Jól kell gazdálkodnunk a helyzeteinkkel

   

A koncentráció lehet a Fehérvár klagenfurti eredményességének a kulcsa.

Sajnos úgy tűnik, ismét elvesztette a fonalat az EBEL-ben a Fehérvár, amelyik utolsó 5 mérkőzésén mindössze egyszer tudott győzni, és 4 veresége közül kettőt is a sereghajtó Olimpija Ljubljana ellen szenvedett el. A javításra az első alkalom Klagenfurtban kínálkozik. Itt viszont eddig csak ritkán termett babér, az eddigi 25 Klagenfurtban lejátszott KAC–Volán 21 piros-fehér és mindössze 4 kék-fehér győzelmet hozott, ezeken 102 klagenfurti gólra 50 fehérvári volt a válasz. Emberes feladat előtt áll tehát Benoit Laporte legénysége, ha közelebb szeretne kerülni az EBEL középmezőnyéhez, amelynek az alján a vasárnapi ellenfél is található.

A KAC jelenleg 5 pont hátrányban van a felsőházat jelentő 6. helytől, és 6 pont az előnye a Fehérvárral szemben. Két egygólos idegenbeli vereség – Innsbruckban rendes játékidőben, Salzburgban túlórában vesztettek a piros mezesek – után lép ismét hazai jégre a csapat, amely otthon igen eredményes, az ötödik legjobb teljesítményt mutatta eddig a ligában. A Fehérvár viszont sajnos nagyon gyengén muzsikál eddig idegenben, csak a Ljubljanát előzi. Bár a nemzetközi szünet után úgy tűnt, pozitív változás következik be az idegenbeli teljesítményben, hiszen Dornbirnból és Salzburgból is sikerült 2-2 pontot elhozni, azóta újabb két nullapontos meccs került a zsákba. Különösen a Tivoli csarnokban elszenvedett 3-1-es vereség fájó, az utolsó harmadban nagyon felbillent a pálya, a szlovének bedarálták a Volánt. Ha Sofronék szeretnék, hogy keresnivalójuk legyen, akkor mindenképpen stabilizálni kell a játékukat, nem szabad megengedniük, hogy szétlőjék őket, és lövéssel kell befejezniük a támadásokat. Sokat kell érte dolgozni, de a három pont megérné a befektetett munkát.

Mindkét csapat sok sérüléssel küszködött az elmúlt időszakban, a hazaiaknál David Fischer és Patrick Harand egészen biztosan hiányozni fog, míg Christoph Duller és Johannes Bischofberger játéka felettébb kérdéses. Fehérváron Makowski kapott időt a regenerálódásra, Erdély és Orbán Attila még Ljubljanában sem tudta vállalni a játékot, Sagertre pedig még heteket kell várni. Sok a fiatal a Volánban, közülük sokan kevés jégidőhöz jutnak, a rutinos játékosokon így nagy a teher és a terhelés.

KACAVS

“Nagyon jó dolog több hónapos sérülés után újból játszani – mondta a KAC honlapjának a sérüléséből már felépült Kevin Kapstadt. – Több pontot reméltem a két legutóbbi idegenbeli meccsünkből. 50-55 percig jól játszunk, Még egy pár cserében kellene javulnunk, hogy megfelelő jutalomban részesülhessünk, a meccs végén. A hibáinkat mihamarabb ki kell küszöbölnünk, ha jól akarunk szerepelni.”

“A végén látványosan megmutattuk, milyen erőt is képviselünk, ha nekiindulunk és a saját hokinkat játsszuk – utalt a Salzburg elleni fura meccsre Mike Pellegrims vezetőedző a ligahonlapon. – A végén többet érdemeltünk volna egy pontnál, de most már nem siránkozunk ezen, hanem minden figyelmünkkel a Fehérvár elleni meccsre koncentrálunk.”

Az elveszett fókuszról beszélt Benoit Laporte a ljubljanai meccs tanulságai kapcsán, majd a vasárnapi kihívásra utalva így folytatta: “Az első perctől fogva ott kell legyünk fejben. A saját játékunkat kell játsszuk és végre jól kell gazdálkodnunk a helyzeteinkkel.”

Klagenfurt–Fehérvár 2-4

   

Bravúros győzelmet aratott a sokszoros bajnok otthonában a Volán.

Az első perctől fogva ott kell legyünk fejben – nyilatkozta a meccs előtt Benoit Laporte vezetőedző, és tanítványai most a jelek szerint megfeleltek a vonatkozó elvárásoknak. Az első harmad rengeteg kapura lövést hozott, közel egyenlő arányban, de míg Hetényi Zoltán hibátlanul teljesített, Tomas Duba a túloldalon nem, Justin Maylan emberhátrányból szerzett vezetést. A második menetben Sofron István megdupláza előnyünket, de bölcsen lehetett tudni, hogy ezzel még nincs vége a csatának. Nem is lett, a KAC támadásba lendült az utolsó felvonásban, és Neal góljaival előbb felzárkózott, majd egyenlített. Mielőtt azonban a hazaiak elhihették volna, hogy most már sínen vannak, Sarauer megint betalált. A végén jött a szokásos kapuslehozatal, valamint Vas János, aki bebiztosította a Volán újabb 3 pontos sikerét. Úgy tűnik, most olyan szakasz van, amikor a fehérváriak a nehezebb ellenfeleket le tudják gyűrni, inkább a gyengébekkel gyűlik meg a bajuk. A győztes összetételével kapcsolatos infó: ott volt a védők közt a frissen igazolt Drew Schiestel, illetve ismét szóhoz jutott az alapvetően MOL ligás Devon Krogh is.

Hetenyi Zoltan AVSDHK

Fotó: Mudra László

Győzni utaztunk Klagenfurtba

 

A jó kezdés kulcsfontosságú, különösen idegenben. Benoit Laporte vezetőedző elégedetten nyilatkozott a 4-2-es Volán-siker után.

“Győzni utaztunk Klagenfurtba. Ehhez jó  kezdésre volt szükségünk és arra, hogy már a kezdő korongbedobás után jól fókuszáljunk. A jó kezdés, főleg idegenben, kulcsfontosságú a végeredmény szempontjából, és azt láttam, jól és intelligensen játszottunk az egész mérkőzésen. Jól működött a védekezés, és fegyelmezettek is tudtunk maradni. Amikor megszereztük a vezetést emberhátrányban, komoly lélektani előnyhöz jutottunk, amikor pedig kiegyenlítettek a hazaiak, nem pánikoltunk, hanem hittünk a győzelemben, és ugyanúgy a saját játékunkat játszottuk. Megmutattuk, milyen a csapatunk karaktere. Amit ebből a győzelemből tanulhatunk, az az, hogy így kell felkészülni fejben egy mérkőzésre – legyen az hazai vagy idegenbeli –, és hogy a kezdetektől ilyen energiaszinten kell játszani. Mindenki nagyon jó teljesítményt nyújtott, de különösen tetszett a fiatal sorunk játéka, akik a hazaiak fiatal sora ellen jól teljesítettek, valamint a fiatal védőink is bizonyítottak.”

Kollégája, Mike Pellegrims nem köntörfalazott: “A mai meccsel kapcsolatban nem sok mindent lehet elmondani, egyszerűen kevés volt amit nyújtottunk. Kevés energia, kevés érzelem, nem lehetett ráismerni a csapatunkra. Amit elterveztünk, nem működött, úgyhogy ennek megfelelően rendkívül csalódottak vagyunk.”

KACAVS3

Forrás: kac.at és fehervarav19.hu. Fotó: kac.at

EBEL, 2721 néző. Játékvezetők: Kincses, Piragic, Pagon, Soos.
Duba: 90,3% (Madlener)
K
Hetényi: 95,2% (Rajna)
Popovic, Kapstad, Kurath, Brucker, Richter
1
Manavian, Schiestel, Sofron, Sarauer, Kóger
Vallant, Robar, Ganahl, Hurtubise, Pance
2
Szabó D., Szirányi, Bodó, Maylan, Beauregard
Schumnig, Strong, Neal, Hundertpfund, Geier S.
3
Szaller, Owens, Sárpátki, Vas, Szabó K.
Kreuzer, Schnetzer, Lundmark, Koch, Geier M.
4
Krogh, Vincze, Kocsis, Reisz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:14 FHA SH Maylan Sarauer
0-2 25:23 FHA Sofron Vas Maylan
1-2 44:11 KAC Neal Vallant
2-2 49:40 KAC Neal Lundmark
2-3 51:44 FHA Sarauer Kóger Sofron
2-4 59:47 FHA Vas
42 Kapura lövések száma 32
10 Kiállításpercek 12

A Klagenfurt–Fehérvár góljai

   

A magyar gólok mindig szépek az EBEL-ben, de a KAC elleni 2. és a 3. találatunk esztétikája kiemelkedő.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum