Rossz formában lévő FTC fogadja a Szeredát

   

A rájátszásért folytatott küzdelemben a Ferencváros, a Debrecen, a Titánok, a Galati, a Csíkszereda és a HK Beograd vesz részt, így különösen fontos a Ferencváros–Csíkszereda végkimenetele.

A két csapat teljesen eltérő úton jutott el odáig, hogy most a legjobb 8-ba váltott tagságért küzdenek. Nagyszerűen kezdte a szezont a Ferencváros, az első két játéknap két abszolút vállalható vereségét követően hatos győzelmi sorozattal röpült a MOL Liga élmezőnyébe. Október közepén azonban megtört a lendület, a védekezés összeomlott, számolatlanul kapta a gólokat a csapat. Nyolcas vereségszéria következett, amelyben egyedül a Miskolcon túlórában elszenvedett 3-2 adhatott némi okot a reménykedésre, ezt viszont a következő meccsek jócskán lehűtötték. Nem segítette a talpra állást a sok sérülés és betegség sem. Mindennek eredményeként a zöldek az élmezőnyből a középmezőny végére szánkáztak vissza, és így lassan realitássá vált számukra, hogy a rájátszásba kerülésért harcoljanak.

A Szereda 2 meccsen szerzett 4 ponttal indított, közte pontszerzéssel a MAC otthonában. Ekkor sokan gondolhattuk úgy, valóban joggal bizakodhatnak a rájátszásban. Ám a harmadik mérkőzéstől kezdve tőlük ritkán látható mélyrepülés vette kezdetét, benne olykor megalázó vereségekkel is. A klub körül megfagyott a levegő, rendkívül rossz a hangulat. Bár Tom McCarthy személyében ritkán látható játékoskarrierrel büszkélkedő és a fiatal játékosok képzésében évtizedes tapasztalattal rendelkező edző került a csapathoz, ő sem tudott csodát tenni. Hiába volt a játékosok bevallása szerint remek szakmai munka az öltözőben és a jégen, az öltözőn és jégen kívüli dolgokkal McCarthy érthetően nem tudott mit kezdeni, ezek pedig gyakorlatilag mindent tönkretettek. Közben a kanadai edző hazautazott, a volt cseh válogatott Leo Gudas érkezett, aki a mostani magyarországi túrán ismerkedik a kerettel és az ellenfelekkel.

A nemzetközi szünet vége óta eltelt időszakban a Fradi 5 meccsen 4, a Szereda 6 meccsen 5 pontot termelt, tehát a megszerezhető pontok 26,7 illetve 27,8 %-át tudták behúzni. Ezzel övék a két leggyengébb teljesítmény novemberben. A hazai pálya talán a Ferencváros javára billentheti a mérleget, ám magyarországi meccsein a Csíkszereda is otthon érezheti magát lelkes, népes és hangos szurkolótábora miatt. A jelenlegi szeszélyes szereplésüket látva a meccs kimenetele megjósolhatatlan. Mindkét csapatnak égetően nagy szüksége lenne a pontokra. Ha a Csíkszereda veszít, akkor lassan kezdhet is temetni lélekben a playoffos álmokat, a Ferencváros veresége ezzel szemben csak annyit jelentene, kényelmetlenebb helyzetbe kerülnének Rafajék.

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

FTC–Csíkszereda 3-4

   

Az emberelőnyös gólok meccse 33 másodperccel a vége előtt dőlt el.

Több mint félórás késéssel kezdődött a mérkőzés a rolba meghibásodása miatt. Sajnos a pesterzsébeti jégcsarnok továbbra sem megbízható helyszín, de szerencsére nem maradt el újabb tévés meccs emiatt.

Tendler továbbra is jó formában játszott, ennek és Dubek kiváló akciójának köszönhetően a Ferencváros szerzett vezetést emberelőnyből. A Szereda két perc alatt fordított a harmad második felében, előbb kettős, majd szimpla fórt értékesítve, Papp Szabolcs és Molnár Zsombor révén. Utóbbi gól érdekessége, hogy előtte egy akcióval Antal Zsombor hátulról beleszaladt Jabornik könyökébe, nagyot kapott a fejére, de az ápolás után – tamponozott orral – visszatért és szép passzt adott. A 2. harmad elején újabb vezérét vesztette el a Ferencváros, a csapatkapitány Dubek lábsérülését követően nem tudta folytatni a játékot. Sevela harcolt ki kiállítást, amit nagyon gyorsan kihasznált Tendler, egyenlített a Fradi, és ettől a momentumtól visszajött a meccsbe, pedig előtte nagyon mély gödörben volt e játékrészben.

A kis fölényt Szappanos Dávid révén realizálták a zöld-fehérek, már a harmadik harmadban. Nagyon sok kiállítást ítéltek a játékvezetők, és úgy tűnt, nem tud visszakapaszkodni a Sportklub. A hajrában azonban ismét minden megváltozott. Nemhogy egyenlített, a vége előtt nem sokkal a győzelmet is megszerezte a vendégcsapat. A meccs hőse Antal Zsombor lett, aki a gólpassz után 59:27-nél győztes gólt szerzett, nem is akármilyet. A kapu előtt állva Valchar bombáját húzta be tollheggyel, védhetetlenül. 4-3-ra nyerte a Csíkszereda ezt a hosszú, töredezett meccset, az ezer sebből vérző Ferencváros az utolsó helyezettel szemben sem tudott megindulni felfelé.

FTCHSC

Fotó: Claus János

Nagyon messze vagyunk attól, amit játszani tudunk

 

A Ferencváros edzője nagyon csalódott az újabb vereséget követően.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): A mérkőzés elején domináltuk, aztán kaptunk két kiállítást, abból pedig két emberhátrányos gólt. Hatalmas csalódás pont nélkül távozni a jégcsarnokból, annak ellenére, hogy meg tudtuk fordítani az eredményt. Nagyon messze vagyunk attól, amit játszani tudunk.

Leo Gudas (vezetőedző, Csíkszereda): Jól kezdtük a mérkőzést, az első tíz perc kifejezetten tetszett, sajnos a második harmadra nem tudtuk átmenteni ezt a formát. A záró harmadban viszont rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, aminek szerencsére meg is lett az eredménye. Jól mozogtak a lábak, mindenki tette, ami a feladata, és így sikerült elhozni mindhárom pontot.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 244 néző. Játékvezetők: Halassy, Németh, Muzsik, Kókai.
Sevela: 90,5% (Soós)
K
Onodi: 87,0% (Ruczuj)
Schwindt, Hietamaki, Sumi, Farkas L. S., Tendler
1
Wood, János, Péter, Antal N., Farkas T.
Jaborník, Kovács, Fliszár, Szappanos, Kiss
2
Korenko, Papp Sz., Antal Zs., Valchar, Molnár Zs.
Inglis, Garbacz, Dubek, Papp Cs., Gágyor
3
Campbell, Gecse, Moldován, Szolarjov, Bíró
Németh, Hardi, Egyed M.
4
Bors, Salló, Egyed R., Rokaly
Greg Kjell Lindqvist, Szakács Ferenc
E
Leo Gudas, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:47 FTC PP Tendler Dubek Sumi
1-1 12:54 SCC PP2 Papp Sz. Campbell Moldován
1-2 14:42 SCC PP Molnár Zs. Antal Zs.
2-2 29:06 FTC PP Tendler Sumi Hietamaki
3-2 41:14 FTC Szappanos Fliszár Jaborník
3-3 53:49 SCC PP Moldován Campbell
3-4 59:27 SCC PP Antal Zs. Valchar
23 Kapura lövések száma 42
16 Kiállításpercek 14

Az FTC–Csíkszereda góljai

 

Szappanos Dávid gólja a kakukktojás: az az egy nem emberelőnyben született.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum