A Sportklub két győzelemmel érkezik a MAC-hoz

   

Majoross Gergely csapata a legjobb a mezőnyben hazai pályán, de a Tüskecsarnokban még egy romániai vendéget sem győzött le a rendes játékidőben idén.

Toronymagas esélyesként várja a Csíkszeredát a MAC, és ez még akkor is igaz, ha a MAC két vereséggel, a Szereda pedig két győzelemmel érkezik a csatába. Majoross Gergely csapata eddig 75% feletti teljesítményt nyújt otthon, ezzel listavezető ebben a műfajban, a Csíkszereda viszont épphogy 27% felett jár idegenben, ami a legutóbbi két győzelem ellenére is a második leggyengébb teljesítmény az egész mezőnyben. Érdekes adalék mindehhez, hogy a MAC remek hazai statisztikája mellett sem volt képes eddig egyik romániai csapat ellen sem begyűjteni a 3 pontot, a Brassó és a Galati túlórában nyert, a Csíkszereda pedig túlórában kapott ki Terbócséktól.

Majoross Gergelynek minden bizonnyal okozott némi fejtörést az elmúlt fordulók teljesítménye is. Az UTE és a Dunaújváros is úgy nyert a MAC ellen, hogy rövid idő alatt négy góllal tudta megsorozni őket. Ez bombaerős kerettel is nehezen ledolgozható hátrányt jelent, e két esetben nem is sikerült a bravúr. Az edző nehezményezte is, hogy mintha nem vállalna mindenki ugyanannyit a felelősségből a győzelmek érdekében. Hogy mik lehetnek ennek az okai, azt nem tudhatjuk, de abban biztosak lehetünk, hogy a Csíkszereda elleni készülődés során ez külön is említésre kerül majd. Így az lenne a minimum, hogy győzelemre éhes és fókuszált MAC-ot lássunk hétfőn.

A szeredaiak fárasztó napok végén vannak. Ötnapos magyarországi túrájuk negyedik, egyben utolsó mérkőzésére készülnek, egyben számukra a legnehezebbre is. Az indulás előtt edzőt váltott a csapat, a cseh Leo Gudas érkezett. Bár a túrákkal járó tábori körülmények, az esetleges és rövid edzések miatt aligha mondhatjuk azt, hogy máris látszik az új szakvezető keze nyoma a csapaton, eddig úgy tűnik, működik az ilyenkor szokásos pszichológiai hatás, mindenki igyekszik odatenni magát és bizonyítani az új edzőnek. Ez eddig 5 pontot hozott a konyhára, ráadásul kétszer egymás után is sikerült nyerni, ilyenre ebben a szezonban még nem akadt példa. Nem tudjuk, melyik csapat melyik arcát mutatja meg hétfőn, de az előzmények alapján mindenképpen izgalmas összecsapás elé nézünk.

Majoross Gergely az újvárosi vereség után azt mondta, egy ideje sokan alulteljesítenek a csapatában. “Természetesen tavaly is volt ilyen, és nyilván minden csapatban minden szezonban előfordul – világította meg jobban e kérdéskört a szakember a Jégkorongblognak. – Hosszú az alapszakasz, nem elvárható, hogy bárki végig a csúcson teljesítsen. Idén nagyon sok a sérülés, betegség, tavaly ilyen szempontból szerencsések voltunk, nyilván ez sem segíti a dolgot, de bízom benne, hogy ma újra összeáll a kép.” Kovács Csaba és Keresztury Erik betegség miatt hiányzott legutóbb, ők kedden visszatérnek a jégre.

Megkérdeztük, mit vár a légiósokkal megerősített, edzőváltáson átesett Csíkszeredától a Tüskecsarnokban, és mi a keddi mérkőzésen a legfontosabb szakmai feladat. “Amint említettem, nem vagyunk boldogok attól, amit nyújtani tudtunk az elmúlt két meccsen, ezért a következő mérkőzésen inkább magunkra kell összpontosítanunk. Mindenki érzi, hogy tudunk jobban hokizni, mint az UTE és a DAB ellen, és ezt ma be is fogjuk bizonyítani.”

ml_160911_gal_ml_23

Fotó: Mudra László (MAC)

MAC Budapest–SC Csíkszereda 3-1

   

A fővárosiak legyőzték az erdélyieket, így továbbra is tartják a lépést a MOL Ligát vezető miskolciakkal.

A mérkőzés első harmadában sokkal többet lőttek kapura a hazaiak, mégis 1-1 gólt hozott a nyitó játékrész. A 9. percben Antal Zsombor találatával a vendégek megszerezték a vezetést, de nem örülhettek sokáig, ugyanis másfél perccel később Terbócs révén egyenlített a MAC. A második húsz perc áthúzódó hazai emberelőnnyel indult, amit kihagytak, a következő 5 a 4 elleni lehetőséget viszont nem, az előnyt Booras váltotta gólra. A záró játékrész felénél pedig kétgólosra nőtt a MAC előnye, Nagy Gergő volt eredményes. A budapestiek 3-1-re győztek, megérdemelten, ugyanis 47:14-re nyerték a kapura lövési mutatót. A MAC-nak 22 mérkőzés után 2 pont a hátránya a bajnokságot vezető DVTK Jegesmedvék mögött. Az SC Csíkszereda is elégedett lehet, az 5 nap alatt lejátszott 4 magyarországi mérkőzésen 5 pontot gyűjtött.

Megtapasztalhatták, mekkora öröm, ha így játszunk

   

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Nagyon tetszett, amit láttam, ahogy játszottunk. Sok energiával hokiztunk, a szezon talán eddigi legfegyelmezettebb produkcióját mutattuk be – külön öröm, hogy a srácok megtapasztalhatták, mekkora öröm, ha így játszunk. Mindemellett emelem kalapom a Csíkszereda előtt, tényleg képes bárki dolgát megnehezíteni.

Leo Gudas (vezetőedző, Csíkszereda): Két nap alatt két meccset játszani nagyon fárasztó, ez az elejétől kezdve látszott a játékosokon – ennek ellenére jól játszottunk. Sajnos a MAC három lőtt góljára nem tudtunk elegendő energiával és elegendő mennyiségű találattal válaszolni.

(Forrás: nso.hu)

Erste Liga, Tüskecsarnok, 357 néző. Játékvezetők: Gangel, Rencz, Kis-király, Muzsik.
Arany: 92,9% (Bálizs)
K
Ruczuj: 93,6% (Onodi)
Escobedo, Pozsgai, Somogyi, Könczei, Booras
1
Korenko, Papp, Péter, Farkas, Kána
Ruikka, Vokla, Nagy K., Keresztury, Terbócs
2
Wood, János, Antal Zs., Valchar, Molnár Zs.
Mestyán, Kovács B., Nagy G., Kovács Cs., Jubinville
3
Campbell, Gecse, Moldován, Szolarjov, Bíró
Lakatos, Schmál, Silló, Roczanov, Tóth R.
4
Bors, Salló, Antal N., Egyed, Rokaly
Majoross Gergely, Svasznek Bence
E
Leo Gudas, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:30 SCC Antal Zs. Gecse
1-1 10:01 MÚB Terbócs Keresztury
2-1 23:39 MÚB PP Booras Escobedo
3-1 50:17 MÚB Nagy G. Jubinville Vokla
47 Kapura lövések száma 14
6 Kiállításpercek 10
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum