Csalódottak csatája Csíkszeredában

   

Az utolsó szalmaszálak egyikébe próbál kapaszkodni a Csíkszereda, a Debrecennek pedig el kell kezdenie hátrafelé is tekintgetnie.

Lehet, hogy fontos kérdések dőlnek el hétfőn este Csíkszeredában a Debrecen vendégjátéka alkalmából. A Sportklub még nem mondott le a rájátszásról, bár esélye arra, hogy el is érje, egyre kevesebb. Különösen úgy, hogy a Ferencváros elleni idegenbeli győzelmet követően három vereséget gyűjtött be Leo Gudas társulata. “Sok lehetőségünk volt a gólszerzésre, a fiúk óriási szívvel hajtottak, mindent beleadtak, de csak kétszer találtak a kapuba – értékelt a brassói vereséget követően a cseh szakvezető, majd hozzátette: – Sok meccs van még hátra, és mindent meg fogunk tenni azért, hogy a lehető legjobb helyezést érjük el.” Valóban, a csíkiak rengetegszer álltak hadilábon a góllövéssel a szezonban, ez pedig elsősorban arra utal, hogy fejben nincs rendben a csapat.

Meglepően kis létszámú debreceni küldöttség vette fel a harcot Brassóban, majd Galacon az ellenfelekkel. Az eddig 0 pontos túra első állomásán 16, a másodikon pedig 15 mezőnyjátékos szerepelt a jegyzőkönyvben, ami nem ad túl sok variációs lehetőséget Jason Morgan vezetőedzőnek. elsősorban a hazai játékosok létszámával van gondja, például a betegséggel küszködő Vaszjunyinra október 10. óta nem számíthatnak a klubnál. A túra két veresége után a Dunarea Galati 2 pontra megközelítette a Debrecent, így hiába, hogy Háriék 5 mérkőzéssel kevesebbet játszottak eddig, lassan kezd komolyodni a helyzet, már ami a rájátszásba jutást illeti. Arról Debrecenben már alighanem letettek, hogy az alapszakaszt az élmezőnyben zárják. A szezon előtt dobogós helyezésben gondolkodott a csapat, ami továbbra is elérhető, legfeljebb egy kicsit nehezebben. Ennek alapfeltétele a rájátszásba jutás, amihez viszont mindenképpen nyerni kellene Csíkszeredában.

SC Csíkszereda–Debrecen 1-4

   

A Debrecen összekapta magát, a Sportklub megint négymeccses vereségszériában van.

Jobban nem is kezdődhetett volna a mérkőzés a hazaiak számára, Valchar a 2 .percben vezetést szerzett. 1-0 után nem sokan gondoltak arra a Vákárban, hogy kedvenceik a következő 58 percben nem találnak Orlov kapujába. Márpedig a debreceni kapus a következő 36 lövés mindegyikét fogta. Hári Norbert a 6. percben egyenlített, s ez az 1-1 maradt az első szünetig az eredmény.

A folytatásban gyorsan a fordítás is meglett a vendégeknek. Varga Arnold a 26. percben 1-2-re állította az eredményjelzőt. Érezhető volt, hogy a következő találat eldöntheti a meccset, s így is lett. A 42. percben Piszkunov talált Ruczuj kapujába, s ezzel el is dőlt a három pont sorsa. 1-3 után már csak a számszerű végeredmény volt kérdéses, s azt a duplázó Hári Norbert állította be.

A mérkőzés nyugalomban telt el, mindkét oldalról csak egy-egy kiállítást ítélt a bíró.

A DHK tovább folytatja a harcot a DAB-bal és a Brassóval a 4–6. helyen, a Sportklub utolsó, ugyanannyi pontja van, mint a nála 3 meccsel kevesebbet játszó HK Beogradnak.

Gyermeteg hibákat vétünk

   

A háromsoros Debrecenből kijött, ami benne volt.

Hozó Levente (másodedző, Csíkszereda): Számtalan lehetőségünk volt a gólszerzésre, de ezeket nem sikerült értékesítenünk. Összességében pedig olyan gyermeteg hibákat vétünk, amelyeket ezen a szinten nem szabadna megengednünk magunknak, mert az ellenfél azonnal kihasználja azokat.

Jason Morgan (vezetőedző, Debrecen): Orlov nagyon nagy napot fogott ki, a hazai csapat számos lehetőségét hatástalanította. Ez leginkább a második harmadra volt igaz, amikor gyors cserékkel igyekeztünk kompenzálni a fáradtságot, illetve azt, hogy három sorral érkeztünk. Az első perctől az utolsóig tartottuk magunkat a meccstervhez. Már a legutóbbi két mérkőzésen is megvoltak a lehetőségeink arra, hogy gólokat üssünk és pontokat szerezzünk, de ez most sikerült is.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 800 néző. Játékvezetők: Máthé, Sikó, Rédai, Péter.
Ruczuj: 86,2% (Onodi)
K
Orlov: 97,3% (Pleszkán)
Korenko, Papp, Antal N., Antal Zs., Farkas
1
Berta, Smith, Németh, Hári, Saluga
Wood, János, Valchar, Molnár Zs., Kána
2
Varga, Szagyikov, Koszourov, Piszkunov, Dancsfalvi
Campbell, Gecse, Péter, Moldován, Szolarjov
3
Hetényi, Pados, Vincze, Wéber, Godó
Bors, Salló, Geréb, Egyed, Rokaly
4
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Morgan Jason
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:43 SCC Valchar Molnár Zs.
1-1 05:54 DHK Hári Varga Szagyikov
1-2 27:38 DHK Varga Piszkunov Dancsfalvi
1-3 41:01 DHK Piszkunov Koszourov
1-4 58:17 DHK Hári Saluga
37 Kapura lövések száma 29
2 Kiállításpercek 2

A Sportklub–DHK galériája

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum