Sorozatban hatodik győzelmét aratná az UTE

   

Miskolcon ez egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak, de már Nagy Richárd és Anze Ropret is segíthet ebben.

Szárnyal az UTE a nemzetközi szünet óta, és mivel az október végét Belgrádban töltötte, így már öt mérkőzés óta veretlen, sőt, pontot sem vesztett. A lilák az elmúlt négy meccs mindegyikén lőttek legalább négy gólt, legutóbb a Tüskecsarnokban múlták felül a bajnoki címre aspiráló fővárosi riválist. Pénteken újabb nagyon komoly feladat vár rájuk, Miskolcon kell bizonyítani, hogy nem csak szorossá tudnak tenni egy rangadót, de meg is tudják nyerni azt, mint ahogy tették azt a MAC ellen. A csapat összeállt és egyénileg is megtalálták formájukat a csatárok, Csányi Karol 8 meccsen 8 gólnál jár, de Sikorcin Ladislav is hatmeccses pontszerző szériában van, egész pontosan 8 pontot tett bele a közösbe ezeken a mérkőzéseken.

Hozzájuk csatlakozik az EBEL-ből frissen igazolt szlovén csatár, Anze Ropret, és a nagy visszaterő, Nagy Richárd. A Jegesmedvéket sem kell azonban félteni, a szünet óta lejátszott 5 meccsből 4-et nyertek, csak a MAC ellen kaptak ki büntetőkkel, át is vették a vezetést a tabellán. A MAC elleni hazai csorbát a Magyar Kupában köszörülték ki, szerdán 5-3-ra nyertek a Tüskecsarnokban. A két csapat között 5 pont a különbség az első és a harmadik helyen, vagyis ha a lilák nyernek, azzal tovább zárkóznak a dobogó tetejéhez képest, míg egy esetleges hazai győzelem azt jelentené, hogy a DVTK egy pár forduló erejéig bebetonozná pozícióját a MOL Liga élén.

Farkas Tamás (másodedző, DVTK): Minden mérkőzésre egyformán kell koncentrálni, minden meccsen 100%-osan mindent meg kell tenni a csapatnak, hogy sikeres legyen. Egy pillanatig sem szabad lazítani és azt gondolom, hogy ebben a mi csapatunk nagyon erős. Bírjuk a folyamatos terhelést és jól tudunk teljesíteni nyomás alatt. Mind a két mérkőzésen az első perctől koncentrálnunk kell. Az Újpest most nagyon jó játékerőt képvisel, fiatal, dinamikus, motivált edzővel dolgoznak, aki jól összerakta a csapatot.

MISUTE

Fotó: dvtk.eu

DVTK Jegesmedvék–UTE 2-3

   

Végletekig kiélezett, remek színvonalú rangadót játszott a két élcsapat. Az Újpest győztes gólját Csányi szerezte a hosszabbításban.

A két jó formában lévő csapat összecsapása izgalmasnak ígérkezett, és ennek megfelelően is indult. Némi tapogatózás után a 3. percben már vezetett a hazai csapat: Magosi szerzett korongot a támadó harmad közepén, átgyötörte a korongot Silán és a gólvonalon (1-0). Nagy iramban folytatódott a mérkőzés, mindkét csapat eljutott a helyzetekig, de a kapusok állták a sarat. Az újpesti védelem időnként meglepő hibákat hozott össze, így a miskolci próbálkozások tűntek veszélyesebbnek. Ennek ellenére a 10. percben egyenlített az UTE, Hebar közelről mattolta Adorjánt (1-1). A lélektani előnyt rögtön megpróbálta újabb gólra váltani a vendégcsapat, egy percen belül Adorjánnak kétszer is nagyot kellett védenie, utána viszont Sila pillanatai jöttek. Mivel egyik csapat sem tudott a másik fölé nőni, változatos, hullámzó játékot láthattak a nézők. A meccs első emberelőnyét az Újpest kapta három perccel a harmad vége előtt, de a Jegesmedvék elég simán kivédekezték.

A második harmad elején nagyobb sebességre kapcsolt a DVTK, be is szorította a lila-fehéreket, Sila csak nagy bravúrok árán tudta megőrizni kapuját a góltól. Ezután az UTE kiszabadult a nyomás alól, és meg is villantott valamit a támadójátékából, igaz, eredmény nélkül. A 28. percben, késleltetett kiállítás alatt, 6 az 5 ellen ismét megszerezték a vezetést a hazaiak: egy szép kombináció végén Johnston lőtt a bal sarokba (2-1). Ám alig telt el 37 másodperc, máris egál volt: Benk ment el a bal szélen, centerezését Sikorcin lőtte kapásból a hálóba (2-2). A 35. percben 29 másodpercre kettős előnybe kerültek a hazaiak, ami azonban csak 3 másodpercig tartott Pavuk szabálytalansága miatt. Egy perccel később Hebar lövését fejelte ki Adorján. Az Újpest több szemre is szép kombinációt mutatott be, lőttek a vendégek serényen, de Miskolc-kapus a helyén volt. Már csak egy perc volt hátra, amikor Cianfrini kapott 2+10 percet fejre irányuló támadás miatt.

A harmadik játékrész az áthúzódó újpesti emberelőnnyel indult, és eredmény nélkül telt el, majd nem sokkal később a miskolciak is eltékozoltak egy fórt. A 47. percben a kiugró Magosit Huba rántotta le, jöhetett a büntető, amit a sértett belepaskolt Silába. Sikorcin kiállítása miatt miskolci előny következett, ekkor Sila káprázatos védéseket mutatott be. Teljes létszámban kifejezetten izgalmas, szurkolóbarát játék folyt a jégen a mindent eldöntő találatért, ám ez a rendes játékidőben nem jött össze.

A hosszabbítás elején mindkét csapat előtt adódott nagy lehetőség. A 3. percben Hegyi adott középre a palánk mellől, és Csányi kilőtte a jobb sarkot (2-3).

Csanyi UTE 2016_17

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Kitűnő mérkőzést játszottunk egy kiválóan felkészített csapat ellen. Sajnos sok hibát vétettünk, és a helyzetkihasználásunk sem volt az igazi. Annak azonban örülök, hogy pontot szereztünk, és már készülünk a vasárnapi folytatásra.”

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): “Edző kollégámmal megbeszéltük, hogy egészen nagy meccset hozott össze a két csapat, mindkét oldalon fantasztikus kapusteljesítménnyel. Nagyon sokat tettünk a második pont megszerzéséért, és úgy érzem, végül megérdemelten nyertünk. A rangadók sajátja a magas érzelmi szint, amelybe belecsúsznak kiállítások is, de ezúttal hibátlanul sikerült kivédekeznünk ezeket, ami fontos lesz a jövőben is. Nagyon büszke vagyok a csapatra.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1003 néző. Játékvezetők: Varjú, Vas, Kormos, Soós.
Adorján: 91,7% (Kiss B.)
K
Sila: 93,8% (Ágoston)
Láda, Leppanen, Galanisz, Magosi, Sági
1
Hegyi, Gröschl, Dömötör, Dósa, Pápa
Gőz, Cianfrini, Hajós, Tóth A., Johnston
2
Huba, Kiss D., Csányi, Hebar, Ropret
Joe, Vojtkó, Pavuk, Ritó, Miskolczi
3
Nagy N., Kovács, Benk, Sikorcin, Frolík
Kuqali, Laczkó, Szopos, Albert, Karda
4
Nagy R., Nemes, Virág, Tóth G.
Douglas Bradley, Farkas Tamás
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:42 MIS Magosi Leppanen Sági
1-1 09:48 UTE Hebar Gröschl Hegyi
2-1 27:15 MIS Johnston Hajós Tóth A.
2-2 27:52 UTE Sikorcin Benk Frolík
2-3 62:42 UTE Csányi Hegyi
32 Kapura lövések száma 36
16 Kiállításpercek 10

A DVTK–UTE videó-összefoglalója

 

Nagy meccs volt, öt szép góllal.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum