A Fehérvár kétmeccsnyire csökkentheti hátrányát

   

Tovább zárkózhat az EBEL-középmezőnyre a Volán, ha sikerül legyőznie a Villachot.

Ez azonban nem lesz magától értetődő. A Villach jelenleg a hatodik helyen áll, és nyilván foggal-körömmel fog ragaszkodni ehhez a pozíciójához egészen az alapszakasz végéig. A Ljubljanában elszenvedett vereség után bátorítólag hatott a Volán játékosaira a klagenfurti győzelem. Ezzel a legutóbbi nyolc meccs mérlege kicsit javult, négy-négy győzelem és vereség, 24-ből 11 megszerzett pont került Sofronék neve mellé. Az utóbbi mérkőzéseken nagyon lecsökkent pontértékű kerettel állt ki a csapat a sok sérülés miatt. Örömhír, hogy felépült Erdély Csanád, Orbán Attila és Brance Orban is, így Benoit Laporte döntésétől függően ismét láthatjuk őket is a jégen.

A Villach a Dornbirn és a Znojmo elleni győzelmével kapaszkodott vissza az első hatba, amely pozíciót a Ljubljanában elszenvedett fájó vereség ellenére sem vesztett el. A mezőny kettészakadt, az 4. helyen a Fehérvárról távozott Rob Pallin vezetésével szárnyaló Innsbruck és az 5. helyig kapaszkodó Bolzano előnye 9 pont, hátrafelé viszont 3 pontnyira van csak a Graz és a Znojmo. Így Wehrsék minden bizonnyal mindent el fognak követni azért, hogy biztosan megmaradjon a legalább 3 pontos előny, amely szerencsés esetben persze akár nőhet is.

Mindkét csapatnak volt négy napja arra, hogy erőt gyűjtsön és egyes játékelemeket begyakoroljon a pénteki rangadóra. Fehérváron több sérült felépült, és ugyanez a helyzet Villachban is, ahol 8 hét kihagyást követően játékra jelentkezett Florian Mühlstein. Ugyanakkor Philipp Pinter megsérült Ljubljanában, és a hírek szerint már el is engedte a klub, hogy Mühlstein számára pontok szabadulhassanak fel.

“Az utóbbi napokban sokat dolgoztunk az egy az egy elleni játék fejlesztésén – mondta a ligahonlapnak Benoit Laporte. – A Villach nagyon veszélyes csapat, sok gólt képesek lőni. Senki nem hagyhat ki egy pillanatra sem, minden játékosunknak teljes mértékben oda kell figyelnie a feladataira és mindent ki kell adnia magából. Csapatként kell játszanunk a sikerhez.”

“Nagyon nehéz meccs lesz – nyilatkozta Jan Urbas, a vendégek szlovén válogatott csatára. – A Fehérvár otthon nagyon erős. Elsősorban a védekezésünkre kell nagyon odafigyelnünk. Ha hátul kellően kompaktak vagyunk, akkor elől szinte maguktól jönnek majd a helyzetek. Az első pillanattól kezdve készen kell állnunk a csatára. Ha kellően szilárd lesz a védekezésünk, akkor jó esélyünk nyílhat a győzelemre is.”

A mérkőzést az M4 Sport 20 órától felvételről közvetíti.

AVSKAC kek sziv

Fehérvár–Villach 3-2

   

Nagyon bonyolult mérkőzést nyert meg a Volán, utolsó perces egyenlítést követően.

A mérkőzés első fele átlagos színvonalat és tempót hozott, nem szaggatták szét egymást a csapatok. Kevés komoly helyzetet alakítottak ki a küzdő felek, mindkét együttes a semmiből szerzett gólt, előbb a vendégek találtak be, majd egy perccel később Beauregard egyéni akciója végén Brance Orban egyenlített a kipattanót a kapuba tolva, 1-1-re állt a meccs a 12. percben.

Alapvetően a zsinórban megítélt négy hazai kiállításon kívül nem sok minden más okozott komoly izgalmat a csarnokban. Kevés, de gonosz lövés ment magyar kapura, Hetényi többször is kiváló védésekkel tartotta az eredmény. Egészen a 27. percig, amikor is már végre túléltük a hátrányokat, de egy ártalmatlannak látszó helyzetből mégis meglett a második vendéggól, Leiler lőtt a bal felsőbe, 1-2. A fiatalok közül Reisz Áron és Erdély Csanád is igazán észrevehetően, aktívan jégkorongozott, többször helyzetet alakítottak ki. Sokat birtokolta a korongot a Fehérvár, de a fontos területeket jól őrizte a Villach, igazán nagy gólszerzési lehetőség kevés alakult ki.

A harmadik harmadra adott volt a feladat, a pontszerzéshez legalább eggyel több gólt kellett lőni, mint a Villach. Az első percekben nem sikerült dominálni, ekkor jól hokizott a Villach. A vendégeknél játszó magyar válogatott bekk, Kevin Wehrs vasat is lőtt. A 9-10. perctől azonban szépen beleerősített a magyar csapat, egyre-másra alakította ki a helyzeteket, de a villachi kapus is jó formát mutatott. Mentek a percek, de nem jöttek a gólok, és idővel a néhány perces fölényünk is elillant. De az esély megmaradt, mivel a vendégek sem találtak be, tehát csak egy gólra voltunk a ponttól. Érezhető volt, hogy kapni már nem lehet, mert az a meccs végét jelenti. Az utolsó perc közeledett, Benoit Laporte lehívta kapusát. A másfél hónap után visszatérő, és az egész mérkőzésen agilisan játszó Erdély Csanád (képünkön) használta ki a 6 az 5 elleni szituációt, és a 60. percben megmentette a meccset csapatának. 2-2-re egyenlített a Fehérvár, az egész mérkőzés képe alapján teljesen megérdemelten. Jöhetett a hosszabbítás a bónuszpontért!

A ráadás nagyon gyorsan véget ért, 45 másodperc kellett a bónuszpont megszerzéséhez, a francia válogatott oszlopa, Manavian lőtte a harmadik Volán-gólt. A Fehérvár két, a Villach egy pontot szerzett a pénteki meccsen, ami a játék képének megfelelő elosztás. A magyar csapat újabb nagyon fontos győzelmet aratott, javuló játékkal.

Erdely Csanad AVS 2016_17

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A mi oldalunkra állt a szerencse

 

A Fehérvár és a Villach edzője is elégedett volt csapatával pénteken.

Benoit Laporte (vezetőedző, Fehérvár): Nagyon fegyelmezetten játszottunk. Főleg a védekező harmadunkra volt ez jellemző, emellett az emberhátrányos védekezésünk is jól működött. Bár túl sok kiállítást kaptunk ismét, ha az emberhátrányos védekezésünk csak átlagos lett volna, akkor nem lett volna esélyünk a győzelemre. Úgy gondolom, hogy rászolgáltunk a két pontra. Nagyon jó a csapategység, jó a hangulat az öltözőben. A szezonban korábban több szoros mérkőzés végén nem sikerült betalálnunk, most azonban a mi oldalunkra állt a szerencse, amiért megdolgoztak a srácok.

Greg Holst (vezetőedző, Villach): Elégedett vagyok azzal, ahogy játszottunk, nagyon fegyelmezett volt a csapatom. A harmadik harmadban több nagyobb helyzetünk is volt, amiből 3-1-re módosíthattuk volna az állást, de sajnos nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket. Aztán a hazai csapat kiegyenlített és így a hosszabbítás után ők tarthatták itthon a két pontot.

(Forrás: fehervar19.hu)

EBEL, 2851 néző. Játékvezetők: Smetana, Siegel, Angerer, Kaspar.
Hetényi: 92,6% (Rajna)
K
Roy: 89,7% (Herzog)
Szaller, Owens, Orban, Maylan, Beauregard
1
Ouellet-Blain, Labrecque, Johner, Locke, Urbas
Szabó D., Szirányi, Sárpátki, Vas, Szabó K.
2
Brunner, Wehrs, Schlacher, Hunter, Verlic
Manavian, Schiestel, Reisz, Erdély, Kocsis
3
Mühlstein, Bacher, Petrik, McGrath, Kromp
Orbán, Sofron, Sarauer, Kóger
4
Kreuter, Nageler, Leiler, Platzer
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:24 VSV Ouellet-Blain Locke Johner
1-1 11:36 FHA Orban Beauregard Maylan
1-2 26:07 VSV Leiler Platzer Nageler
2-2 59:19 FHA Erdély Kóger Vas
3-2 60:45 FHA Manavian Maylan Vas
29 Kapura lövések száma 27
8 Kiállításpercek 4

A Fehérvár–Villach góljai

 

A VSV elleni hosszabbításos siker összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum