A MAC Budapest valahol elvesztette a fonalat

   

Az elmúlt hetek MAC-ja csak nyomokban emlékeztet a tavalyi MAC-ra, de hasonló a helyzet a Fehérvári Titánoknál is.

A MAC másfél szezonon keresztül állíthatta magáról – egy röpke őszi pillanatot leszámítva, amikor a Ferencváros átmenetileg a MOL Liga-tabella élére állt –, hogy a főváros legjobb jégkorongcsapata. Ennek az állapotnak a napokban vége lett, hiszen az egyre szenzációsabb Újpest feljött a második helyre, miskolci veresége nyomán a MAC képtelen volt megtartani pozícióját.

Majoross Gergely csapatának szekere döcögősen halad mostanában, a kékek egymás után veszítik el a rangadókat. November 13-án még simán verték a DAB-ot, majd öt nappal később büntetőkkel felülmúlták idegenben a DVTK-t, ám azóta kikaptak hazai jégen az Újpesttől, majd Dunaújvárosban simán, végül pedig Miskolcon is. A sorozatot egy Csíkszereda elleni hazai siker tette kevésbé kellemetlenné. Itt kell megjegyezni, hogy az alsóbb régiókban tartózkodó ellenfelek általában sem jelentenek gondot a MAC-nak – bár a Galacnak még októberben sikerült egyszer meglepnie a Tüskecsarnok közönségét –, az élmezőny tagjai ellenben nagyon is.

Ha ebből indulunk ki, sima hazai győzelemnek kell következnie a vasárnap esti MAC–Titánokon. A párosítás tavaly még többesélyes szupermeccsnek számított volna – mindenki emlékszik a bajnoki elődöntőre –, ám az idén nem számít élcsapatnak a Volán. A Kóger István által edzett gárda ugyan biztosan eléri majd a playoffot – bár előre inni a medve bőrére dőreség –, a legjobb négyhez képest azonban más játékerőt képvisel.

Ezt az is jelzi, hogy az idény eddigi egyetlen egymás elleni összecsapásán végtelenül sima 6-0-s MAC-siker született. Ekkora különbségre a csapatok aktuális formája alapján talán nem kell számítani – extra érdekesség: a Titánok négy túlórás meccsből érkeznek, amelyek közül az utolsó kettőt behúzták –, de az megkockáztatható, hogy hatalmas bravúr kellene a vendégeknek ahhoz, hogy magukkal vigyék a pontokat Budapestről.

MACUTE

Fotó: Mudra László (MAC)

MAC Budapest–Fehérvári Titánok 4-2

   

A tavalyi MOL Liga-második másodjára is verte a Volánt a Tüskecsarnokban, de az eredmény ezúttal szorosabban alakult.

A szezon elején, amikor a MAC Budapest még szárnyalt, 6-0-s hazai siker született, és a meccs elején most is hasonlóban reménykedhettek a szurkolók, hiszen a 4. percben Jubinville, az 5.-ben Pozsgai talált be, előbbi kettős, utóbbi szimpla emberfórt használt ki. Csakhogy et követően nem folytatódott a gólzápor, legközelebb a második harmad közepén változott az állás, ismét Jubinville-nek köszönhetően. Nem sokáig maradt a közte három, Hamvai szépített. Nagy Gergő révén a 48. percben lépett el ismét ellenfelétől a MAC, amire viszont Kiss Patrik reagált kisvártatva. Ezek után adta magát, hogy a végjátékban kapuslehozatallal és 6 az 5 elleni rohanással próbálkozzanak a Titánok, ám igyekezetük hábavalónak bizonyult.

Győzelmével a MAC ismét második, hiszen visszaelőzte a táblázaton az Újpestet. Hogy ez a pozíció mennyire lesz tartós, az hétfőn este dől el, amikor is csúcsrangadót rendeznek a Megyeri úton a DVTK Jegesmedvék részvételével. A Fehérvár maradt a 7. helyen a maga 32 pontjával, és még egyáltalán nem érezheti magát biztonságban.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Fotó: Mudra László (MAC)

Erste Liga, Tüskecsarnok, 410 néző. Játékvezetők: Halassy, Rencz, Váczi, Gil.
Bálizs: 90,9% (Arany G.)
K
Scola: 90,9% (Lemay)
Lakatos, Kovács B., Silló, Kovács Cs., Booras
1
Krogh, Sándor, Kocsis, Just, Pillók
Ruikka, Vokla, Nagy K., Keresztury, Terbócs
2
Imre, Láday, Hamvai, Shupe, Mazzag
Pozsgai, Mestyán, Somogyi, Nagy G., Jubinville
3
Reiter A., Szabó B., Varga, Szász, Balogh
Bödök, Roczanov, Tóth Richárd, Schmál
4
Korbuly, Sofron, Vizi, Kiss
Majoross Gergely, Svasznek Bence
E
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:16 MÚB PP2 Jubinville Mestyán Vokla
2-0 04:25 MÚB PP Pozsgai Somogyi Nagy G.
3-0 27:01 MÚB Jubinville Vokla Nagy G.
3-1 28:31 FHA Hamvai Krogh Just
4-1 47:47 MÚB Nagy G. Lakatos Somogyi
4-2 53:23 FHA Kiss Imre Láday
44 Kapura lövések száma 22
2 Kiállításpercek 8

A MAC–Fehérvár képei

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum