A MAC visszavágna a legutóbbi újvárosi vereségért

   

A szezon előtt kevesen gondolták volna, hogy a Dunaújváros és a MAC mérkőzései vérbeli rangadók lesznek.

Szerencsére így történt, és ezért óriási tisztelet jár elsősorban a dunaújvárosiaknak, akik az előzetesen vártnál jóval ütőképesebb csapatot hoztak össze. Ráadásul rendkívül örömteli, hogy mindkét csapatban jelentős feladatokat kapnak a fiatal játékosok, akik általában élni is tudnak a lehetőséggel, értékes pontokkal járulva hozzá csapatuk jó szerepléséhez. Kifejezetten jó látni, hogy a teljesség igénye nélkül az egyik oldalon Hruby, Nagy Márk, a Szepessy ikrek, a másikon Könczei, Terbócs, Keresztury, Bödök vagy Lakatos milyen remek teljesítményt nyújt meccsről meccsre.

Ami a támadópotenciált illeti, abban nem mutatkozik nagy különbség a két gárda között. A MAC 20 meccsen 86, a DAB 21-en 81 lőtt gólnál jár. Igaz, a dunaújvárosiaknál sokkal kevesebb játékos viszi a hátán a csapatot. Náluk játszik a bajnokság két legeredményesebb játékosa, Dansereau és Azari, rajtuk kívül még hárman jutottak 10 pont fölé. A MAC-nál nincs ennyire kiemelkedő teljesítmény, viszont rengetegen járultak hozzá a közöshöz. A legjobb pontszerzőjük, Nagy Gergő a liga holtversenyes 13. helyén áll 25 ponttal, de 11 MAC-os is 10 pont felett jár már. Ez egyben azt is jelenti, hogy a fővárosiak minden sora képes a gólszerzésre, életveszélyes tud lenni.

Ami a védekezést illeti, ebben a MAC jobban teljesít, a mezőnyben a második legkevesebb gólt kapták, 41-et, a dunaújvárosiak viszont már 60 kapott gólnál járnak. Érdekes, hogy mindehhez közel azonos kapusteljesítmény járul mindkét oldalon. A két első számú kapus, Bálizs és Duschek szinte hajszálra azonos hatékonysággal véd, és nagyon kicsi a különbség a második számú kapusok, Arany és Koitmaa produkciója között is. Nem is csoda, hogy ennyire hasonló mutatók mellett egy nagy különbségű MAC győzelem mellett két szoros mérkőzésre került sor kettejük között. Most is ilyesmit várunk, élvezetes, jó iramú, végletekig kiélezett csatát, amelyet remélhetőleg szép számú közönség néz majd meg a helyszínen.

Már csak azért is, mert a DAB a negyedik helyért küzd, nem is áll rosszul a Brassóval vívott harcban, és Dunaújvárosban legutóbb alaposan megtréfálták a MAC-ot. Ezt a Tüskecsarnokban két hete már visszakapta a DAB egy első harmados totális lerohanás után. A hazaiak vasárnap is mellőzni kénytelenek eltiltott vezetőedzőjük, Lee Gilbert jelenlétét a kispadon.

ml_160902_014_resize

Fotó: Mudra László (MAC)

DAB–MAC 6-3

   

Gólzáporos kezdés után magabiztosan nyertek az Acélbikák a sokat küzdő, de nem jól játszó MAC ellen.

A hazaiaktól a vezetőedző, Lee Gilbert, a vendégektől két csatár, Keresztury Erik és Kovács Csaba hiányzott. Nem tudni, hogy utóbbiak hiánya miatt, vagy sem, de a MAC Budapest nem figyelt oda kellőképpen az ebben a szezonban megszokott módon parádés dunaújvárosi meccskezdésre. A 7. percben 4-0 állt a táblán. Németh Péter nagyon szépen terelte tollával a kapuba Hruby Gellért nagyszerű lőtt passzát, Dansereau tökéletesen bombázott a léc alá közelről, Ölander egy kipattanót tuszkolt be Bálizs Bence mamutja alatt. Ekkor időt kért Majoross Gergely, de ezt és az emberelőnyt sem tudta kihasználni csapata, Nagy Márk pedig pár másodperccel a büntetőpadról való visszatérése után lépett ki szólóban, s mattolta a MAC-kapust. Bálizst nagyon egyedül hagyta csapata ebben a hét percben, nem rajta múlt, hogy számára véget ért a meccs, jöhetett Arany Gergely. Utóbbi beállását követően két percen belül újabb három gól esett, de ezt a szakaszt a MAC nyerte 2-1-re. Terbócs szépített, Dansereau visszaállította a négygólos különbséget, majd Booras ismét közelebb csalta csapatát. A három gól még így is nagyon soknak tűnt. Nem játszott jól a MAC, igazából a DAB sem, de a hazaiak sokkal hatékonyabbak voltak.

Az első harmad második fele és a második harmad egésze ugyanazon koreográfia szerint zajlott – a 7 gólos 10 perc után jött a 0 gólos 30 perc. A MAC próbált közelebb kerülni ellenfeléhez, többet támadott, de nem voltak jók a kapu előtti megoldásaik. A DAB igyekezett pörgetni az időt, hol jobban sikerült ez, hol kevésbé, de célt értek, és ez volt számukra a lényeg. Eközben a gólszerzés lehetőségét sem adták fel, helyenként ügyes akciókat vezettek. A harmadik harmad előtt azonban még nem dőlhettek hátra, az 5-2-es vezetés ellenére sem.

A záró húsz perc sem hozott nagy játékot. A MAC próbált építkezni, de teljes mértékben kiegyenlített húsz perc volt ez is, amely során csak nagyon ritkán tudott nyomást gyakorolni Duschek kapujára a vendégcsapat. Escobedo találata ezzel együtt megérdemelt volt az 52. percben, amivel 5-3-ra alakult az eredmény. A maradék percek nem bizonyultak elegendőnek a fehér mezesek számára, a hazaiak okosan hokiztak, a végén Kaszkov szép cseleit követően egy üres kapus Becze-góllal alakult ki a 6-3-as végeredmény.

A DAB hazai pályán másodszor is legyőzte a MAC-ot, ezúttal is megérdemelten, mivel ellenfelénél jobban játszott, többet tett a sikerért.

A MAC-ban sokan alulteljesítenek

 

A DAB másodszor is megérdemelten győzte le hazai pályán a fővárosiakat.

Strenk Hunor (edző, DAB): Jól kezdtük a meccset, jól jött ki a lépés és most sikerült végig kiegyenlített teljesítményt nyújtani. Igazi csapatmunka volt a mai győzelem, remélhetőleg Erdélyben is folytatjuk ezt a jó játékot és ezt a remek sorozatot. Úgy érzem, megérdemelten nyertünk ma.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Tragikusan kezdtük a meccset, nyilván ez rányomta a bélyegét a későbbiekre. Az elmúlt időszakban, és nemcsak a mai meccset értem alatta, sokan alulteljesítettek, és ez nem teszi lehetővé, hogy a képességeinknek megfelelő teljesítményt nyújtsunk. Mindenkinek egyaránt felelősséget kell vállalni az eredményességünkért.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 500 néző. Játékvezetők: Halassy, Wolf, Juhász, Muzsik.
Duschek: 92,1% (Lajcs)
K
Bálizs: 60,0% (Arany: 96,2%)
Ozols, Hruby, Dansereau, Cseter, Azari
1
Escobedo, Pozsgai, Nagy K., Könczei, Booras
Pfeil, Ölander, Becze, Borbás, Kaszkov
2
Ruikka, Vokla, Silló, Roczanov, Terbócs
Lencsés, Ladigin, Odnoga, Nagy M., Tanka
3
Mestyán, Kovács B., Somogyi, Nagy G., Jubinville
Lévai, Pál, Mátyásy, Németh, Léránt
4
Lakatos, Majoross, Tóth R., Bödök, Schmál
Strenk Hunor, Jávorics Gábor
E
Majoross Gergely, Svasznek Bence
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:13 DAB Németh Hruby Nagy M.
2-0 02:29 DAB Dansereau Azari Cseter
3-0 04:14 DAB PP Ölander Kaszkov Becze
4-0 06:54 DAB Nagy M. Azari Lencsés
4-1 07:20 MÚB Terbócs Silló Roczanov
5-1 08:19 DAB PP Dansereau Hruby Azari
5-2 08:30 MÚB Booras Nagy K. Könczei
5-3 51:08 MÚB Escobedo Nagy K. Könczei
6-3 59:34 DAB EN Becze Kaszkov Borbás
37 Kapura lövések száma 38
10 Kiállításpercek 10
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum