeket mindig az eseménynaptárunkban találják meg, a jobb oldali hasábban.

tsh_3335-8

Fotó: dvtk.eu

UTE–DVTK Jegesmedvék 5-3

   

Az UTE sokkal inkább akarta játszani a jégkorongot, mint ellenfele, és kreativitása a nehéz időszakokon is átsegítette. Az 53. perc elején még 2-3-ra állt a meccs. A lilák sorozata folytatódott, 11-szer nyertek zsinórban és beérték a MOL Liga-elsőt.

Ahogy azt Szilassy Zoltán előre megjósolta, óriási iramban kezdődött a mérkőzés, bár az első percekre főleg a pozíciós játék volt jellemző. Ide-oda hullámzott a találkozó, a rohanásban pillanatok alatt tűntek fel a játékosok az egyik, majd a másik kapu előtt, ám igazi kapura lövés is kevés volt, nemhogy igazi gólhelyzet. A 6. percben aztán egy csapásra megváltozott mindez. Egy veszélyes Csányi-lövést követően a Miskolc költözött be villámgyorsan Sila kapuja elé, sikerült is háromszor kísérletezniük, mire az újpestiek kiszabadultak. De ha már így történt, rögtön el is rohantak Adorján kapuja elé, és életerős lövéssel fejezték be az akciót. Ezt követően Leppanen és Pápa Márton kapott páros kiállítást, egyik gáncsolásért, másik színészkedésért. A tempó 4 a 4 ellen sem csökkent, a 10. percben Kiss Dániel kínálta meg nagy lövéssel Adorjánt. Rendkívül furcsa szituációban született az első emberelőny. Gőz esett a jégre egy Tóth Gergővel folytatott küzdelem során, majd befogta a lilák csatárának ütőjét a lábai közé. Tóth rángatta egy darabig, majd miután Gőz nem adta a botot, meglökte. A jelenetet végignéző Németh játékvezető ezt fújta le, 5 a 4 ellen jöhettek a miskolciak. Az előnyben több veszélyes helyzetet is kialakítottak a vendégek, akik igyekeztek uralni a kapu előterét, gólt viszont egyik lövésük sem ért. Kiegészülés után folytatódott a gyors ide-oda játék. A vendégek feltűnően többször kerültek a kapuk előterébe, mint az újpestiek, akik viszont ezt kreatívabb játékukkal kompenzálták. A harmad Kiss Dániel kiállításával és igazságos döntetlennel ért véget.

Szünet után folytatódott a miskolci emberelőny, amely ezúttal közel sem volt olyan veszélyes, mint az első. Nem is alakult ki belőle igazán nagy lehetőség, arra a 22. percig kellett várni, amikor Hegyi megszerzett passzával Miskolczi léphetett ki szólóban, de Sila ismét tisztázott. Egy perc múlva Kovács lövése pattant meg Kuqali ütőjén, majdnem becsapva Adorjánt. Ez lendületet adott a liláknak a következő cserére, háromszor is nagy izgalmak alakultak ki a miskolci kapu előtt. Aztán szinte az ellentámadásnál Sila hagyott a kapu mögött egy korongot, amelyet a miskolciak értek el, visszatették a kapu elé, hogy több korcsolyán is megpattanva legalább két üres kapus lövési lehetőséget ússzanak meg a lilák. Egy perc múlva viszont már semmi nem segített rajtuk, Miskolczi, Hajós és Tóth Adrián rohanta le őket, és az attak végén a miskolciak 22-ese lőtt a kapuba. Nem kellett soká várni a lilák első emberelőnyére sem, Magosi bontotta le fejre támadva Ropretet, amiért jogosan járt a 2+10 perc. Hebarnak viszont, akit nagyon felpaprikázott az eset, szerencséje volt, hogy végül senki nem akart verekedni vele. Ígéretesen indult az előny, de nem sikerült a fekvő Adorjánon átemelni a pakkot. Aztán sorcsere után Hebar és Ropret a bosszú sokkal nemesebb formáját választotta, a két szlovén hozta össze a lilák egyenlítő gólját, ami után repülhettek a macik. Ráadásul Cianfrini Hebarral szemben szabálytalankodott is a gól után, így újabb 2 perc következhetett. Ropret is mehetett ki, így az előnyből 4 a 4 elleni játék, majd miskolci előny lett, mindkettő a korábbiakhoz képest szokatlan nyugalomban telt el. Elsősorban a miskolciak jóvoltából a játék fizikai jellege is kidomborodott olykor. A 32. percben Colin Joe lépte át a határt, amikor látványosan nem akart vigyázni a korongot már rég birtokba vevő Silára. Duplán bűnhődött, mert kisbüntetése alatt Kiss Dániel, a lilák kapitánya szerezte meg a vezetést a hazaiaknak egy szép passzkombináció után, némi szerencsével. Egy pillanatra közel került a 3-1 is, amikor Csányi viharzott el a jobb szélen, és középre centerezett korongját az egyedül a kapu előtt hagyott Ropret lőtte Adorjánba. A hátralevő időben inkább mezőnyjáték folyt, enyhe újpesti fölénnyel. A lilák letámadása jól működött, sokszor tudták megállítani a vendégeket a saját kék vonaluk környékén, és onnan visszaindulva okoztak kalamajkát Adorján kapuja előtt. Az utolsó nagy helyzet is az ő nevükhöz fűződött, megint a Hebar-féle sor villant. A szünet előtt közvetlenül Leppanen örülhetett a jó szerencséjének, a lefújáskor úgy akarta kilőni a korongot a sarokból, hogy majdnem eltalálta Wolf játékvezetőt is, de a zebrák megkegyelmeztek neki, utolsó szóbeli dorgálásban részesítve őt. A második szünetre tehát egygólos újpesti vezetéssel mentek pihenni a csapatok, ami a lilák sokkal nagyobb kreativitását és aktivitását látva igazságosnak is volt mondható.

UTEMIS

A harmadik harmad elejére aztán a miskolciak jöttek ki sokkal élesebben. A hazaiak vezették ugyan az első támadást, de ezt követően három gyors miskolci kísérlet következett. Már az sem ígért semmi jót a liláknak, amikor Sila kesztyűjéből kiperdült a korong a kapu mögé, de amikor ezt a miskolciak szedték össze, és Tóth a teljesen egyedül érkező Hajós elé tette vissza, akkor már semmi nem segíthetett rajtuk. 2-2. Úgy látszik, ez kellett ahhoz, hogy az UTE-sok ismét felébredjenek. Felvették a tempót és folytatták a felek a rohanást. A miskolci szurkolók egy bottal akasztást kértek számon a sporikon, majd Ropret lépett ki egy elcsent koronggal szólóban, de Adorján tisztázott, és Csányi ismétlése is kimaradt. Frolik szedett össze buta kiállítást a miskolci védőharmadban, bottal húzta el a meginduló ellenfél lábát. Leppanen lövése Nilanról még a kapu mellé csorgott le, de Láda Siláról kipattanó lövését Pavuknak már sikerült a hálóba kotornia. 2-3. A gól utáni bedobásból szinte azonnal érkezhetett volna a válasz, de Benk centerezését Sikorcin a két kapuvas találkozására pofozta. A 13. percben Csányi került gólhelyzetbe, Karda birkózta le, visszakapta az előnyt az UTE. Láttunk már olyat, hogy az ilyesmit nem fújták le, de olyat is, hogy igen. A bulit az UTE hozta el, Nagy passzolt keresztbe, Hebar pedig a jobb oldali bedobókör tetejétől ihletett bombát eresztett el, amelyet nemcsak Adorján, hanem rajta kívül más sem igen védhetett volna. 3-3 után támadásban maradtak az újpestiek, kétszer is Sikorcin került helyzetbe, amire a miskolci válasz egy 2 az 1 elleni lehetőség volt 5 perccel a vége előtt, Pavuk lövését a már fekvő Sila hatalmas bravúrral védte, hogy aztán a bedobásból Csányi és Ropret rohanja le a fehér mezeseket, aminek a végén a szlovén csatár lőtte ki a felső sarkot. 4-3 után nem maradt más hátra a miskolciak számára, mint mindent egy lapra feltenni, de nem sikerült az egyenlítés. Jöhetett az utolsó percre a kapus lehozatala, de ezúttal ez sem jött be, Benk András állította be az 5-3-as végeredményt a 60. percben.

Az UTE 9 MOL Liga- és 2 Magyar Kupa-mérkőzést nyert egy huzamban, ahogy a korábbiakat, úgy a DVTK Jegesmedvék elleni rangadót is látványos, jó játékkal húzta be. Szilassy Zoltán csapata megérdemelten áll a tabella elején, csak rosszabb gólkülönbséggel második a Jegesmedvék mögött.

Ezen az estén mi játszottuk a jégkorongot

   

A Jegesmedvék meccs közben egy időre elvesztették a szerkezetüket és a tartásukat, majd a kulcsszituációkban kihagyták a helyzeteiket, ezért vesztettek a Megyeri úton.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Ahogy vártuk, nagyon nagy tempójú mérkőzést játszottunk, rövid időn belül a negyediket. Ahogy itt beszéltük, úgy éreztük, ilyen gyors meccsünk talán még soha nem is volt. Látszik, hogy egyre jobban beleszokunk ebbe a sebességbe. A srácok nagyon sok munkát tettek bele ebbe, rengeteget korcsolyáztak, ebben azt hiszem, mi voltunk ma a jobbak. A közönség is jól szórakozhatott, belülről nagyon színvonalas csatának éreztük. Megvolt a feszültség is, vezetett a Miskolc, fordítottunk, aztán visszavették a vezetést, aztán megint mi vezettünk, igazán nem lehetett tudni, mi lesz a vége. Az első harmadban még hibádzott a játékunkban néha ez-az, de a második harmadban nagyon jól játszottunk. Azt hiszem, akkor bennünk is maradt még egy-két gól. Aztán a harmadik harmadra valamiért nagyon álmosan jöttünk ki, pillanatok alatt gólt is kaptunk belőle, aztán nem sokkal később még egyet. A karakterünket mutatja, hogy ismét tudtunk egyenlíteni. 3-3-nál aztán Sila óriásit fogott, ha azt belövi a Miskolc, akkor lehet, hogy elmegy a hajó. Nem lőtték be, az ellentámadásból meg mi szereztünk ismét vezetést. Az üres kapus találat az már csak hab volt a tortán.

Elégedettnek kell lennem a mai teljesítményünkkel, nagyon erős csapatot győztünk le nagyon jó játékkal. Ha valamit igazán ki kellene emelnem, hogy mi dönthetett, az talán a speciális játék. Mi négy előnyből három gólt lőttünk, ők ugyanannyiból csak egyet. Szerintem ezen az estén mi voltunk azok, akik inkább játszottuk a játékot, úgy érzem, egyáltalán nem érdemtelen a győzelmünk.

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): Nagyon magas színvonalú mérkőzést játszottunk. Mi kezdtünk jobban, aztán a második harmadban, a vezetésünk után, elvesztettük a szerkezetünket és tartásunkat egy időre. Nagyon buta szabálytalanságokat szedtünk össze, és ezekből két gólt is kaptunk. A harmadik harmad eleje ismét a miénk volt, megszereztük a vezetést, és volt még két-három nagy lehetőségünk, amelyekkel ha élünk, akkor most lehet, hogy mi lennénk a győztesek. De nem éltünk velük, az ellenfelünk pedig összeszedte magát, kiegyenlített, majd a vezetést is átvette ismét és végül ő nyert. Nagyszerű meccs volt, igazi hoki, amit ma az UTE nyert meg.

Erste Liga, Megyeri út, 398 néző. Játékvezetők: Németh, Wolf, Berger, Juhász.
Sila: 90,3% (Ágoston)
K
Adorján: 89,7% (Zakirov)
Hegyi, Gröschl, Dömötör, Dósa, Tóth G.
1
Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi
Huba, Kiss D., Csányi, Hebar, Ropret
2
Cianfrini, Kuqali, Hajós, Tóth A., Miskolczi
Nagy N., Kovács, Benk, Sikorcin, Frolík
3
Gőz, Vojtkó, Popovics, Ritó, Joe
Pokornyi, Nemes, Szalma, Pápa
4
Laczkó, Albert, Karda
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Bradley Douglas, Farkas Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 25:18 MIS Tóth A. Hajós Miskolczi
1-1 27:28 UTE PP Ropret Hebar Huba
2-1 32:52 UTE PP Kiss D. Sikorcin Frolík
2-2 41:06 MIS Hajós Tóth A. Kuqali
2-3 49:02 MIS PP Pavuk Láda Magosi
3-3 52:12 UTE PP Hebar Nagy N.
4-3 55:22 UTE Ropret Hebar Csányi
5-3 59:15 UTE EN Benk Sikorcin Gröschl
40 Kapura lövések száma 31
10 Kiállításpercek 20

Az UTE–DVTK képes összefoglalója

 
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum