Pszichológus próbál segíteni a Sportklubnak

   

Karikás Emőke korábban autista gyerekekkel is foglalkozott.

A 25 éves szakemberrel a Morfondir.ro készített interjút, melyből kiderült: Póra Róbert, a korábbi klubmenedzser hívta dolgozni a Csíkszeredához. A teljes egészében ezen a linken olvasható beszélgetésből sok érdekesség kiderül. Kedvcsinálóként álljon itt két kedvenc idézetünk.

Az egyik általánosabb meglátás: ?Legtöbbször a játékosok a teljesítménynövekedésben szeretnének előrelépni, de az indulatkontrollal és az érzelmek kinyilvánításával is lehet dolgozni. Javítunk a figyelemváltás időtartamán, próbáljuk bevonni a rutin által szerzett tapasztalatok gyakorlatba ültetését. A székely ember egyik sarkalatos pontját, az önbizalomhiányt is fejlesztjük, amit mentális napló vezetésével tudunk figyelemmel kísérni.?

A másik az SC jelenlegi teljesítményének felemás mivoltára reflektál: ?Az ilyen időszakokban leginkább felmerülő probléma a frusztráció. Ha egy sportoló nem képes úgy teljesíteni, ahogyan azt saját magától elvárná, vagy ahogyan azt tőle elvárja az edzője, akkor önbizalma meginog. Minél jobban akarja, annál görcsösebbé válhat. Az önbizalom helyreállítása és a nyugodt lelkiállapot elérése nagyban hozzájárulnak egy hullámvölgyből való kikerüléshez. Fontos, hogy ne a múltból és a jövőből táplálkozzunk, kizárólag csak a jelenre koncentráljunk, és azt csináljuk, ami abban a pillanatban erőt ad.?

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum