A hatodik hely a tét Pesterzsébeten

   

Öt napon belül másodszor mérkőzik meg a DHK és a Fradi, a zöld-fehéreknek van miért visszavágniuk, legutóbbi 9-5-ös vereségük a hatodik helyükbe került. Pénteken ezt szerezhetik vissza.

Szinte porig rombolta a sérülésektől tizedelt Fradi azt, amit az alapszakasz első hónapjában felépített. Pedig ez nem volt akármi, még a tabellát is vezették egy időre. A visszaesésben is elkülöníthetők különböző fokozatok, előbb csak elkezdtek kikapni, a szünet óta azonban kimondottan nagy gólarányú vereségekbe szaladtak bele. Az elmúlt két hétben játszottak a MAC, a Titánok, a DAB és a Debrecen ellen, e négy meccsen nem kevesebb, mint 28 gólt kaptak, ami az összes kapott góljaik számának egyharmada. A kérdést mielőbb rendezni kell, a nyolcmeccses bukó szériának véget kell vetni, hiszen időközben a hetedik helyre csúsztak vissza, és a 8. helyezett Fehérvár sincs már messze tőlük.

Pénteken azt a Debrecent fogadják, amellyel öt napon belül másodszor találkoznak, vasárnap 9-5-re nyert a DHK, éppen ezzel a győzelemmel cserélt helyet a két klub a táblázaton. A debreceniek kicsit beragadtak a nemzetközi szünet után, kikaptak a Titánoktól és az UTE-tól, az utóbbi két meccsen viszont visszanyerhették önbizalmukat, Belgrádban 4-0-ra nyertek, a Fradit 9-5-tel küldték haza. Továbbra is nagy kérdés, hogy az új vezetőedző, Jason Morgan kivel képzeli a csapat jövőjét, vagyis maradnak-e az orosz légiósok, vagy hozza a saját játékosait. A Fradi ellen azonban még nem várható nagy változás, újabb győzelmével a DHK feljöhetne a DAB nyakára, míg a Fradi visszaveheti a múlt hét vasárnap riválisával szemben elvesztett hatodik helyét.

Greg Lindqvist (vezetőedző, Ferencváros): “A Debrecen elleni mérkőzésen eljött az ideje annak, hogy elkezdjük gyűjteni a pontokat. Mostantól csapatként kell harcolnunk, egymásért, a klubért, a szurkolókért. Le kell csökkentenünk a kapott gólok számát, főleg azokat, amelyek buta egyéni hibákból születtek, ezért úgy kell védekeznünk, ahogyan azt az elején tettük. Még mindig rengeteg a sérülés és sajnos úgy érzem, hogy ez egy véget nem érő sztori. Shinkaruk, Lengyel és Erdélyi játékára biztosan nem számíthatok, a többi sérült játéka a meccs kezdetéig bizonytalan.”

Ferencváros–Debrecen 3-2

   

A zöld-fehérek nyolc vesztes meccs után tudtak ismét nyerni, ezzel vissza is előzték mai ellenfelüket a táblázaton.

Október 14-én nyert utoljára az FTC, Belgrában, azóta csak kisebb és nagyobb vereségek követték egymást a szemszögükből. A nagyobbak az utóbbi időben jöttek, legutóbb Debrecenben kaptak 9 gólt. Nagyon itt volt az ideje, hogy kezdjenek magukkal valamit, és ezúttal sikerült is. Igaz, voltak a pesterzsébeti meccsnek szakaszai, amikor folytatódni látszott a vesszőfutás. Bár Schwindt vezetést szerzett, a vendégek két orosz góllal az első harmadban fordítottak. A másodikban és a harmadikban azonban már csak a Ferencváros talált be – előbb Szappanos, majd Sumi –, így ha nehezen is, de sikerült behúznia a győzelmet a Lindqvist-gárdának. A zöldek ezzel ismét 6.-ak, a Debrecen visszacsúszott a 7. pozícióba, Jason Morgannak továbbra is gondolkodnia kell azon, hogyan állítsa egértelműen emelkedő pályára hektikusan teljesítő csapatát.

Nagy hibánk, hogy nem tudtunk gólt lőni

   

Összetett játék a hoki, egy-egy vereség után néha mégis egyszerű a konklúzió.

Greg Lindqvist (vezetőedző, Ferencváros): “Nagyon örülünk a három pontnak, és hogy ilyen jól játszottunk. Keményen küzdöttünk a sok sérülés ellenére. Az elsőtől az utolsó percig harcoltunk, annak ellenére, hogy buta gólokat kaptunk az elején. Hétfőn újabb komoly mérkőzés következik, most ki kell pihennünk magunkat, hogy maximális teljesítményt tudjunk nyújtani akkor.”

Jason Morgan (vezetőedző, Debrecen): “Úgy gondolom, mindkét csapat keményen küzdött, az emberelőnyöket sajnos nem sikerült kihasználnunk. 5 a 3-ban sem tudtunk gólt szerezni. Ma ők voltak a jobbak, a kapusuk teljesítménye is kimagasló volt, egészen más meccs volt, mint a legutóbb nálunk hazai pályán. A nagy hibánk, hogy nem tudtunk gólt lőni.”

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 150 néző. Játékvezetők: Haszonits, Juhász, Váczi, Kókai.
Sevela: 95,5% (Soós)
K
Gyenes: 88,9% (Pleszkán)
Schwindt, Hietamaki, Sumi, Farkas, Tendler
1
Hetényi, Szagyikov, Kocsetkov, Koszourov, Piszkunov
Jaborník, Kovács, Fliszár, Rafaj, Szappanos
2
Bezrukov, Varga, Németh A., Hári, Saluga
Inglis, Garbacz, Dubek, Papp, Kiss
3
Györfy, Pados, Dancsfalvi, Godó, Berta
Üveges, Németh Á., Hardi, Egyed, Gágyor
4
Vincze, Wéber
Greg Kjell Lindqvist, Szakács Ferenc
E
Jason Morgan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:09 FTC PP Schwindt Farkas Hietamaki
1-1 05:02 DHK Piszkunov Kocsetkov Koszourov
1-2 16:05 DHK Koszourov Bezrukov Piszkunov
2-2 33:12 FTC Szappanos Jaborník
3-2 43:06 FTC Sumi Dubek Tendler
27 Kapura lövések száma 44
10 Kiállításpercek 10

Az FTC–Debrecen góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum