A Brassó és a DAB először találkozik a szezonban

   

Jobbkor nem is tehetnék, hiszen a házigazdák a 3., az Acélbikák a 4. helyen állnak a tabellán, most a legnagyobb a meccs presztízse.

Győzelemmel kezdte első erdélyi túráját a DAB, a Csíkszeredát verték jó hajrával 4-2-re. Előzetesen Azari Zsolt klubelnök hat pont elérését tűzte ki célul, de Lee Gilbert vezetőedző természetesen ennél nagyobb ambícióval vágott neki a háromfelvonásos hétvégének és három győzelemért ment csapatával idegenbe. Végül a Galac ellen hosszabbításban kikaptak, így a Brassó ellen kell javítani a mérlegen. Azért is sajnálhatják a pénteki vereséget Dansereau-ék, mert ha csak egy ponttal többet szereznek Galatiban, akkor egy rendes játékidős vasárnapi győzelemmel meg is előzhették volna a Brassót a tabellán és odaérhettek volna a dobogóra. Búsulni azonban így sincs ok, hiszen a Brassó előnye úgy négy pont, hogy hárommal több meccset játszott, mint az Acélbikák, így veszett pontok tekintetében a dunaújvárosiak vannak jobb helyzetben.

Helyezéstől függetlenül is mindkét csapat a győzelem céljával lép jégre, az esélyeket illetően azonban kissé tanácstalanok vagyunk. Bármilyen hihetetlen is, a DAB első 15, a Brassó első 18 meccsén van túl, de a két csapatnak az október 30-i lesz az első meccse egymás ellen. A DVTK-val még később, csak a novemberi válogatott szünetet követően, november 20-án találkoznak először. Visszatérve a vasárnapi mérkőzésre, a 3. és 4. helyezett csapat találkozik egymással, így ez lesz a forduló legnagyobb téttel bíró mérkőzése. A tavalyi gyengélkedés után mindkét csapat jelentősen megerősödött és visszatértek a liga élmezőnyébe. A Brassóban a Klempa, McDonald páros a tőlük megszokott ütemben termelik a pontokat, ketten együtt máris 48-nál járnak, őket követi a Gliga, Nagy Csaba, Mihály Árpád alkotta hazai hármas és Rory Rawlyk, ők négyen együtt hoztak össze eddig 47 pontot, 16 gól és 31 pont formájában.

A MAC-ból áthozott duónál már csak egy páros van, amely jobban érzi egymást és a kaput, ez pedig a liga kanadai táblázatát vezető Keagan Dansereau és a legponterősebb magyar játékos, Azari Zsolt kettőse. Ők – Justin Cseter roppant elhivatott és alázatos munkájával kiegészülve – igen hamar összeszoktak és egészen félelmetes első sort alkotnak. Azari el is lépett a mezőny felétől, 27 pontja van, őt Cseter követi 19-cel, Galanisznak, Nagy Krisztiánnak és Benknek 18-18 pontja van. Az már az egyéb csapatrészek közötti különbségre vezethető vissza, hogy a DAB támadójátéka potensebb, négy gólt ütnek átlagosan egy meccsen, a Brassó eddig 3,4-re volt képes. A két csapat ugyanakkor nagyon egyforma hatékonysággal védekezik, ahhoz képest, hogy hol állnak a tabellán, viszonylag sok gólt kapnak, szám szerint 2,7-et meccsenként. További érdekesség, hogy a Brassó otthon, a DAB viszont idegenben nyújt eddig gyengébb teljesítményt. A brassói bár korántsem volt eddig bevehetetlen, 9 meccsből négyszer hoztak el pontot az ellenfelek, a meccsek egyharmadán ráadásul rögtön hármat is. Vasárnap meglátjuk, melyik csapat tud javítani a mérlegén.

Brassó–DAB 1-4

   

A dunaújvárosiak elégedetten, 7 ponttal zárták romániai túrájukat, a brassóiak a Fehérvári Titánok után a másik Fejér megyei együttestől is kikaptak.

A második harmad végéig remekül teljesítettek a hálóőrök, kapott gól nélkül tartották a kapujukat, a hibátlanságuk egy-egy emberelőnyös góllal ért véget. A 37. percben Azari Zsolt talált be 5 a 4 elleni játék során Tőke kapujába, majd pedig 5 másodperccel a játékrész vége előtt Mihály Árpád lőtt gólt Duscheknek. A harmadik harmadban is esett két emberelőnyös találat, mindkettőt az Acélbikák lőtték. Az 50. percben Becze használta ki Fodor Csanád kiállítását, három percre rá pedig Dansereau lőtt gólt Klempa büntetésénél. A végén Tőke lekorcsolyázott az egyenlítés reményében, hiába, Ozols betalált az üresen maradt kapuba és beállította a 4-1-es végeredményt. A dunaújvárosiak ezzel megerősítették 4. helyüket a tabellán és 1 pontra megközelítették a dobogós Brassót.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1150 néző. Játékvezetők: Csata, Siko, Bandi, Andre.
Tőke: 91,2% (Béres)
K
Duschek: 98,0% (Lajcs)
Rawlyk, Klempa, McDonald, Mihály, Nagy Cs.
1
Ozols, Hruby, Dansereau, Cseter, Azari
Filip, Nagy I., Molnár, Bíró G., Petres
2
Pfeil, Ölander, Becze, Borbás, Kaszkov
Imecs, Bíró O., Fodor, Zsók, Péter
3
Lencsés, Ladigin, Németh, Szepessy B., Tanka
Mátyás, Balázs, Bíró M.
4
Lévai, Léránt, Mátyásy, Odnoga, Nagy M.
Martin Lacroix, Keresztes Ottó
E
Lee Gilbert, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 36:45 DAB PP Azari Dansereau Ölander
1-1 39:55 BRA PP Mihály Filip Nagy I.
1-2 49:32 DAB PP Becze Ölander Kaszkov
1-3 52:45 DAB PP Dansereau Azari
1-4 59:49 DAB EN Ozols Becze Borbás
50 Kapura lövések száma 35
14 Kiállításpercek 12

A Brassó–DAB képes összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum