A DAB a MAC ellen kapaszkodna vissza a dobogó közelébe

   

Két élcsapat csap össze vasárnap este a Tüskecsarnokban.

A MAC és a Dunaújváros eddigi két összecsapásán testvériesen megosztoztak a pontokon, mindketten rendes játékidőben nyerték hazai mérkőzésüket. Azonban egyik győzelem sem volt sétagalopp, a MAC egy Terbócs-duplával nyert 2-0-ra a Tüskecsarnokban, a Dunaújváros pedig emlékezetes és fordulatos mérkőzésen tartotta otthon a maga 3 pontját 6 gólt ütve 5 ellenében. A két legeredményesebb csatársor fog egymásnak feszülni, A MAC eddig 74, a Dunaújváros pedig 66 gólnál jár, kettejüket senki sem előzi meg. Mindketten karakteres, egyszerű, sokat melózó fizikai játékot játszanak, mind Majoross Gergely, mind pedig Lee Gilbert nagyszerűen tartja kézben játékosait.

A MAC kisebb hullámvölgyben volt októberben, mind a 4 eddigi vereségét ebben  hónapban szenvedte el. Ráadásul meglepő és Majoross Gergely csapataitól merőben szokatlan módon többször nem sikerült az egyértelmű esélyek érvényesítése, a mezőny végéhez tartozó csapatok elleni is szenvedett és hullajtott el pontot. A nemzetközi szünet előtt és után is a Ferencvárossal játszott, és bár a Fradi egyik alkalommal sem úgy állt bele a meccsbe, mintha itt akarná megszerezni a rájátszáshoz szükséges pontokat, a két nagyarányú győzelem jelezte, hogy kezd újra összeállni a játék. Az e két mérkőzésen lőtt összesen 14 gól pedig tökéletes ahhoz, hogy a csatárok ismét ráérezzenek a góllövés ízére.

Terbocs MACDAB

Fotó: Mudra László (MAC)

Hullámzóbb teljesítménnyel álltak elő az Acélbikák. A MOL Liga jó pár éven keresztül meghatározó csapata 2015 nyarán a főszponzor elvesztésével nehéz helyzetbe került. Az addigi kulcsemberek jelentős része eligazolt, így előtérbe került a hazai nevelésű fiatalok felhozatala a felnőtt csapathoz. Szerencsére volt még kihez nyúlni, és a legtehetségesebbek időnként még Stephan Lundh alatt is belekóstolhattak már a felnőtt hokiba. A legvérmesebb dunaújvárosi szurkolókon kívül mindenki borzalmas szezont várt tőlük, ehhez képest Lee Gilbert vezetésével az olcsó légiósokkal megerősített csapat nagyon tisztességes idényt produkált és alig csúszott csak le a rájátszásról. Volt mire építeni tehát 2016 nyarán, és úgy tűnik, sikerült is megfelelően megerősíteni a csapatot. Az Acélbikák szereplése alighanem a szezon eddigi legkellemesebb meglepetése. Miközben a kincsesbányából minden vetélytárshoz rengeteg játékos került, a DAB újfent saját nevelésűekre alapozott csapata jó erősítésekkel mindenkinek vetélytársa tud lenni. Ugyanakkor a mezőny végén állókkal szemben is képesek veszíteni.

A szünet a legrosszabbkor jött a csapat számára, az azt megelőző hét találkozóból ötször rendes játékidőben nyertek, mindössze kétszer kaptak ki, de pontot akkor is szereztek. Az UTE ellen azonban megtört a lendület, láthatóan nehezen találtak vissza a játékosok a korábbi összjátékhoz, a mégoly kemény munka pedig ezúttal kevés volt a pontszerzéshez a nagyon jól felépített meccstervvel rendelkező és fegyelmezetten játszó lilák ellen. Ha vasárnap sem találnak vissza korábbi játékukhoz, akkor aligha lesz esélyük a feljövőben lévő MAC ellen, ismerve azonban a csapat karakterét, biztosak lehetünk benne, hogy mindent meg fognak tenni ennek érdekében.

MAC Budapest–DAB 6-2

   

A fővárosi kék-fehérek az első harmad második felében eldöntötték a dunaújvárosiak elleni parázs meccset, ahol 70 percnyi büntetést osztottak ki a játékvezetők.

A mérkőzés első 10 perce csak kiállításokat hozott, gólokat nem. A 11. perctől viszont a büntetéseket felváltották a találatok, előbb Ruikka, 3 perccel később Schmál, majd újabb 4 percre rá Terbócs szerzett MAC-gólt. A második harmadot Bálizs Bence áthúzódó játékkésleltetése miatt emberelőnyben kezdte a DAB, hiába, Kovács Csaba emberhátrányos góljával 4-re nőtt a fővárosiak előnye. A meccs felénél gyors gólváltás zajlott, Kaszkov szépített, de két percen belül jött Könczei válasza emberelőnyből. A meccs hangulatáról sokat elmond, hogy a 38. perc végén emberhátrányba került a MAC egy sportszerűtlen magatartás miatti csapatbüntetéssel. A lehetőséget Ozols találatával gólra váltotta a DAB. A záró húsz percben Lencsés és Keresztury összeakaszkodtak, mindkét játékos 2+2+10 perces büntetést kapott. Az 59. percben Nagy Krisztán beállította a 6-2-es végeredményt. A harmadik harmad krónikájához hozzátartozik, hogy a dunaújvárosiak 17:4-re megnyerték a kapura lövési mutatót. Győzelmével a MAC megőrizte 3 pontos előnyét a tabella élén a DVTK Jegesmedvékkel szemben, a DAB pedig maradt az 5. helyen. A mérkőzésen összesen 25 kisbüntetést osztottak ki a játékvezetők.

Elképesztően jól állunk bele ezekbe a mérkőzésekbe

 

Nehéz dolga van az ellenfélnek, ha a MAC ellen kapaszkodni szeretne.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Kezd összeállni a játékunk, sokkal gyorsabban tudunk cselekedni, kevesebbet gondolkozunk,hezitálunk a jégen és ezáltal annyira felgyorsul a játékunk amit az ellenfeleink nehezebben tudnak kezelni. A viszonylag összetett és sok részletre kiterjedő játékrendszerünkben a játékosaink otthonosabban mozognak. Már nem gondolkoznak annyit, majdhogynem automatikusan tudnak cselekedni. Ki kell emelnem azt is, hogy elképesztően jól állunk bele ezekbe a mérkőzésekbe az utóbbi időszakban és olyan odaadással, olyan energiabefektetéssel kezdünk amivel hamar magunk fele billentjük a mérleget. Utána már nehéz dolga van az ellenfélnek, ha kapaszkodni szeretne. Ez történt most is. A másik amit kiemelnék, hogy így hogy ma mindenki hadra fogható volt, nagyobb volt a variációs lehetőség. Mindegyik sorunk gólképes, ezt Schmál Kristóf góljánál is láthattuk, pénteken Roczanov gólja is ezt mutatta, miközben a Terbócs, Nagy, Keresztury hármas pedig óriásit játszott a mai mérkőzésen, úgyhogy alapvetően azt hiszem megérdemelten nyertünk.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Több szempontból sem úgy sikerült az első harmad, ahogy elterveztük, ennek legfőbb oka az volt, hogy a játékosok nem követték pontosan azokat az utasításokat, amelyeket kaptak. Ezt követően agresszívabban, keményebben játszottunk, de a MAC túl jó volt ahhoz, hogy ekkora előnyt le lehessen dolgozni ellene.

(Forrás: MAC Facebook és nso.hu)

Erste Liga, Tüskecsarnok, 394 néző. Játékvezetők: Varjú, Vas, Bedő, Soltész.
Bálizs: 94,1% (Arany)
K
Duschek: 82,9% (Lajcs)
Escobedo, Pozsgai, Könczei, Booras, Jubinville
1
Hruby, Ozols, Dansereau, Cseter, Azari
Ruikka, Mestyán, Nagy K., Keresztury, Terbócs
2
Ölander, Pfeil, Becze, Szepessy M., Kaszkov
Kovács B., Vokla, Somogyi, Nagy G., Kovács Cs.
3
Lencsés, Ladigin, Borbás, Léránt, Tanka
Lakatos, Silló, Roczanov, Tóth R., Schmál
4
Lévai, Pál, Mátyásy, Odnoga, Nagy M.
Majoross Gergely, Svasznek Bence
E
Lee Gilbert, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:34 MÚB Keresztury Ruikka Terbócs
2-0 13:15 MÚB Schmál Pozsgai
3-0 17:28 MÚB Terbócs Nagy K. Keresztury
4-0 21:06 MÚB SH Kovács Cs. Roczanov
4-1 29:16 DAB Kaszkov Ölander
5-1 30:57 MÚB PP Könczei Jubinville Booras
5-2 39:59 DAB PP Becze Ozols Kaszkov
6-2 58:08 MÚB Nagy K. Silló Terbócs
35 Kapura lövések száma 34
38 Kiállításpercek 32
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum