Ljubljanában zárkózna tovább a Fehérvár

   

Ebben az idényben először látogat a Tivoli csarnokba a Fehérvár. A cél nem lehet más, mint a három pont megszerzése.

Annál is inkább, mivel a szlovénok tovább fogyatkoztak, legutóbb az UTE gyengítette meg a Volán péntek esti ellenfelét. Nem volt ez előzmények nélküli, legutóbb Linzben ugyanis nem állt a csapat rendelkezésére a sérült Jonathan Harty és David Planko, és nem utazott el Music, Pesut, a már említett Ropret és a második számú kapus, Raisp sem. Összesen 17 mezőnyjátékos és 2 kapus tette tiszteletét a Duna parti nagyvárosban. Ugyanakkor a biztos fehérvári győzelemben gondolkodókat óvatosságra kell késztesse az a tény, hogy az ily módon meggyengült Olimpija is pontot tudott elhozni Linzből, továbbá az, hogy az EBEL-ben a legkellemetlenebb meglepetések történelmi távlatban is a Ljubljanától érték a Fehérvárt. Elegendő itt csak a legutóbbi, 10 nappal ezelőtti páros meccsre gondolni, akkor az Olimpija hosszabbításban 6-5-re nyert a Raktár utcában. Reméljük ugyanakkor, hogy a játékosok és a szakvezetők közül senki nem felejtette még el ezt az estét, és méltó elégtételt kívánnak venni az ellenfélen.

Az erőviszonyok megtippelése szinte lehetetlen. A két csapat utolsó 3 meccsén ugyanazok ellen a csapatok ellen játszott (nyilván más sorrendben), és ezeken a meccseken pontosan ugyanannyi pontot szerzett. Az Olimpija a fehérvári győzelmétől kisebb lendületbe jött, kikapott ugyan Bécsben, de otthon hosszabbításban verte a Grazot, Linzben pedig hosszabbításban pontot lopott. A Fehérvár ugyancsak 3 pontot szerzett az ominózus 5-6 óta, kikapott Linzben, majd hazai jégen a Vienna Capitalstól, ezt követően ugyancsak otthon legyőzte a Grazot. Ember legyen a talpán, aki ezek után tippelni merne a győztesre. Az biztos, hogy ha a Fehérvár akar még valamit ettől az alapszakasztól, akkor nem lehet más célja, mint a 3 pont megszerzése. Szerencsés esetben ezzel egyszersmind a liga középmezőnyéhez is közelebb kerülhetnének Sofronék.

“Habár jelenleg az utolsó helyen áll az Olimpija, egyszer már legyőzött bennünket – figyelmeztetett a ligahonlapon Benoit Laporte. – Az ő helyzetükben nyomás nélkül játszhatnak. A játékstílusukkal majdnem nyertek Linzben is. Az első pillanattól észnél kell lennünk, különben semmi nem lesz a vágyott revánsból.”

Ljubljana–Fehérvár 3-1

   

Hiába vezetett a 47. percben a Volán, egy pontot sem hozott el Szlovéniából.

A Hala Tivoli átka ismét lesújtott Benoit Laporte-ra és csapatára. Pedig a két legnehezebb lépést megtette a magyar csapat, nagyon sokáig nem kapott gólt, és még a vezetést is megszerezte. Két gól nélküli harmadot követően Kóger Dániel emberelőnyben talált be a 47. percben. Az előnyt azonban egy percig sem sikerült megőrizni, Bussieres egyenlített villámgyorsan. A döntő találatot a hazaiak vitték be, az 52. percben Hadzic talált Rajna Miklós kapujába. Koren az utolsó percben az üres kapuba lőtt, így alakult ki a 3-1-es végeredmény. A Fehérvár új bekkje, Drew Schiestel vereséggel debütált.

Sajnos az utolsó helyezett csapat is nagyon sokat lő a Volánnak, ezúttal 42 lövés érte Rajna kapuját, az utolsó húsz perc adata pedig 23-7 a ljubljanaiak javára. Meg kell állapítani, hogy nem véletlenül áll ez a két csapat a táblázat végén. Amikor az Olimpija senki mást nem tud legyőzni hosszú ideig – legfeljebb csak megszorít hősiesen egyszer-kétszer valakit –, akkor is kettőből kétszer veri a Volánt, hatból öt pontot elvesz a magyar csapattól.

Nem fókuszálunk eléggé

   

A Volán mestere úgy látja, nem a játék képével van a gond. Viszont néhány játékosa fejben a buszon marad.

Benoit Laporte (vezetőedző, Fehérvár AV19): “Ugyanaz történt, mint már sok mérkőzésen ezelőtt. Az első harmadban jól, fegyelmezetten játszottunk, majd a második harmadban öten is nagy helyzetbe kerültek, de ezek kimaradtak. A harmadik harmadban, bár megszereztük a vezetést, két játékosunk hibázott, ebből pedig gólokat kaptunk. A két csapat közötti különbség ma a helyzetek értékesítése volt. Ahogy mondtam, a második harmadban nekünk nem sikerült befejezni a támadásokat, a hazaiaknak pedig volt két-három nagy helyzetük, ebből pedig gólokat lőttek. A másik különbség a koncentrációban volt. Idegenben, négy-ötórás utazás után vannak olyanok, akik bár fizikailag leszállnak a buszról, de fejben ott maradnak. A tanulság az, hogy a játékosoknak jobban fel kell készülni fejben ezekre a mérkőzésekre. Nem a játék képével van a gond, hanem azzal, hogy nem fókuszálunk eléggé.”

(Forrás: fehervarav19.hu)

EBEL, 611 néző. Játékvezetők: Babić, Trilar, Nemeth, Pagon.
Frazee: 96,3% (Spreitzer)
K
Rajna: 95,1% (Hetényi)
Guimond, Harty, Bussiéres, Langkow, Pem
1
Manavian, Schiestel, Beauregard, Maylan, Kocsis
Cepon M., Selan, Hadzic, Music, Ograjensek
2
Szabó D., Szirányi, Sofron, Sarauer, Kóger
Bazevics, Cepon K., Gabor, Koren, Zajc
3
Szaller, Owens, Bodó, Vas, Sárpátki
Batic, Groznik, Chvatal, Potocnik, Uduc
4
Szabó B., Vincze, Reisz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 46:14 FHA PP Kóger Sarauer Manavian
1-1 47:09 OLL Bussiéres Zajc Koren
2-1 51:10 OLL Hadzic Music Bazevics
3-1 59:21 OLL Koren Cepon M. Frazee
42 Kapura lövések száma 27
4 Kiállításpercek 2
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum