Feltámad-e tetszhalott állapotából a Csíkszereda?

   

Vannak határozottan erre utaló jelek, pénteken azonban egy jó formában lévő DAB-ot kell ehhez megállítaniuk. Nincs mese, nyerni kell a rájátszásért.

A csapat az elmúlt hétvégének új edzővel vágott neki, a péntektől keddig lejátszott négy meccs alatt 5 pontot szerzett. Leo Gudas keze munkája ilyen rövid idő alatt persze még nem látszik, de a váltás így is jót tett a csapatnak. Ennek megállapításához elég ránézni a tabellára, ahonnan egyből látszik, hogy az ezt megelőző 21 meccsen mindössze 14 pontot hoztak össze Molnár Zsomborék. Ha e 21 meccsen is ilyen (egyébként nem túl nagy) tempóban termelték volna a pontokat, akkor közvetlen harcban lennének a rájátszásért, így viszont a nyolcadik helyen álló Fehérvárnak úgy is 11 pont az előnye, hogy két meccsel kevesebbet játszott. Ez még úgy is közel akkora távolság, mint amennyi pontja egyáltalán a Szeredának van, hogy a páratlanul sikeres hétvégét is beleszámoltuk.

Nem kockáztatunk tehát sokat azzal, ha kijelenthetjük, hogy az utolsó utáni pillanatban igyekeztek megfogni a lejtőn a csapatot. És éppen ez az egyik tényező, ami veszélyessé teszi őket. Nekik ugyanis az alapszakasz felén már bőven túl nincs veszíteni valójuk. Pontosabban 15 meccsük maradt arra, hogy a lehető legtöbb pontot összehozzák, majd a végén kiderül, hogy ez mire elég. A dolgukat nehezíti, hogy érdemi edzésmunkát azóta sem végezhettek, hiszen kedd éjjel indultak haza, azaz egy napjuk maradt a közös gyakorlásra. Mellettük szól viszont, hogy a karácsonyi szünetig hátra lévő szűk két hétben öt meccset játszanak, ebből négyet hazai pályán, egyet Brassóban.

Nem lesz tehát könnyű dolga pénteken a DAB-nak a Vákárban, még akkor sem, ha az egymás ellen lejátszott eddigi három meccsükön a maximális 9 pontot megszerezték, 20-9-es összesített gólaránnyal. Az Acélbikáknak is nagyon kellenek a pontok, hiszen szeretnének már túljutni a Brassón és elfoglalni a negyedik helyet a tabellán, de ez sehogy se akar összejönni a számukra. A Brassó folyamatosan meccstöbbletben van hozzájuk képest, és van annyira jó csapat, hogy az utóbbi hetekben tulajdonképpen bebetonozta magát a rájátszást és annak első körében a pályaelőnyt egyszerre biztosító 4. helyen. Legutóbb a Debrecent győzték le, így most a két csapat közötti különbség 5 pontra duzzadt. Öröm az ürömben a DAB-szurkolók számára, hogy így viszont a csapat előnye a DHK-val szemben hét pontra nőtt. A csapat kiváló formában érkezik második romániai túrájára, ahol az első alkalommal hét pontot gyűjtött, két 6-3-as győzelmet arattak legutóbb az egyiket pont a Csíkszereda, a másikat a MAC ellen.

Leo Gudas (vezetőedző, Csíkszereda): A legutóbbi négy mérkőzésünkből épp a Dunaújváros ellen játszottunk a leggyengébben. A többi három összecsapáson jól dolgoztak a fiúk. Sok időnk nem maradt felkészülni az előttünk álló feladatokra. Átbeszéltük a taktikát illetve, hogy milyen játékfelfogásban kell játszani. Szót ejtettünk az előnyös, illetve a hátrányos játékról is. Ha a fiúk azt a fejlődési irányt mutatják, mint az elmúlt három meccsen, akkor úgy gondolom, hogy pontokat tudunk itthon tartani

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Mindig a tökéletességre törekszünk, vagyis három győzelemért megyünk Romániába, amit Isten segedelmével meg is szerezhetünk. Legutóbbi túránkon elkövettünk néhány hibát a Galati ellen, amit most igyekszünk kijavítani. A MAC ellen hatalmas győzelmet arattunk, ami azért is fontos, mert ha az előttünk álló csapatokat sikerül legyőznünk, az mindig jót tesz a játékosok motivációjának is. Eltiltásom alatt edzőkollégáim csodálatos munkát végeztek a kispadon. A meccstervet én állítottam össze a meccs előtt és a szünetekben, ők pedig kiválóan meccseltek. De ez a munkamegosztás a DAB-nál mindennapos bevett gyakorlat, minden edzőnknek igyekszünk a megfelelő tapasztalat megszerzésének lehetőségét biztosítani a játék minden aspektusával kapcsolatban. Csak így tudnak még jobb edzővé és emberré válni. Ezzel együtt a romániai hétvégék a legnehezebbek közé tartoznak, a legjobbunkat kell nyújtanunk. A Csíkszeredának új edzője van, ami egyelőre elsősorban mentálisan adott pluszt a csapatnak, nem olyan egyszerű egy csapat játékát megváltoztatni a szezon közben, bármilyen edzőnek hosszabb idejébe telhet, hogy egy új szisztémát sajátíttasson el játékosaival. Felkészültünk arra, hogy 100%-ot adjunk ki magunkból és ezzel újabb győzelmeket arassunk.

HSCDAB

Fotó: Pál Zoltán

SC Csíkszereda–DAB 1-3

   

Négyből négy, tizenkettőből tizenkettő, ez a Dunaújváros mérlege a Csíkszeredával szemben az idei MOL Liga-szezonban.

Magyarán: a DAB az alapszakasz összes meccsét rendes játékidőben nyerte ebben a párosításban. Ezúttal nem álltak annyira messze a pontszerzéstől a hazaiak – utoljára tehettek volna ilyet az Újváros ellen 2016/17-ben, hiszen nem nagy merészség megkockáztatni, hogy ők ketten a playoffban nem fognak találkozni –, igaz, végig szaladniuk kellett az eredmény után. Ozols az első harmad elején vezetést szerzett, Kaszkov a második végén megduplázta az Acélbikák-fórt, ám a 42. percben Moldován visszahozta a székely reményeket. A sors fintora, hogy a pontot éppen a csíki nevelésű Becze Tihamér tette fel a végén az i-re. A Sportklub tehát hatalmas tempóban távolodik a rájátszásról továbbra is, a DAB viszont ügyesen közeledik a 4. helyhez, meccsről meccsre bizonyítva, hogy bármire képes ebben az idényben.

Leo Gudas (vezetőedző, Csíkszereda): Rengeteg gólszerzési lehetőségünk volt, amelyeket nem tudtunk megfelelő hatékonysággal kihasználni. Ehhez párosult a gyenge előnyös játékunk, amelyen a következő meccsre változtatnunk kell.

Strenk Hunor (edző, DAB): Az emberhátrányos védekezésünk ma nagyon jó volt, amihez párosult egy jó kapusteljesítmény. Ez a két tényező, úgy gondolom, kulcsfontosságú volt a mai meccsen. A harmadik harmadra a lényeg az volt, hogy megtartsuk a vezetésünket így a biztonságos játékra törekedtünk.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1500 néző. Játékvezetők: Máthé, Sikó, Rédai, Péter.
Onodi: 89,3% (Ruczuj)
K
Duschek: 97,1% (Koitmaa)
Korenko, Papp, Antal N., Antal Zs., Farkas
1
Ozols, Hruby, Dansereau, Cseter, Azari
Wood, János, Valchar, Molnár Zs., Kána
2
Ladigin, Ölander, Becze, Borbás, Kaszkov
Campbell, Gecse, Péter, Moldován, Szolarjov
3
Lencsés, Lévai, Odnoga, Nagy, Tanka
Bors, Salló, Geréb, Egyed, Rokaly
4
Léránt, Mátyásy, Németh
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:48 DAB PP Ozols Dansereau
0-2 38:55 DAB Kaszkov Becze Borbás
1-2 41:53 SCC Moldován Szolarjov Péter
1-3 56:01 DAB Becze Ozols Kaszkov
35 Kapura lövések száma 28
4 Kiállításpercek 10

A Sportklub–DAB képes összefoglalója

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum