A hétfő rangadója a 8. helyről szól

   

Tabellaszomszédok játszanak Székesfehérváron. A tét nagy.

Négy pont és kettővel kevesebb lejátszott mérkőzés a Titánok előnye a hétfő esti vendég Dunarea Galati előtt, tehát meglehetősen hasonló erősségű csapatok csapnak össze az Ocskay Gábor Jégcsarnokban hétfőn este. Ezt az is bizonyítja, hogy kettejük eddigi három idei párharcából kettő is túlórában dőlt el, és a harmadik alkalommal is csak két gól lett a különbség. Érdekesség, hogy mind a háromszor a MOL Liga újonc galaciak örülhettek. Fehérvári szemszögből itt van tehát az ideje a visszavágásnak, annál is inkább, mert újabb galaci győzelem esetén reálissá válhatna annak az esélye, hogy a Titánok nem jutnak be a rájátszásba az alapszakasz végén. Érdekes megemlíteni a fehérváriak eddigi szereplése kapcsán, hogy mennyire ellentmondásosak az eredményeik. Miközben a mezőny első felébe tartozók ellen kifejezetten sok pontot szereznek, rengeteget hagynak ott közvetlen vetélytársaiknál, akik ellen éppen a rájátszásba jutást kellene bebiztosítani. A Volánnak elvben lehetősége van arra, hogy az EBEL-csapatából 5 magyar állampolgárságú játékos pályára lépjen a MOL Liga mérkőzéseken, és a légióshelyek kontójára további 6, azaz összesen 11 EBEL-es kerettag erősíthetné a Titánokat. Eddig ezzel a lehetőséggel rendkívül sportszerűen nem élt a klub, de például éppen hétfőn, amikor hazai meccset játszanak és az EBEL-keret is itthon van és szabadnapos, akár meg is tehetnék.

A vendég galaciaknál másképp merül fel az a kérdés, hogy ki lépjen jégre egy-egy meccsen. A romániai csapatok a kevés hazai játékos miatt nem tudnak igazán bő kerettel játszani, a MOL Liga újonc viszont a légiósokból szépen bespájzolt. Marius Trandafir edző így minden meccs előtt eltöprenghet azon, hogy a Raszulov érkezésével ismét kibővült légiós keretéből kit játszasson és kit pihentessen. Ráadásul akár kockáztathat is, és Vlastimil Lakosil helyett is nevezheti Bogdan Popát a kapuba, amivel a mezőnyben játszhat hat külföldi. Bár nem sokat, de ez azért enged variálni a csapaton. Azonban mindez mit sem ér, ha elsősorban a hazai játékosok nem kapják össze magukat és nem teszik bele a közösbe azt, amire képesek. Hiszen például Góga, Szőcs Szabolcs, Mihály Ede mint szerzett pontban, mind a plusz/mínusz mutatóban elmarad attól, amit tőlük korábban megszoktunk a MOL Ligában. Egyelőre elsősorban Rusnák és Bushbacher az, akinek a teljesítménye kiemelkedő, ez viszont kevés, ha szeretnének a legjobb 8-ba kerülni, akkor másoknak is fel kell nőniük hozzájuk.

Fehérvári Titánok–Dunarea Galati 6-5

   

A Fehérvár háromgólos hátrányból felállva, hosszabbításban győzte le a Galacot a 11 gólt hozó találkozón.

Az idei szezonban immár negyedszer találkozott egymással a Fehérvár és a Galac, a korábbi három összecsapást a ligaújonc román csapat nyerte. Ha a Titánokat fűtötte is a visszavágás vágya, ez nem látszott az első harmad játékán. Álmoskásan indult a találkozó, az első említésre méltó esemény Szabó Krisztián szabálytalansága volt, a vendégek azonban nem tudták gólra váltani az emberelőnyt. Ami nem ment fórban, az ment 5 az 5 ellen. A 9. perc elején Szőcs átadásából Lőrincz szerzett vezetést a Galacnak (0-1). A gól után visszazártak a látogatók és főként kontrákra építettek. A 16. percben pontos passzokkal felépített galaci támadás végén Donyika tiszta helyzetből lőtt Lemay kapujába (0-2). Kiss Patrik azonnal válaszolhatott volna, de Lakosil védett, majd Hamvai száguldott be a harmadba, de más nem kísérte az akciót. Még egy-egy kapuvas színesítette a játékot, de az eredmény már nem változott. A hazaiak szellős védekezését és passzív támadójátékát jól használta ki a román csapat és kétgólos előnnyel mehetett az első szünetre.

Jóval eseménydúsabb volt a középső játékrész. Az előző harmad végi kiállítást követően emberelőnyben kezdett a Fehérvár. Sőt, Irima mellé Góga is kiült, így öt a háromban támadhattak Justék. Kettős emberelőnyben Krogh lövései jelentették a legtöbb veszélyt, szimpla fórban pedig Shupe már a szépítő találatot is bekotorta (1-2). Gólra góllal válaszolt a Galac. Szőcs és Pál Zoltán ugrott meg kettő az egyben, előbbi passzából utóbbi visszaállította a kétgólos különbséget (1-3). Ezután Szűcs maradt üresen a hazai kapu előtt és találta telibe a kapuvasat. A biztonság kedvéért a játékvezetők azért visszanézték az esetet. A kinyíló fehérvári védelem mellett kedvükre kontrázhattak Flintáék és a veszélyes ellencsapások a 31. percben góllá értek; Krajci készítette le a pakkot Donyikának, akinek már könnyű dolga volt (1-4). A Titánok nem zuhantak össze, a 33. percben Vincze lövésébe Szabó Krisztián ért bele jól a kapu előtt (2-4). Támadásban maradtak a hazaiak, a harmad vége előtt egy perccel ismét Szabó Krisztián villant, és emberelőnyből nyílttá tette a mérkőzést (3-4).

Agilis fehérvári játékkal indult a harmadik játékrész, de feljebb kapcsolt a Galac is, kifejezetten izgalmasan alakult a harmad eleje. Sokáig csak kapuvasakig jutottak a felek, mígnem a 44. percben a rengeteget dolgozó Reisz egyenlített (4-4). Két percig örülhettek a döntetlennek hazaiak, ekkor jött a menetrendszerű román kontra, melynek végén Krajci újra a látogatóknak szerzett vezetést (4-5). Szabó Krisztián azonban megállíthatatlan volt ezen az estén. A 49. percben egyéni játék végén megszerezte saját maga harmadik, csapata ötödik találatát – repültek is a jégre a sapkák a mesterhármas tiszteletére (5-5). A hajrára egy kihasználatlanul hagyott hazai emberelőny maradt, majd a végén egy kisebb tömegjelenet után Krajci reklamált ki magának egy kétperces büntetést, amit később megtoldatott egy 10 perces fegyelmivel, majd véglegesre módosíttatta azt.

A hosszabbítást 4 a 3 ellen kezdhették a Titánok. A Csíkszereda ellen nem éltek az eséllyel Justék, ezúttal viszont gyorsan kihasználták a fórt. A ráadás első percében Shupe értékesített egy kipattanót és megnyerte a meccset csapatának (6-5). A Fehérvár két, a Galac egy ponttal gazdagodott, a Titánok 5 pontra növelték előnyüket legyőzött ellenfelükkel szemben a 8. helyért folyó küzdelemben.

A Fehérvár szerencsésen megúszott egy-két szituációt

   

1-4-ről felállva verte közvetlen riválisát a Titánok.

Kóger István (vezetőedző, Fehérvár): Jobban kezdett az ellenfél, jobban is hokiztak az első harmadban. Volt egy-két szerencsésen megúszott szituáció, és így 2-0-n tudtuk tartani az ellenfelet. Aztán a második játékrészben óriási egyéni hibákat követtünk el, aminek következtében 4-1-re elhúzott a Galac. A csapaton érezni lehetett, hogy bennük van a következő gól, és ha sikerül még egyet lőnünk, akkor talpra tudunk állni, ez így is lett. Egy-egy jó megoldásból fel tudtunk zárkózni és el is hitte a csapat, hogy meglehet a bravúr. Három pontot szerettünk volna, mert jobban el szerettünk volna lépni a mögöttünk álló csapattól, de nagyon örülök a két pontnak is, hiszen ez nagy siker 4-1-ről felállva.

Marius Trandafir (vezetőedző, Galati): Egyéni hibákból két kiállítást kaptunk, amit nem kellett volna, így sikerült 4-1-ről visszajönnie a Fehérvárnak. Nem volt nagy különbség a két csapat között, mind a két gárda nagyon akarta a győzelmet és keményen harcolt az utolsó pillanatig. Nem szeretek a bírókkal foglalkozni, de most úgy érzem, hogy a játékvezetőknek is voltak hibái ezen a mérkőzésen.

(Forrás: fehervarav19.hu)

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 265 néző. Játékvezetők: Kincses, Rencz, Váczi, Árkovics.
Lemay: 82,1% (Scola)
K
Lakosil: 81,8% (Popa B.)
Krogh, Sándor, Reisz, Just, Kiss
1
Hildebrand, Góga, Lőrincz, Szőcs, Pál Z.
Reiter A., Láday, Hamvai, Shupe, Mazzag
2
Tamás, Bednár, Rusnák, Krajci, Donyika
Imre, Takács, Kocsis, Szabó K., Vincze
3
Flinta, Raszulov, Munteanu A. C., Mihály, Irimia
Erdei, Korbuly, Varga, Szász, Balogh
4
Pál Zs., Neagos
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Marius Trandafir
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:17 GAL Lőrincz Szőcs Pál Z.
0-2 15:10 GAL Donyika Krajci
1-2 21:46 FHA PP Shupe Láday Reisz
1-3 23:30 GAL Pál Z. Szőcs
1-4 30:59 GAL Donyika Krajci Rusnák
2-4 32:14 FHA Szabó K. Vincze Kocsis
3-4 39:04 FHA PP Szabó K. Just Vincze
4-4 43:20 FHA Reisz Láday Just
4-5 45:52 GAL Krajci Donyika Bednár
5-5 48:57 FHA Szabó K. Vincze Kocsis
6-5 60:38 FHA PP Shupe Just Krogh
33 Kapura lövések száma 28
2 Kiállításpercek 40

A Titánok–Galac gólösszefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum