Bécsben győzött a Hokiklub Budapest

 

A magyar EWHL-csapat újabb sikert aratott a Sabres Vienna ellen.

“Vasárnap este Bécsben, a Sabres Wien vendégeként lépett jégre a Hokiklub Budapest női csapata ? áll a klub beszámolójában. ? A Tüskecsarnokban két héttel ezelőtt aratott magabiztos győzelmük után bizakodva korcsolyáztak jégre a magyar lányok, bár tudták, hogy nincs borítékolva számukra a győzelem. A találkozó végül 5-2-es vendégsikerrel zárult.

A mérkőzés 11. percében Somogyi Vivien pattintotta be a korongot az osztrák kapuba Ungár Rebeka, valamint Tóth Enikő átadásából. A hazai csapat 18 másodperccel a harmad vége előtt egyenlített, ám mégis magyar előnnyel vonultak szünetre a felek. A játékrész utolsó előtti másodpercében büntetőhöz jutott a Hokiklub Budapest, amit a csapatkapitány, Dabasi Réka belőtt.

A második harmad egyetlen gólt hozott, a 35. percben Somogyi Vivien kétgólosra növelte az előnyt Averi Nooren és Esther Kantor passzaiból. A záró játékrész 90. másodpercében a bécsiek korábbi játékosa, Esther Kantor lőtt újabb gólt egykori csapatának. Az 56, percben a Sabres emberelőnyben szépített, a végjátékban lehozták a kapust, hiába, 4 másodperccel a vége előtt Dabasi Réka beállította az 5-2-es végeredményt. A Hokiklub Budapest jelenleg vezeti az EWHL tabelláját, de 2 meccsel többet játszott, mint az őt 3 ponttal követő Bozen Eagles.

Egy nappal korábban, szombaton a KMH II a villachi Gipsy Girlst fogadta a DEBL keretein belül, a találkozó magabiztos 4-0-s KMH-győzelemmel zárult. Habár az első harmad gól nélkül zajlott, a játéktempón es a kapura lövések számán egyértelműen látszott, hogy kezdettől fogva a hazai csapat diktálta mérkőzés iramát. A 29. percben Pavuk Petra szerezte meg a hazai együttes első gólját, majd 3 perccel később Koczka Jozefina célzott pontosan Preisinger Dorka es Holzer Bernadett átadásából. A harmadik játékrész újabb két KMH-gólt hozott, Székely Katinka passzát Koczka Jozefina váltotta gólra, majd egy látványos akciót követően Pavuk Petra es Mórocz Barbara passzából Szamosfalvi Petra rezgette meg az osztrák kapu hálóját, így kialakult 4-0-s végeredmény.

A mérkőzés után Fodor Zoltán vezetőedző elmondta, maximálisan elégedett volt a csapata teljesítményével, esélyt sem adtak az osztrákoknak, gratulál a lányoknak, úgy gondolja, megérdemelték a győzelmet.”

Másik DEBL-csapatunk, a Marilyn vasárnap játszott a Gipsy Girlsszel. A mérkőzés hőse Seregély Mira volt, aki gyakorlatilag egyedül legyőzte a villachiakat, ugyanis a 7-5-ös sikerből 5+1 ponttal vette ki a részét. A KMH II holtversenyben vezeti a DEBL-t, a Marilyn a 8 csapatos liga 4. helyén áll.

A szlovák 2. Ligában a Hokiklub Budapest a Rimaszombathoz látogatott. A magyar csapat a 16. percben már 5-0-s hátrányban volt, végül 11-3-as vereséget szenvedett, ezzel továbbra is az utolsó előtti helyezett.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum