Utánpótlás Nagy Zoltán a KeuPa/Pelikaanit legjobbja

 

Szabad Kevin egy hónap után visszatért a Vienna Capitals EBYSL-csapatába, mégpedig gólpasszal. Korosztályos légióskörkép.

Megszerezte első győzelmét a finn Nourten Mestis ligában a Nagy Zoltánt is soraiban tudó KeuPa/Pelikaanit. A LeKi otthonában sikerült nyerniük 5-4-re, Nagy két góllal segítette csapatát. A második harmad elején 2-1-es hazai vezetésnél egalizált emberelőnyben, majd a 49. percben ismét ő egyenlített, a győztes gólt 12 másodperccel a végső dudaszó előtt lőtte a KeuPa. Nagy Zoltán, akivel múltkor hosszabb riportot is készítettünk, egy nappal korábban is eredményes volt szintén a LeKi ellen, igaz, akkor a KeuPa hazai pályán 12-3-as vereséget szenvedett. 18 meccs alatt Nagy Zoltán 8+5-nél jár, csapatában ő lőtte a legtöbb gólt.

Kovács Dáviddal a kapujában győzött hosszabbításban 4-3-ra a Langenthal a svájci junior B-ben. A magyar kapusnak mindössze 3 winterthuri lövést követően kellett kiszedni a korongot a kapujából. Kovács meccsenként átlagosan 2,97 gólt kap, kollégájának mutatója 2,85. A Langenthal stabil playoffhelyen áll, jelenleg a hatodikok az alapszakaszban.

Révész Marcell és Falus Ádám csapata, a ZSC Lions remek hétvégét tudhat a háta mögött. Előbb a Genéve-öt verték hazai környezetben 3-0-ra, majd a Bielt 5-2-re. Révész a második meccsen egy gólt lőtt, Falus ezúttal nem volt eredményes. A ZSC az U17-es bajnokság második helyén áll.

A cseh juniorligában a Chomutov 6-3-as vereséget szenvedett a Sparta otthonában. Másnap javítottak Részegh Tamásék, a Ceské Budejovice otthonából hozták el a három pontot 4-2-es eredménnyel. A győztes meccsen Részegh idénybeli 14. és 15. gólpasszát is kiosztotta, 19 mérkőzést követően tartja a pont/meccs átlagot. A 18 csapatos cseh liga 11. helyén áll a Chomutov.

Szabad Kevin pontosan egy hónap után lépett ismét jégre a Vienna Capitals EBYSL-csapatában. A bécsiek hatalmas fölényben játszottak a Debrecen-Miskolc ellen, ám végül csak 2-0-ra nyertek. Szabad Kevin gólpasszal tért vissza, szezonbeli 15. meccsén a 20. pontja volt. A fővárosiak 3 nappal korábban a Graz otthonában léptek pályára, és megsemmisítő, 11-0-s győzelmet arattak. Mindkét mérkőzésen Maros Botond védte a Vienna kapuját, a két meccs alatt összesen 27 lövést hárított. Két shutoutjának köszönhetően Maros védési hatékonysága 91,9%-ra emelkedett. A Capitals magabiztosan vezeti az EBYSL B csoportját.

A Linz EBYSL-csapata nagy pofonba szaladt bele Székesfehérváron. A hazaiak 8-1-re verték a Black Wingst, már a második harmad végén beállították a végeredményt. A találkozó egyetlen vendég gólját Kemény Patrik ütötte, Gáspár Máté átadásából. Vasárnap aztán sikerült győzelmet aratni, hazai pályán verték 4-2-ra a Grazot Gáspárék. A korábban már az EBEL-ben is megfordult támadó gólt lőtt és gólpasszt adott. A Linz az EBYSL A csoportjának utolsó helyén szerénykedik.

A linzi EBJL-csapat két vereséggel abszolválta az elmúlt hetet. A Fehérvár AV19 egy nappal az EBYSL-mérkőzést követően az EBJL-ben is begyűjtötte ellenük a három pontot, 6-1-re nyert a magyar utánpótlás-istálló. Két nappal később a Győr otthonában szenvedett 4-1-es vereséget a Black Wings. Kemény mellett Kónya Krisztián is szerepelt mindkét fehérvári meccsen, az egyetlen osztrák gólnál mindketten asszisztosak voltak. A győri meccsen Kemény szerezte az egyetlen vendég találatot, Kónya ezúttal is asszisztos volt. Mindkét meccsen Tóth Balázs védte a linzi kaput, a Volán ellen 89,1%-os, a Győr ellen 90,0%-os teljesítménnyel zárt. Fehérgyarmati Balázs mindkét vesztes meccsen jégen volt, pontot azonban nem szerzett. A Linz visszacsúszott az EBJL B csoportjának utolsó helyére.

Az elmúlt héten kétszer hajtott fejet ellenfele előtt a német DNL-ben szereplő EV Landshut. Török Viktor csapata a ligaelső Köln otthonában előbb 3-2-es, majd 6-1-es verést kapott. Az első meccsen gólpasszt adott, a másodikon csapata becsületgólját szerezte a magyar csatár. 20 meccs alatt 16 pontot szorgoskodott össze Török, a Landshut visszacsúszott a DNL felsőházának harmadik helyére.

Makovics Bence közel egy hónap után lépett ismét pályára. A DNL alsóházában a Rosenheim oda-vissza verte az Ingolstadtot, előbb 5-2-re, majd 7-2-re diadalmaskodtak. Makovics mindkét mérkőzésen egy-egy gólpasszt jegyzett. Az alacsony növésű támadó 15 mérkőzés alatt 10 pontot termelt. A Rosenheim az alsóház 3. helyén áll.

Ugyanebben a bajnokságban az Augsburg is két győzelmet könyvelhetett el, Péter Donáték a Drezdát verték 6-0-ra és 6-3-ra. Az első meccs végeredményét Péter Donát állította be, a másikon csak gólpasszig jutott. Az ifjúsági korú csatár 19 találkozó alatt 10 pontot tett a közösbe, csapata csoportja második helyén áll.

A múlt hét folyamán a Rögle U18-as csapata 6-1-es győzelmet aratott a Karlskrona vendégeként. Horváth Bálint a győzelemből rendesen kivette a részét, 1 gólt lőtt valamint kétszer kiszolgálta társait. Két nappal később már az U20-as csapat tagjaként kaptak ki a Farjestad és az Örebro otthonában a svéd SuperElit-ben. A Rögle gólt sem tudott ütni ezen a két meccsen, 3-0-al és 4-0-al zárt. Horváth saját korosztályában 13 meccsen 7+12 pontot szerzett, 19 pontjával második a régió kanadai tábláján.

Bugár Gábort a Boden U18-as csapatából felhívták az U20-as együttesbe. A svéd U20-as Elit Norra liga első helyén álló Boden azonban nem volt ilyen szerencsés, előbb a második helyezett SK Lejon otthonában kaptak ki 5-0-ra, majd a Vannas csarnokában sem jártak sikerrel, igaz ekkor a csak hosszabbításban nyertek 4-3-ra a hazaiak. A juniorválogatottba is meghívott fiatal bekk egy gólpasszt is kiosztott a mérkőzésen. A Boden előnye egy pontra olvadt a tabella első helyén.

Galló Olivérrel a kapuban kapott ki kétszer is a Vallentuna a svéd U18-as bajnokságban. Előbb a Tyresö otthonában zártak 4-3-mal, majd az Almtuna mutatkozott udvariatlan vendégnek és nyert 7-3-ra Gallóék csarnokában. Gallót az első meccsen 11 perc és 3 bekapott gól után lecserélték, az Almtuna ellen 33 lövést hárított. Gallónak eddig 10 meccs jutott a szezonban, 84,7%-kal véd. A Vallentuna egyelőre a liga utolsó helyén szerénykedik.

Az Okanagan visszavágott a múlt heti döntetlenért a Chelmsfordnak a brit junior ligában. A két magyar jégkorongozót is foglalkoztató klub 8-4-re győzött idegenben. Pákozdi Gábor csapatkapitány két gólt ütött és ugyanennyi gólpasszt is osztott ki, a 15 éves Mórocz Tibor egyelőre nem iratkozott fel a bajnokság pontlistájára. Az Okanagan veretlenül vezeti a bajnokságot.

A tengerentúli WSHL-ben a Casper Coyotes háromszor fogadta a Cheyenne Stampedét, mindhárom meccset megnyerték, sorrendben 10-6-ra, 5-2-re és 4-1-re. Kornakker Dániel az első meccs első két harmadát és a harmadik meccset kapta, előbb 80,0%-kal, majd 97,4%-kal védett. Kiss Roland három találkozón, Gebei Gergely kettőn kapott szerepet, pontot egyikük sem szerzett. A Coyotes divíziójának harmadik helyén áll.

1997-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Garát Zsombor hátvéd Austin Bruins (NAHL, USA)
Gáspár Máté csatár Linz/Zell am See (AUT)
Kiss Zsombor csatár HC Davos (SUI)
Nagy Zoltán csatár Keupa A/Pelikaanit (FIN)
Stipsicz Bence hátvéd Cedar Rapids (USHL, USA)
Szabad Kevin csatár Vienna Capitals (AUT)
Villás Bálint hátvéd Ontario Avalanche (WSHL, USA)


1998-ban született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Bálint Tamás csatár Frankfurt (GER)
Kenéz Barnabás hátvéd Flemingsberg (SWE)
Szabó Márk csatár London Lakers (GMHL, CAN)
Török Viktor csatár Landshut (GER)


1999-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Bugár Gábor hátvéd Boden (SWE)
Daadou Ádám csatár Titaanit (FIN)
Gebei Gergely csatár Casper Coyotes (WSHL, USA)
Horváth Bálint csatár Rögle (SWE)
Kiss Roland hátvéd Casper Coyotes (WSHL, USA)
Kovács Dávid kapus Langnau (SUI)
Lebocky Zoltán hátvéd Tottenham Steam (GMHL, CAN)
Makovics Bence csatár Rosenheim (GER)
Maros Botond kapus Vienna Capitals (AUT)
Pákozdi Bálint csatár Okanagan St. Pölten (AUT)
Pribula Gábor csatár Morges (SUI)
Rácz Levente csatár Trafford Tornados (GBR)
Simotics Ferenc hátvéd Sparta Praha (CZE)
Tóth Balázs kapus Linz (AUT)


2000-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Farkas Márton csatár TuTo (FIN)
Fehérgyarmati Balázs csatár Linz (AUT)
Galló Olivér kapus Vallentuna (SWE)
Kemény Patrik csatár Linz (AUT)
Péter Donát csatár Augsburg (GER)
Révész Marcell csatár Zürich Lions (SUI)
Szolga Bertalan csatár HJK (FIN)


2001-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Fajcsák Tamás csatár Flemingsberg (SWE)
Falus Ádám hátvéd Zürich Lions (SUI)
Karl Bence csatár Shawnigan Lake School (CAN)
Kóczán János csatár Okanagan St. Pölten (AUT)
Kónya Krisztián csatár Linz (AUT)
Kozma Dávid csatár Karlskrona (SWE)
Mesterházy Bálint csatár Okanagan St. Pölten (AUT)
Mórocz Tibor hátvéd Okanagan St. Pölten (AUT)
Papp Kristóf csatár Honeybaked (HPHL, USA)
Sárdi Máté csatár Dukla Trencín (SVK)


Nem felnőtt bajnokságokban játszó, nem utánpótláskorú légiósaink:

Név Poszt Szül. év Csapat
Erőss Zoltán csatár 1995 Univ. of Southern Maine (NCAA III, USA)
Herner Olivér hátvéd 1996 Universíto of Maine (NCAA, USA)
Kornakker Dániel kapus 1996 Casper Coyotes (WSHL, USA)
Köllő Roland csatár 1996 Northumberland Stars (GMHL, CAN)
Orosz Donát csatár 1995 Bradford Bulls (GMHL, CAN)


Fiatal székely?magyar légiósok:

Név Poszt Szül. év Csapat
Kánya Tamás csatár 2001 Krefeld (GER)
Kovács Mátyás csatár 1997 Hamburg (GER)
Péter Balázs csatár 1996 Neuss (GER)
Részegh Tamás csatár 1997 Chomutov (CZE)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum