Az utolsó hely elkerüléséért küzd a Sportklub

   

Most nem a távolsággal, hanem a közelséggel gyűlhet meg Molnár Zsomborék baja, alig 22 órájuk van felkészülni a Fehérvár elleni rangadóra.

A MOL Liga szombati fordulójában egy náluk gyengébben rangsorolt csapattal játszanak a Fehérvári Titánok, ami az eddigi tapasztalatok alapján semmi jót nem ígér Kóger István tanítványai számára. Bármennyire is paradoxnak hangzik a fenti felvezető mondat, megfelel a valóságnak. A Titánok eddig 21 meccsen 27 pontot gyűjtöttek. Náluk előrébb lévő csapat ellen összesen 14 alkalommal játszottak, ezekről 20 pontot hoztak el, míg a Galati, Csíkszereda, Belgrád alkotta hármassal hat meccset vívtak, 7 pontot szereztek. Előbbi 1,43-os, utóbbi 1,17-os meccsenkénti pontátlag. Hogy érzékeltessük, mekkora különbséget jelent ez, elég belegondolni: ha két külön csapat produkálná ezeket az átlagokat egy 40 meccses alapszakasz során, az egyiknek 57, a másiknak 47 pontja lenne. Az igazsághoz tartozik, hogy hazai pályán kevesebb gondjuk van az esélytelenebb csapatokkal szemben, eddig legyőzték a belgrádiakat és hosszabbításban kikaptak a Galati-tól.

A Csíkszereda ellenben még nem játszott Fehérváron, nagy kérdés, mire lesznek képesek alig több, mint 21 órával azok után, hogy a 6-3-ra elvesztett mérkőzésüket lefújták Dunaújvárosban. Nem mellesleg igen kellemetlen helyzetbe kerültek ezzel és a Brassó nem is olyan meglepő belgrádi vereségével, hiszen mindössze egy pontra csökkent az utolsó előtti Sportklub és az őt egyedül üldöző Belgrád közti különbség. Mindkét csapat pályára lép szombaton, így könnyen előfordulhat, hogy a nap végén a két csapat helyet cserél a tabella utolsó helyén.

Fehérvári Titánok–Csíkszereda 5-6

   

A Sportklub fordulatos mérkőzésen, büntetőkkel győzte le a fehérvári fiatalokat.

A Titánok gyorsan próbálták dűlőre vinni a dolgokat, azonnal nekiestek a Sportklubnak. Az elején Kocsis és Imre is közel járt a gólhoz, de Onodi mindkétszer a helyén volt. A hazai fölény emberelőnyökben kamatozott, előbb Gecse, majd Korenko ült ki a büntetőpadra. Kettős emberhátrányban sokáig jól zárt a csíkszeredai retesz, többször is sikerült kiütni a korongot a harmadukból, mígnem az 5. percben Krogh távoli lövése becsorgott Onodi alatt (1-0). Fordult a kocka, hazai emberhátrány következett, Mazzag mégis korongot lopott, de nagy helyzetben mellé lőtt, ahogy egyenlő létszámnál Imre Patrik is. A speciális egységek nem unatkoztak, összesen 28 percnyi büntetést osztottak ki a játékvezetők a feszültséggel teli hokit hozó első harmadban. A játékrész felére felbátorodtak a vendégek, Szabó Bence eladott korongja után csak Lemay bravúrján múlt, hogy nem tudtak egyenlíteni. Szolarjov különösen elemében volt, megérdemelte volna a gólt és az egyenlítést a székely csapat, akik bírták szuflával, nem látszott rajtuk, hogy egy nappal korábban még Dunaújvárosban léptek jégre. Az utolsó másodpercekben Bíró lökte rá a palánkra veszélyesen Korbulyt 2+10 perces büntetésért cserébe.

Ha az első harmad a kiállításokról, a második a kapuvasakról és a Csíkszeredáról szólt. A Titánok nem tudtak mit kezdeni az áthúzódó kiállítással, sőt, Farkas és Molnár Zoltán kettő az egyben kilépett, de előbbi passzát utóbbi mellédurrantotta. Még le sem telt Bíró kiállítása, máris jött az újabb hazai emberelőny, ezúttal Antal Zsombor ment ki két percre. A 23. percben Valchar emberhátrányban is egyenlített, Lemay válla fölött lőtt a hálóba (1-1). A gól után még jobban felbátorodott az addig is egyenlő félként küzdő Sportklub és az emberhátrány után emberelőnyből is betaláltak. Négy perccel az egyenlítés után Molnár Zsombor átadását Szolarjov vágta a hálóba (1-2). A Fehérvár nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, a 30. percben Reisz robbant be egy korongra, de Onodi védett, majd az egyik oldalon Korenko, a másikon Shupe lövése találta telibe a kapuvasat. Újabb hazai csilingelés után Just lövése már befelé pattant a vasról, ezzel a 33. percben 2-2-t mutatott az eredményjelző. A vendégek hevesen reklamáltak, de a játékvezetők nem vonták vissza a gólt. Ez azonban nem szegte kedvét a Sportklub játékosainak, a 38. percben újra megszerezték a vezetést, Szolarjov húzott befelé, majd a kapuba csúsztatott (2-3). Sőt, a harmad utolsó percében Korenko passzából Péter is mattolta Lemayt, ezzel már kettővel tartott előrébb a vendégcsapat (2-4). Lehetett volna nagyobb is a különbség, de az utolsó pillanatban Campbell lövése a vasról kifelé pattant.

Fehérvári rohamokkal indult a harmadik harmad. Onodi sokáig állta a sarat és a hazai irányzék sem volt rendben a bejezéseknél. A 45. percig bírta a nyomást a Sportklub, ekkor Reisz passzából Just egy gólra hozta fel csapatát (3-4). A játék képe nem változott, nyomott a Fehérvár, védekezett a Csíkszereda, amikor lehetőség volt rá, Szolarjovék kontrákból veszélyeztettek. Öt perccel a vége előtt Reisz lövése után a korong már túljutott Onodin is, de János a gólvonalról kikanalazta. A hajrában még egy utolsó nagy rohamra indultak a Titánok, de túlságosan kinyíltak hátul, Molnár Zoltán kilépett és visszaállította a kétgólos különbséget (3-5). Nem adta fel a hazai együttes, szűk egy perccel később Hamvai bombájával újra csak egy volt közte (4-5). Hazai időkérés és kapuslehozatal következett, 40 másodperccel a dudaszó előtt pedig Just köténygóllal egalizált, hosszabbításra küldve a csapatokat (5-5).

A ráadásban mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, majd Wood szabálytalankodott, így 4 a 3 ellen támadhattak a Titánok, de Onodi vezérletével kitartott a csíki védelem. Következhettek a büntetők, ahol az első körben Just fölé bombázott, míg Szolarjov Lemay lábai között a kapuba lőtt (5-6). A második körben Kiss Patrik és Valchar is hibázott. Végül Vincze Péter próbálkozását is védte Onodi, így a vendégek megnyerték az összecsapást. A Csíkszereda kevesebb mint egy nappal a dunaújvárosi mérkőzése után bravúros győzelmet aratott, míg a Titánoknak továbbra sem megy a tabellán mögöttük álló csapatok ellen.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 432 néző. Játékvezetők: Babic, Vas, Juhász, Kis-király.
Lemay: 81,8% (Bors G.)
K
Onodi: 81,5% (Ruczuj)
Krogh, Szabó B., Just, Shupe, Kiss
1
Korenko, Papp, Péter R., Molnár Z., Farkas
Reiter A., Sándor F., Reisz, Hamvai, Mazzag
2
Wood, János, Antal Zs., Valchar, Molnár Zs.
Imre, Takács, Kocsis, Szabó K., Vincze
3
Campbell, Gecse, Moldován, Szolarjov, Bíró
Erdei, Korbuly, Varga, Szász, Balogh
4
Bors A., Salló, Antal N., Egyed, Rokaly N.
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Leo Gudas, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:11 FHA PP2 Krogh Just Varga
1-1 22:42 SCC SH Valchar Molnár Zs.
1-2 27:00 SCC PP Szolarjov Molnár Zs. Wood
2-2 32:34 FHA Just Shupe Imre
2-3 37:15 SCC Szolarjov Bíró
2-4 39:17 SCC Péter R. Korenko
3-4 44:09 FHA Just Reisz Lemay
3-5 56:25 SCC Molnár Z.
4-5 57:04 FHA Hamvai Just Sándor F.
5-5 59:20 FHA Just Krogh Shupe
5-6 65:00 SCC GWS Szolarjov
27 Kapura lövések száma 33
12 Kiállításpercek 26
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum