Hokiklub Budapest?Sabres Vienna 5-0

 

Szenzációs győzelmet aratott női EWHL-csapatunk a többszörös bajnok Sabres Vienna ellen. Bónuszként megmutatjuk a mérkőzés képeit.

“Az első harmadban a hazaiak hatalmas lendülettel kezdtek, a játékrész kezdetétől fogva érezhetően ők uralták a mérkőzést ? áll a csapat beszámolójában. ? Nem is kellett sokáig várni a budapestiek első találatára, a negyedik percben Esther Kantor góljával megszerezte a vezetést a Hokiklub Budapest. Nem sokkal később Dabasi Réka szerezte meg a pakkot, melyet egyből tovább passzolt Horváth Tifaninak, aki könnyedén bepattintotta azt a bécsi csapat kapujába. Alig 45 másodperccel a harmad vége előtt remek akciót sikerült ismét góllal befejezni a KMH-nak, ezúttal Ungár Rebeka volt eredményes a korábbi gólszerző Horváth, valamint Tóth Enikő átadásából. A csapatok így 3-0-s budapesti vezetéssel mehettek az első szünetre.

A második harmad akciókkal teli, izgalmas játékot hozott mindkét oldalon, ám a hazaiak kapusa, Victoria Vigilanti továbbra is százszázalékosan hárítani tudta az ellenfél lövéseit. A 25. percben Esther Kantor átadásából a Hokiklub Budapest kanadai csatára, Averi Nooren lőtte ki látványos mozdulattal a felső sarkot, tovább növelve csapatának előnyét. A harmadik harmad sem maradt hazai gól nélkül, a Hokiklub Budapest csapatkapitánya, Dabasi Réka rezgette meg immár ötödik alkalommal a bécsiek hálóját Esther Kantor és Horváth Tiffany passzából. Ezzel a góllal pedig kialakult a mérkőzés 5-0-s végeredménye és kapott gól nélkül, igazi csapatként, végig uralva a mérkőzést sikerült legyőznie a magyar csapatnak a korábbi EWHL- és többszörös osztrák bajnok EHV Sabrest. A bécsiek fennállásuk óta összesen hatszor voltak EWHL-bajnokok, valamint hétszer osztrák bajnokok.”

A lányok vasárnap a Neuberg Highlanders vendégeként játszottak, ahol magabiztosan 9-1-re győztek. A mérkőzésen Kantor 3+2, Nooren 3+1 ponttal zárt.

Mika Vaarala (vezetőedző, Hokiklub Budapest): ”Büszke vagyok a lányokra, nem kis skalpot sikerült begyűjteni a korábbi EWHL-bajnok legyőzésével. Fantasztikus volt látni, hogy sikerült felülemelkednie a csapatnak a korábbi nehézségeken és ismét maximálisan a feladatra koncentrálva, összeszedetten, csapatként játszani.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum