A Galati a DAB-on keresztül kapaszkodhat tovább

   

A Debrecen legyőzése hitet adhat a hazai játékosoknak, de a csapatnak továbbra is csodára lenne szüksége a rájátszás eléréséhez.

E csoda alapfeltétele, hogy a Ferencváros borzasztó sorozata minél tovább kitartson. Lényegében ez az egyetlen esélye az al-dunai csapatnak. Az alapszakasz harmada van számukra hátra, ha az eddig mutatott pont/meccs átlagot kettőre növelik, akkor lehet esélyük odaérni a végelszámolásnál. De ha csak másfélre, akkor a Fradi az egészen hihetetlenül rossz formájában is nagyobb eséllyel érhet oda. Számolgatni egyelőre tehát nincs értelme, menni kell előre, mindenki ellen megkísérelni a győzelmet. Ez vezethetett eredményre szombaton a DHK ellen is, a 2-1-es hazai siker egy ötmeccses nyeretlen szériának vetett véget. Pihenni nincs idő, vasárnap máris egy sokkal jobb formában érkező DAB lesz az ellenfél.

Az Acélbikáknak van mit törleszteniük, legutóbbi erdélyi túrájuk hibátlan mérlegét a galaciak tették tönkre hosszabbításban. A dunaújvárosiak akkor is kétgólos győzelemmel érkeztek Csíkszeredából, most is nyertek 3-1-re pénteken, így bizakodva várhatják a folytatást. Azariék rövid távú célja a Brassó mielőbbi megelőzése. Mihály Árpádék ugyanis még mindig két ponttal vannak előrébb, bár négy meccsel többet játszottak. Hiába nyertek négyet az elmúlt öt meccsből az újvárosiak, a különbség csökkent, de megmaradt. Az kimondottan jó hír a csapat szurkolói és játékosai számára, hogy hátrafelé nem kell tekintgetniük, hiszen a mögöttük álló Debrecenhez képest éppúgy 10 pont az előnyük, mint a listavezető DVTK-nak hozzájuk képest.

Galati–DAB 3-0

   

Bravúros győzelmet arattak a galaciak a sokkal esélyesebb Dunaújváros felett, és ezzel igen közel kerültek a 8. helyhez.

Más kérdés, hogy mivel a Ferencvárosnál négy, a Fehérvári Titánoknál három meccsel játszottak többet, ezért a valóságos különbség jóval nagyobb, mint az az 1 pont, ami most megfigyelhető a MOL Liga-tabellán. Nagyobb – de egyáltalán nem behozhatatlan, hiszen jó néhány kör hátra van még az alapszakaszból.

A Dunareának nem csupán az adhatott szárnyakat, hogy egy nappal korábban felülmúlták a jó erőkből álló Debrecent, hanem az is, hogy hosszú hetek után visszatért a csapatba az első számú pontgyáros, Phil Buschbacher. Ha már visszatért, meg is mutatta magát, az első találatánál gólpasszt adott az utóbbi időben helyette is eredményes Vitalij Donyikának, majd az utolsót maga vállalta Ondrej Rusnak asszisztja nyomán. A közbülső gólt Szőcs Szabolcs szerezte, miközben Vlastimil Lakosil kapuját egyszer sem tudták bevenni az újvárosiak. Ez volt a Galati első kapott gól nélküli meccse a MOL Ligában.

Erste Liga, Patinoarul Artificial, 935 néző. Játékvezetők: Csomortani, Siko, Mihai, Scriban.
Lakosil: 100% (Popa B.)
K
Koitmaa: 91,2% (Duschek)
Flinta, Bednár, Rusnák, Mihály, Bushbacher
1
Ozols, Hruby, Dansereau, Cseter, Azari
Hildebrand, Góga, Lőrincz, Szőcs, Donyika
2
Ladigin, Ölander, Becze, Borbás, Kaszkov
Tamás, Raszulov, Popa A., Munteanu A. C., Pál Zoltán
3
Lencsés, Lévai, Odnoga, Nagy, Léránt
Pál Zs., Munteanu A. I., Neagos
4
Mátyásy, Németh, Tanka
Trandafir Marius
E
Gilbert Lee, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 26:36 GAL Donyika Bushbacher Rusnák
2-0 30:44 GAL Szőcs
3-0 46:00 GAL Bushbacher Rusnák Bednár
34 Kapura lövések száma 27
8 Kiállításpercek 4
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum