Nagy Richárd besokallt a teljesítménykényszertől

 

A 24 éves hátvédnek több MOL ligás ajánlata is volt. Mostantól az UTE színeiben szerezheti vissza régi formáját.

Nagy Richárd egy év kihagyás után a Hokiklub Budapestben tért vissza a jégre, 11 bajnoki meccset játszott a szlovák harmadosztályban. Ezt követően az elmúlt napokban az UTE-hoz igazolt, ahol szerdán mutatkozott be, amikor simán verték a lilák a Ferencvárost Magyar Kupa-selejtezőn. MOL ligás visszatérésére pénteken kerülhet sor ? nem akárhol, Miskolcon, a bajnokcsapat otthonában, a forduló rangadóján.

Az első kérdés nem lehetett más a Budapest Stars egykori sokszoros utánpótlás-válogatott hátvédjéhez ? aki már 18 évesen kiváló szezont futott a MOL Ligában, hatalmas ígéretnek számított, majd Dunaújvárosból a felnőtt válogatottba is bekerült két meccs erejéig ?, mint hogy miért vonult vissza a 2014/15-ös idény után. “Mindenki életében eljön a pillanat, amikor besokall a folyamatos teljesítménykényszertől. Nálam ez 2015-ben következett be. Ezért úgy döntöttem, egy év pihenő jót fog tenni nekem. Amikor abbahagytam a hokit, a családi vállalkozásunkban logisztikával foglalkoztam. Úgy érzem, jól döntöttem.”

Hogy milyen volt visszatérni a KMH-ban a jégre, és hogy ezek után milyennek tűnt a szlovák 2. liga színvonala, arra is választ kaptunk: “Remek érzés volt, amikor megkerestek a KMH-tól, és számítottak rám. Ekkor jöttem rá, mennyire hiányzik nekem ez a sport. Jól sikerült a felkészülés, a légkör és a hangulat is kiváló volt a csapatban. A szlovák 2. liga nagyobb kihívás, mint amire kezdetben számítottunk. Sok rutinos extraligás játékos vezet le itt, így minden mérkőzés újabb és újabb komoly erőpróbát jelentett.”

Nagy Richárd azt mondta, nem az UTE volt az egyetlen MOL ligás csapat, amely érdeklődött nála. Azt a lehetőséget választotta, amely mind közül a legjobbnak tűnt. Őszintén hozzátette, kondíció tekintetében még nincs a csúcson, de igyekszik minél hamarabb a legjobb formáját hozni ezen a téren is. Ebben segíti, hogy az UTE szakmai stábja egyéni edzéstervet készített számára. Így minden lehetőség adott, hogy hamar visszaálljon a régi kerékvágásba a még mindig fiatal bekk.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum