Ki talál magára a Tüskecsarnokban?

   

Nehéz időszakukat élő csapatok találkoznak a MAC–FTC rangadón.

A szezon első negyedében a MAC Budapest és a Ferencváros is szárnyalt, utána azonban mindkettejüknél megtört valami. Meglehet, furcsa ilyet állítani akkor, ha ránézünk a táblára, amelyet ez idő szerint is Majoross Gergely csapata vezet. Nem árt azonban figyelembe venni, hogy vesztett pontok tekintetében egyenlő az állás a MOL Liga két tavalyi döntőse között, miként lehetetlen megfeledkezni arról is, hogy a MAC az utolsó 8 bajnoki meccséből 4-et elveszített. A gárda lendülete október 7-én tört meg, ekkor a Brassó vitt el két pontot a Tüskecsarnokból, amit utána a Galati is meg tudott ismételni. A brassói és a dunaújvárosi ponttalan találkozók ezt követően már nem okoztak akkora meglepetést.

Azt is mondhatnánk, hogy később magukra találtak a fővárosiak, hiszen a határokon túlról 9 pontot hazahoztak – Galacból, Csíkból és Belgrádból -, ám szerdán a kupában gólt sem tudtak lőni hazai jégen a Debrecennek.

A Ferencváros még kellemetlenebb periódusban van. A zöld-fehérek, akik bő egy hónapja rövid időre a bajnokság élére álltak, négymeccses vereségszériánál tartanak és a 6. pozícióba zuhantak vissza. A dunaújvárosi brutális 1-8 után képtelenek voltak visszanyerni az egyensúlyukat, elbuktak Debrecenben és Miskolcon is – bár a bajnoktól lopott 1 pont végső soron bravúr –, aztán a MAC-cal szembeni 1-5 következett. Javukra írható különbség, hogy nekik sikerült nyerniük  két napja a kupában, amikor fordulatos-sokgólos találkozón verték 5-4-re a jobb sorsra érdemes Fehérvári Titánokat.

A két fővárosi klub egymás ellen játszotta eddigi utolsó MOL Liga-meccsét, ami sima 5-1-es MAC-diadalt hozott október 30-án Pesterzsébeten. Játszottak ugyanakkor szorosabb meccset is ebben a szezonban, az első fordulóban színvonalas és izgalmas 2-1-et produkáltak a Tüskében. Egy olyan karakterű összecsapással mindenki elégedett lenne péntek este is – persze főként azok, akiknek a pontokat is sikerülne zsebre tenniük.

“Pénteken egy igazi Dávid Góliát elleni mérkőzést játszunk – mondta Szakács Ferenc másodedző klubja előzetesében. – A szezon elején volt egy nagyon jó sorozatunk, aztán pár gyengébb mérkőzés következett. Emiatt a srácok keményen edzettek, próbálunk odafigyelni a védekezésre. Sok játékosunk küszködik sérüléssel, sajnos ez a kulcsfontosságú embereinket érinti jelenleg leginkább. A védelemből Erdélyi és Jaborník sem tud pályára lépni. Próbálunk minél több pontot gyűjteni és minél többet kihozni a meccsből, mert nehéz hónapunk lesz.”

MACFTC

Fotó: Mudra László (MAC)

MAC–FTC 9-3

   

Motivált csapat fogadott motiválatlant. A második harmadban osztálykülönbség mutatkozott a csapatok között.

A MAC frissen, üdén, a Ferencváros ólomlábakon kezdte a mérkőzést. Feltűnő volt, hogy már az első harmad elején is képes a hazaiak negyedik sora beszorítani a vendégek legerősebb ötösét. Érezhető volt, ennek nem lesz jó vége a zöld-fehérek szempontjából. Nem is lett. Keresztury – az újonc csatár a 16. felnőttmeccsén szerezte meg az első gólját –, Vokla és Escobedo révén már a 10. percben 3-0 állt a táblán. Kis túlzással az FTC egyetlen élettel teli játékperce azonnal újra nyílttá tette a meccset, Shinkaruk és Hietamaki fél perc különbséggel talált be, egyik gól szebb volt, mint a másik, s máris 3-2-re feljött a Lindqvist-gárda. A következő fordulópontra a 18. percig kellett várni, amikor Terbócs csinálta a tüzet Sevela kapujánál, a kisebb torzsalkodás közben Sevela többször is ütött a kesztyűivel, amiért azonnal végleges kiállítással sújtották a játékvezetők. A Fradi elvesztette oszlopát, helyét Soós László foglalta el a maradék 42 percre.

Az ötperces előnyt Kovács Csaba használta ki a második harmad elején. Ezt a játékrészt 6-1-re nyerte a MAC, a Ferencváros csak testben volt jelen a meccs ezen periódusában, nagyon zilált, pontatlan, kevés mozgásos játékot mutatott be, aminek következtében már csak a gólkülönbség volt kérdéses. Vokla duplázott – annyi gólt lőtt, mint az eddigi 71 MOL Liga-meccsén összesen –, majd a 39. percben a mesterhármasért lőhetett büntetőt, de az kimaradt, gólt szerzett Somogyi, Escobedo, Roczanov és Booras is. A másik oldalon Shinkaruk volt eredményes, újabb szép akció végén, Rafaj passzát követően. A csapatok 9-3-mal mentek másodszor pihenni.

Minden kérdés tisztázódott, de a játék képe mit sem változott a harmadik harmadban. Gól több már nem esett, sokat tettek ezért a kapusok. A MAC a nemzetközi szünetet követően jól állt bele a MOL Liga folytatásába, a Ferencváros pedig nem a Tüskecsarnokban akar újabb pontokat szerezni, sajnos ez végig látszott a játékán.

Majoross Gergely: Ez az a szakasz a szezonban, amikor a játékosok már tudják, hogy mit szeretnénk látni a jégen, és sokkal automatikusabban tudnak alkalmazkodni bizonyos szituációkhoz. Ezt mutatja az is, hogy azután a két-három perc után, amikor gyorsan kaptunk két gólt, meg tudtunk újulni, sikerült magasabb fokozatra kapcsolni.

Greg Lindqvist: Az, hogy különböző okokból a kelleténél jóval kevesebb védőjátékossal számolhatok, alapjaiban befolyásolja a mérkőzéseink eredményét. Ehhez jött még hozzá Sevela ötperces kiállítása, ami végképp megpecsételte a sorsunkat.

(Az interjúk forrása: nso.hu)

Erste Liga, Tüskecsarnok, 715 néző. Játékvezetők: Varjú, Kincses, Gil, Kis-király.
Bálizs: 86,4% (Arany)
K
Sevela: 84,2% (Soós: 81,8%)
Escobedo, Pozsgai, Könczei, Booras, Jubinville
1
Schwindt, Hietamaki, Sumi, Tendler, Szappanos
Ruikka, Mestyán, Nagy K., Keresztury, Terbócs
2
Farkas, Üveges, Dubek, Gágyor, Kiss
Kovács B., Vokla, Somogyi, Nagy G., Kovács Cs.
3
Lengyel, Garbacz, Shinkaruk, Fliszár, Rafaj
Lakatos, Schmál, Roczanov, Tóth R., Bödök
4
Németh, Hardi, Inglis, Egyed
Majoross Gergely, Svasznek Bence
E
Greg Kjell Lindqvist, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:40 MÚB Keresztury Mestyán Ruikka
2-0 08:42 MÚB Vokla Kovács B. Nagy G.
3-0 09:24 MÚB Escobedo Jubinville Booras
3-1 10:25 FTC Shinkaruk Rafaj Dubek
3-2 10:56 FTC Hietamaki Sumi Tendler
4-2 21:27 MÚB PP Kovács Cs. Nagy G. Pozsgai
5-2 23:45 MÚB PP Somogyi Kovács Cs.
6-2 28:23 MÚB Vokla Kovács B.
7-2 34:14 MÚB Könczei Escobedo
8-2 37:10 MÚB Roczanov Lakatos Könczei
8-3 39:27 FTC Shinkaruk Rafaj
9-3 39:55 MÚB Booras Könczei Kovács B.
52 Kapura lövések száma 22
6 Kiállításpercek 39

A MAC–FTC képes összefoglalója

   

A MAC–FTC góljai videón

   

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum