Szeszélyes csapatok csapnak össze Debrecenben

   

Az utóbbi időben szintén sokat libikókázó DHK azt a Brassót fogadja, amely egyik nap kikap Belgrádban, majd másnap pontot hoz el Miskolcról.

A szezon előtt dobogót célul tűző debreceniek eddig bőven a várakozások alatt teljesítenek. Pontosan 50%-os teljesítményüknél nemcsak ők maguk, hanem a szurkolók is többet vártak. Hogy hol csúszott félre a szezon eddigi része, azt nem tisztünk megítélni, de ennek eredményeként az élmezőny helyett a rájátszásért küzdő csoportba estek vissza. Ráadásul még várnak rájuk kellemetlen mérkőzések, nem jártak még a Tüskecsarnokban és romániai túrájuk sem volt. Igaz, az eddig legkevesebb meccset játszott csapataként vannak még tartalékaik, de azokat a pontokat meg is kellene még szerezni, amivel az elmaradt meccseket bepótolva felzárkózhatnának az élen állókhoz. A következő alkalom erre a Brassó ellen adódik, amelyen ráadásul az eddigi egyetlen idei párbajukon elszenvedett hosszabbításos vereségért is illene visszavágni. Ezzel egyszersmind meg is alapozhatnák a három nap múlva esedékes brassói visszavágót.

Nem lesz viszont egyszerű a győzelem megszerzése Dancsfalviéknak, ellenfelük ugyanis papíron egyértelműen a legjobbak közé tartozik. Ehhez képest némi csalódást jelent az eddigi 25 meccsen szerzett 42 brassói pont, elsősorban azért, mert a mezőny végén álló csapatoktól is sikerült vereségeket szenvedni, elegendő csak a csíkszeredai vagy a legutóbbi belgrádi vereségre gondolni. Ugyanakkor vannak nagyon értékes skalpjaik is, a MAC kétszeri, az UTE egyszeri legyőzése mindenképpen ide sorolható. Martin Lacroix csapata annyira kiszámíthatatlan, mint az áprilisi időjárás, belgrádi veresége után két nappal Miskolcon egészen másik arcát mutatta, és megérdemelten szerzett pontot a listavezető ellen. A kiszámíthatatlanságra a debreceniek sem panaszkodhatnak, így aztán érdekes lesz látni, melyik csapatnak sikerül a jobbik énjét előhúznia hétfő este.

Debrecen–Brassó 4-2

   

A DHK többek között Hári Norbert duplájának köszönhetően megakadályozta azt, hogy a Brassó fellépjen a tabella 3. helyére.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, már a 2. perc elején megszerezték a vezetést Hári Norbert találatával, majd a harmad felénél Berta Ákos révén gólra váltották az első emberelőnyüket. A Brassó a 16. percben szépített, Richard Filip vette be Gyenes kapuját 5 a 4 ellen játék során. A második játékrész végén gyors gólváltás történt, a 39. percben Hári büntetőből belőtte önmaga második, csapata harmadik gólját, majd 42 másodperccel később Bíró Gergő emberelőnyben visszahozta a brassói reményeket. A sárga-kékek a záró harmadban hajtottak az egyenlítésért, a végén pedig Polcot is lehozták, hiába, az utolsó előtti másodpercben Németh Attila betalált az üresen maradt kapuba. A Debreceni HK 4-2-re győzött, ezzel megerősítették középmezőnybeli helyüket, míg a Brassó maradt negyedik a tabellán.

Ez volt Morgan legjobb debreceni meccse

 

A 8 nap alatt 5. meccsét játszó Brassó fáradt volt, de továbbra is dobogós helyre lépni készül.

Jason Morgan (vezetőedző, Debrecen): Küzdelmes, jó meccs volt, a legjobb azóta, hogy én vagyok a DHK vezetőedzője. A játékosaim azt játszották, amit kértem tőlük, keményen beleálltak a meccsbe, ugyanakkor odafigyeltek a részletekre is. A mérkőzésen apróságok döntöttek, de a legtöbbet a jó védekezésünknek köszönhetjük.

Martin Lacroix (vezetőedző, Brassó): Ahhoz képest, hogy nyolc nap alatt az ötödik összecsapásunkat vívtuk, nem játszottunk rosszul, bár a vasárnapi, miskolci meccs okozta fáradtság meglátszott a teljesítményünkön. Többször visszajöttünk a meccsbe vesztett helyzetből, és a végén még komoly esélyünk nyílt az egyenlítésre, de Fortuna most nem szegődött mellénk. Nem történt tragédia, hazamegyünk, és készülünk tovább azért, hogy visszakerüljünk a dobogós helyek egyikére.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 220 néző. Játékvezetők: Varjú, Vas, Vincze, Sipos.
Gyenes: 93,8% (Pleszkán)
K
Polc: 91,2% (Tőke)
Bezrukov, Varga, Koszourov, Piszkunov, Dancsfalvi
1
Filip, Nagy I., McDonald, Klempa, Gliga
Szagyikov, Smith, Németh, Hári, Saluga
2
Rawlyk, Bors, Molnár Zs., Tranca, Bíró G.
Hetényi, Berta, Vincze, Wéber, Godó
3
Imecs, Nagy Cs., Fodor, Zsók, Petres
Györfy, Pados, Molnár D.
4
Csíki, Bíró O., Péter, Balázs, Bíró M.
Jason Morgan
E
Martin Lacroix, Keresztes Ottó
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:11 DHK Hári Németh Saluga
2-0 09:41 DHK PP Berta Saluga
2-1 15:43 BRA PP Filip Nagy I. Petres
3-1 38:20 DHK PS Hári
3-2 39:02 BRA PP Bíró G. Molnár Zs. Petres
4-2 59:59 DHK EN Németh Hári
35 Kapura lövések száma 32
10 Kiállításpercek 10
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum