Most is a legjobbunkra lesz szükségünk

   

Nagyon nehéz ellenfél vendégeként javíthatja az Olimpija elleni botlást a Fehérvár.

A tabellaharmadik Linz várja a magyar EBEL-indulót. Szerencsére Salzburgban megmutatták Sofronék, hogy még mindig képesek a bravúrokra a legjobbak otthonában, ráadásul ez idén ebben a műfajban már a második ilyen eset volt. Előbb a Vienna Capitals, majd a Salzburg skalpja lett meg idegenben, most pedig a dobogó harmadik csapata, a Linz következhet a sorban. Ezzel egyszersmind az október eleji székesfehérvári 2-5 kölcsönét is visszaadhatnák. Ezekre a bravúrokra annál is inkább szükség volna, mert túl sok pontot hullajtott el bosszantó módon a Fehérvár, amelyeket valahol kompenzálni kell. A legutóbbi fájó pontvesztés – ki ne tudná – a tökutolsó Olimpija Ljubljana elleni hazai vereség volt, egy sérültektől hemzsegő csapattal. Hogy a keddi hiányzók közül ki lesz újra hadra fogható Linzben, azt egyelőre még nem tudjuk, az biztos, hogy mivel ezúttal a MOL Liga csapat is játszik, mégpedig otthon, így nehezebb lesz onnan játékosokat kapni. Idegenben eddig összesen 7 pontra volt képes a Volán, amivel csak az Olimpijánál jobb az egész mezőnyben, de ha Salzburgban sikerült, miért ne sikerülhetne Linzben is, ahol az utolsó 5 meccsből 2-szer már összejött a győzelem.

A Linz két vereség után várja a Fehérvárt egy hárommeccses hazai széria kezdetén. Az osztrák csapatnál nem titkolják, ezen a három mérkőzésen, amelyen a mezőny alsó felében tanyázó csapatokat fogadnak, szeretnének minél többet begyűjteni a maximálisan lehetséges 9 pontból, hogy megerősítsék helyüket dobogón. Kiszámíthatatlan csapatként jellemzi a fehérváriakat a linziek csapathonlapja, amelyik a Ljubljana elleni meglepő hazai vereséget megelőzően ugyanolyan meglepetésre a listavezető Salzburg otthonában tudott nyerni, miután előtte Dornbirnban is győzött. Ennek megfelelően nem számíthatunk arra, hogy ne a maximális koncentrációval állnának bele a meccsbe a kék-feketék. A Linz a liga egyik legjobban eleresztett klubja, nem engedheti meg magának, hogy a rendszeresen telt házat produkáló saját közönsége előtt nyeglén játsszon. Ráadásul azt is tudják, a Volán majdnem ugyanúgy teljesített az utolsó meccseken, mint a Linz, ráadásul több gólt is szerzett. Az új szerzemény Ryan Potulny papírmunkáival lassan haladtak, nem biztos, hogy pénteken játszhat, ahogy kérdéses Marc-André Dorion és Mario Altmann játéka is, ők sérülésből lábadoznak.

“A liga három legerősebb csapatának egyikével játszunk – mondja Benoit Laporte, a Fehérvár AV19 vezetőedzője a ligahonlapnak. – Nagyon jól kell játsszunk a saját zónánkban, és onnan a megszerzett korongokkal gyorsan kell támadásokat építenünk. Ahogy a Salzburg ellen, úgy most is a legjobbunkra lesz szükségünk.”

“Meg kell őriznünk a hazai pálya előnyét – nyilatkozta a csapathonlapnak Brett McLean, a Linz vezetőedzője. – Muszáj pontokat szereznünk. A saját játékunkra kell koncentrálnunk. Vannak néhányan a csapatban, akik az elmúlt hetekben a sérülések miatt rengeteget voltak jégen. Nekik bizonyára jót tett az elmúlt hét és egy kicsit ki tudták pihenni magukat. Mi pedig remélhetőleg újra formába tudtunk kerülni.”

Black Wings Linz–Fehérvár 5-2

   

Fabio Hoferrel és az új igazolás Ryan Potulnyval szemben nem volt ellenszerük a fehérváriaknak, háromgólos vereséget szenvedtek Linzben.

A Fehérvárban kicsit enyhült a sérülésmizéria, Szirányi visszatért a csapatba, így Devon Krogh visszakerült a MOL Liga-keretbe. A másik oldalon pedig elkészültek a papírok, így nem volt akadálya annak, hogy a héten igazolt, több, mint 150 NHL- és 500 AHL-meccs tapasztalatával érkező Ryan Potulny jégre lépjen a Linz színeiben a Fehérvár ellen. Bár ne tette volna! Első EBEL-mérkőzésén három gól előkészítésében is benne volt, és mindhárom alkalommal Fabio Hofer volt a végrehajtó. A linzi második sor jelentette a különbséget ezen a meccsen, ők 3-0-ra nyerték a saját kis összecsapásukat, a többiek 2-2-vel végeztek a fehérváriak ellen. Az igazsághoz tartozik az is, hogy az első fehérvári gól csak 4-0 után esett a 47. percben, ekkor alighanem már mindenki elkönyvelte a hazai győzelmet. Egyelőre tehát nem sikerült megszerezni idegenben a tabellaharmadik skalpját is, és mivel a Dornbirn hazai jégen pontot szerzett a Salzburg ellen, a Fehérvár újra visszacsúszott az utolsó előtti helyre. Javítani vasárnap hazai jégen a Vienna Capitals ellen lehet majd.

Potulny

Fotó: Black Wings Linz twitter

Nagyon fáj ez a vereség

   

A Fehérvár védelme rettentő fiatal.

Benoit Laporte (vezetőedző, Fehérvár AV19): Az első harmadban nem voltunk rosszak, ezt mutatja az is, hogy majdnem egyenlő volt a kapura lövések száma, ám mi nem tudtunk gólt lőni, az ellenfél pedig rögtön kettőt. A második harmadban megint túl sok kiállítást kaptunk, ebből újabb gólt szerzett a Linz. A harmadik harmad végére feljavultunk, de onnan már nem lehetett visszajönni. Úgy gondolom, nagyon jó csapata van a Linznek. A sorokban nagyon jól vannak elosztva a góllövő játékosaik, így minden egység hasonló játékerőt képvisel. Nagyon fáj ez a vereség, rettentő fiatal védelmünk van, de nem tehetünk mást, harcolunk tovább.

(Forrás: fehervarav19.hu)

EBEL, 4865 néző. Játékvezetők: Kellner, Smetana, Ettlmayr, Verworner.
Ouzas: 93,3% (Janny)
K
Hetényi: 90,0% (Rajna)
D'Aversa, Piché, Lebler, McLean, DaSilva
1
Owens, Manavian, Kóger, Sarauer, Sofron
Dorion, Lukas R., Broda, Potulny, Hofer
2
Szirányi, Szabó D., Beauregard, Vas, Maylan
Palin, Kirchschlager, Oberkofler, Schofield, Gaffal
3
Szaller, #4577, Orban, Kocsis, Bodó
Loik, Fechtig, Spannring, Lukas P., Moderer
4
Szabó B., Reisz, Vincze, Sárpátki
Rob Daum
E
Benoit Laporte, Énekes Lajos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:59 EHL Oberkofler Palin Fechtig
2-0 12:02 EHL Hofer Potulny Broda
3-0 38:36 EHL PP Hofer Potulny Schofield
4-0 43:34 EHL Lebler Palin D'Aversa
4-1 47:08 FHA Orban Beauregard Maylan
5-1 50:45 EHL Hofer Lukas R. Potulny
5-2 51:13 FHA Owens Bodó Sárpátki
50 Kapura lövések száma 30
8 Kiállításpercek 10

A Linz–Fehérvár képes összefoglalója

 

A Linz–Fehérvár góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum