A Fehérvár megőrizné a Bécs elleni rekordját

   

A kemény hétvége második felvonásán a tabellamásodik Vienna Capitals lesz a Fehérvár vendége.

Pénteken a harmadik helyen álló Linz otthonában szenvedett fájó vereséget a Fehérvár. Nincs idő lamentálni a dolgokon, mert máris hasonló nehézségű feladat következik, a Vienna Capitals ellen kell megpróbálni javítani. 20 forduló után a 11. helyen áll a Fehérvár, pontegyenlőségben a 10. Dornbirnnal, és 5 pont hátrányban a 9. Klagenfurt mögött. Egy dologban viszont biztosan kiemelkedik a Fehérvár  mezőnyből: az egyetlen csapat, amely ellen a Vienna még nem győzött ebben az idényben. Hogy ez így is maradjon vasárnap estére, ahhoz rengeteget kell dolgozniuk a fehérvári játékosoknak a mérkőzésen.

VICAVS

Érdekes, hogy a két csapat statisztikáiban egyáltalán nem olyan nagy a különbség, mint a bajnoki táblázaton. A Fehérvár talán meglepő módon jobban teljesít emberelőnyben és emberhátrányban is a bécsieknél. Ami a büntetésperceket illeti, abban szoros versenyben a mieink “vezetnek”, ám a különbség nem lényegi, e két csapat tagjai ültek a legtöbbet a büntetőpadon az idényben. A Vienna igazából két mutatóban múlja felül a mieinket, egyrészt jóval többet lőnek kapura és hatékonyabban, másrészt pedig jóval kevesebb lövést engedélyeznek az ellenfeleknek hatékonyabb kapusteljesítmény mellett. Az osztrákok péntek éjjel értek haza Ljubljanából, ahol tükörsima 5-2-es győzelmet arattak, szombaton átmozgató jeges edzéssel és atlétikai edzéssel készültek a fehérváriak ellen.

Mindkét oldalon lesznek hiányzók. A Volánban a Linz ellen Szirányi már visszatért, lehet, hogy lassan Orbán Attila is játékra jelentkezhet, de például Sagert még hetekig harcképtelen lesz. A másik oldalon biztosan hiányozni fog Felix Maxa, Mario Fischer és Patrick Peter, mindannyian sérültek.

“A Capitals a liga legjobb csapatai közé tartozik – fejtegette a ligahonlapnak Benoit Laporte, a Fehérvár AV19 vezetőedzője. – Jó védekezésre lesz szükségünk és jó helyzetkihasználásra. A védelmünk fiatal és tapasztalatlan, de ezt tudomásul kell vennünk. Tovább kell küzdenünk.”

“Mostanában sok időt töltünk buszon, de ez hozzátartozik a hokihoz – mondta a bécsiek honlapján Serge Aubin vezetőedző. – Megpróbálunk célzott edzésekkel segíteni abban, hogy amennyire csak lehet, fel tudjanak frissülni a játékosok. A liga nagyon szoros. A Fehérvár két vereséggel érkezik erre a meccsre, ennek ellenére nem vehetjük félvállról őket. Elég csak arra emlékeznünk, hogy az első meccsünkön otthon 4-3-ra kikaptunk tőlük.”

Fehérvár–Vienna Capitals 2-3

   

A bécsiek visszavágtak a magyar EBEL-csapatnak az októberben elszenvedett vereségükért.

Alaposan bekezdett a Volán. A 2. percben Maylan kapott ajándékkorongot a bécsi bekkektől, de többszöri próbálkozásra sem sikerült begyötörni a kapuba, majd Manavian és Kóger kínálta meg egy-egy lövéssel Lamoureux-t. A hazai rohamokat Frazer sérülése szakította félbe, aki belenézett egy felperdülő korongba, de később folytatni tudta a játékot. Az első tíz percben maradt a hazai fölény, a sárga mezesek csak elvétve veszélyeztették Rajna kapuját. Kóger kis híján a vezetést is megszerezte, de éles szögből nem tudta a gólvonal mögé kotorni a pakkot. A harmad első fele jól sikerült a Volánnak, a második tíz percre aztán kijött a szorításból a Capitals. A vendégfölény kiállításban kamatozott, Kógernek kellett eltüntetnie a ziccerbe kerülő Nödlt. Kemény két perc volt ez, de Rajna vezérletével kitartott a védelem, majd a mezőny legaktívabbja, Kóger Dániel ezúttal saját csapatát juttatta emberelőnyhöz, gólt azonban ez a fór sem hozott. A végén Sofron is megszerezhette volna a vezetést, de Lamoureux bravúrja ebben megakadályozta. Gól nélkül zárult az első játékrész.

A nyitó harmad játéka bizakodásra adott okot. A Fehérvár nagy energiaszinten, sok helyzetet kialakítva hokizott, várható volt, hogy a Vienna Capitals erre reagálni fog. Így is történt, az iram tovább nőtt, de ezúttal a sárga-feketék játszottak fölényben. Rajna Miklós azonban lehúzta a rolót, egymás után hárította Rotterék próbálkozásait. Jókor jött a 26. percben MacGregor kiállítása. A szorításból kijöttek a hazaiak, de úgy tűnt, ennél több nincs az emberelőnyben, de ahogy kiegészültek az osztrákok, Kóger passzolt keresztbe az üresen érkező Sofronhoz, aki belőtte a vezető gólt (1-0). Még feljebb kapcsolt a Capitals, mindenhonnan tüzeltek, Rajna azonban őrizte az előnyt. A 35. percben következett a harmadik hazai emberelőny, de az eredmény nem változott. Ami nem ment fórban, ment öt az öt ellen. A 38. percben Szirányi húzott be a harmadba, Beauregard elé centerezett, akinek ütőjéről a kapuba került pakk (2-0). A szurkolók még meg sem ünnepelték a második gólt, amikor McKiernan kék vonalas lövésébe Tessier ért bele jól (2-1). A szépítő találat után azonnal emberelőnybe kerültek a bécsiek, és 2 másodperccel a harmad vége előtt Pollastrone egalizált (2-2).

Nemhiába bajnokesélyes a Capitals, a 38 perc alatt felépített kétgólos hazai előnyt pillanatok alatt eltüntették Ferlandék. Ezzel azonban még nem elégedtek meg az osztrákok, a harmadik játékrész elején is hatalmas nyomást helyeztek Rajna kapujára, de a válogatott hálóőr állta a sarat. A Volántól csak kósza ellentámadásokra futotta, Sofron és Sarauer lépett ki, de Lamoureux is a helyén volt. Továbbra is egykapuztak a sárga mezesek, másodpercekre volt csak a korong Kógeréknél. Teljesen elkészült az erejével a Fehérvár, Rajna az 56. percig tudta tartani a döntetlent. Ekkor Szirányi kiállítása miatt emberelőnybe kerültek a vendégek, Vause pedig kihasználta a fórt (2-3). Szűk öt perc maradt a pontszerzésre, Bodo ütőjében volt a gól, de Lamoureux miatt benne is maradt. Az utolsó percben Rotter mehetett a büntetőpadra, majd Rajna is lekorcsolyázott, de hat a négyben sem sikerült begyötörni az egyenlítő találatot. A Vienna Capitals jobb csapat, megérdemelten győzött, de nem érdemtelenül szólt a közönség vastapsa a végig keményen küzdő Fehérvárnak.

Nagyon szép védekező játékot játszottunk

   

Ugyanakkor EBEL-csapatunknak legközelebb jobb munkát kell végeznie.

Benoit Laporte (vezetőedző, Fehérvár AV19): Úgy gondolom, nagyon szép védekező játékot játszottunk, azonban a kulcsjátékosaink nem találtak be elégszer és ez nehézségekhez vezetett. Legközelebb jobb munkát kell végeznünk. A fiatal védőink sokat játszottak és most még egy hiba is gólhoz vezet náluk, ezért meg kell próbálnunk többet segíteni a fiataljainknak. A Bécs a legjobb csapat ebben a ligában, és amikor elkezdték nyomás alá helyezni a fiatal védőinket, nem volt nekik egyszerű felvenni a ritmust egy ilyen csapat ellen.

Serge Aubin (vezetőedző, Vienna Capitals): Nagyon jó meccs volt. Szerintem mindkét csapat hihetetlenül jól játszott. A második harmadban attól függetlenül, hogy láttam, jól játszik a csapatom, tudtam, hogy ez egy nehéz feladat lesz. A gyors gólok mindkét részről visszahozták a fiúkat a játékba és a harmadik játékrészben az emberelőny döntötte el a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy a kulcs a győzelmünkhöz az volt, hogy nagyon egyszerűen játszottunk és küzdöttünk. Bárhogyan végződhetett volna a meccs, de nagyon örülünk a három pontnak.

(Forrás: fehervarav19.hu)

EBEL, 3129 néző. Játékvezetők: Gruber, Nikolic, Ettlmayr, Nagy.
Rajna: 93,3% (Hetényi)
K
Lamoureux: 89,5% (Kickert)
Szabó D., Szirányi, Bodó, Vas, Sárpátki
1
Bowman, Fraser, Tessier, Sharp, Wukovits
Manavian, Owens, Sofron, Sarauer, Kóger
2
Lakos, Hackl, Rotter, Vause, Nödl
#4577, Szaller, Beauregard, Maylan, Orban
3
Cuma, Brocklehurst, Ferland, Holzapfel, Pollastrone
Szabó B., Vincze, Reisz, Kocsis
4
McKiernan, Grosslercher, Nissner, Bauer
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 27:19 FHA Sofron Beauregard Maylan
2-0 37:43 FHA Beauregard Szirányi
2-1 38:08 VIC Tessier McKiernan Brocklehurst
2-2 39:58 VIC PP Pollastrone Vause Rotter
2-3 55:29 VIC PP Tessier McKiernan Brocklehurst
19 Kapura lövések száma 45
8 Kiállításpercek 8

A Fehérvár–Vienna Capitals góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum