Stanley Kupa-győztes Uber-sofőr

 

A vb-aranyérmes Mike Commodore olyan szociális programot keresett, ami kimozdítja a házból és távol tartja a bároktól.

Ha a tengerentúlra, egészen pontosan Arizonába téved a jégkorongszurkoló, még egy pontot fel lehet írni a teendőlistára: utazás Uberrel. Scottsdale-ben ugyanis akár Stanley Kupa-győztes, világbajnok Uber-sofőr is furikázhat minket, ha van némi szerencsénk.

Mike Commodore szögre akasztotta a korcsolyáját, unalmas perceiben pedig újabban sofőrnek áll. A hamarosan 37. életévébe lépő kanadai sok mindent megnyert, amiről a hokisok többsége csak álmodozik. Sokak emlékezetébe véste be magát. A vörös hajú exhátvéd 12 év alatt 484 alapszakaszmeccset játszott hét különböző csapatban. A Carolina Hurricanesszel Stanley Kupa-győztes lett a 2005/06-os szezonban, egy évre rá pedig Kanadával nyert világbajnokságot. Újabban Arizona Uber-forgalmát sokszorozza meg.

Twitteren tette közzé, hogy új hobbijaként sofőrnek áll, az olcsó közösségi taxizásról elhíresült Uber keretein belül. Egy hete le is vezette első útját Arizonában, délután 6 és 11 között cirkált hibrid Cadillacjével. A kanadai TSN-nek nyilatkozott a szokatlan tevékenységgel kapcsolatban. “Egyedülálló vagyok, nincs gyerekem, kerestem valamit, ami kimozdít a házból és távol tart a bároktól. A golfozást és bárok látogatását leszámítva nem nagyon csinálok semmit, úgy döntöttem, ez jó szociális program lesz nekem.”

Első napjáért 94 dollár, plusz 5 dollár jatt ütötte markát. Karrierje során 20 milliót keresett csak az NHL-ben, így nem a pénz motiválja, annál inkább a jó beszélgetések. “Egy srác akart adni egy dollár borravalót, mondtam neki, hogy haver, tartsd csak meg, neked jobban kell, mint nekem. Szeretek vezetni, találkozni és beszélgetni emberekkel. Biztosan fogok még Uberezni, talán hétvégente egy-egy este, vagy akár hétköznap is.”

Commodore

Természetesen sok jó sztorit sikerült már az első alkalommal is összegyűjtenie, nem meglepő módon sokszor terelődött a szó a jégkorongra is. Például amikor három columbusi fiatalt fuvarozott, abban a városban 157 meccset játszott három szezon alatt. “Kérdeztem, hová valósiak, mikor mondták, hogy Columbusból jöttek, rávágtam, hogy éltem ott én is. Kíváncsiak voltak, mit csináltam, mondtam, hogy jégkorongoztam. Meglepetten kérdeztek vissza, hogy melyik csapatban? A Blue Jacketsben, osztottam meg velük, persze azt hitték, csak kamuzom. Kérdezték, ismerem-e Rick Nash-t, mire mondtam, hogy persze, Rick jó barátom. Továbbmentek, Jared Bollt is ismered? Mondtam nekik, hogy igen, és ha akarják, felsorolhatom a teljes keretet is, de miért nem kerestek inkább rám az interneten?”

De nem ez volt az egyetlen eset, hogy a Stanley Kupa-győztes meglepte utasait. Később aznap este hat tinit is szállított, kiderült, egyikük nagybátyja Doug Weight. Kérdezték, hallott-e már róla. “Mondtam, hogy igazából játszottam is egy csapatban vele, a Carolinában. Persze ők sem akartak hinni nekem elsőre, mondtam, hívják fel Dougie-t, de sajnos nem vette fel. Szerintem az Islanders játszott aznap este.”

Commodore élvezte az Uber-sofőr pozíciót. “Poén volt. Jó egy kicsit másképp is beszélgetni az emberekkel.”

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum