A Sportklub tíz vereség után szerezne pontot

   

A legutóbbi 30 pontból egyet sem húzott be a McCarthy-csapat. Forrongó hangulatban várja a Csíkszereda a Fehérvári Titánok vasárnapi látogatását.

A városban, ahol a hoki egyértelműen az első számú sport évtizedek óta, ahol annyi jó játékost neveltek, és ahol annyi bajnoki címet szereztek, a szurkolók számára elfogadhatatlan a csapat eddigi szereplése. A kék-fehérek a jó kezdés után megálltak, utolsó győzelmüket és pontjaikat több, mint egy hónapja, szeptember 24-én szerezték, vereségszériájuk immár 10 mérkőzés hosszú, az utolsó előtti helyen állnak, 10 pontra a 9. helyezett Galati mögött, 13 ponttal leszakadva az utolsó rájátszást érő helyen álló csapat mögött. Jönnek-mennek a játékosok, az augusztusi próbajátékkal együtt lassan már a 30-at közelíti a csapatnál megfordult légiósok száma, a pénteken igazolt Valcharral együtt már 14-et neveztek be az ez évi MOL Ligába, még egy játékos pedig úgy távozott, hogy meg sem jött.

Közülük tucatnyian már játszottak is, a két kazah légiós viszont csak a jövő héten érkezik. Az utoljára igazolt 4 játékos szakmai önéletrajza jóval impresszívebb, mint azoké, akik helyett jöttek, így talán eljut a csapat oda, hogy importjai húzóemberekké válhatnak. Nem könnyű így összerakni a csapatot, a játékosoknak pedig megtalálniuk egymással az összhangot. Ráadásul a hazai játékosok is elmaradnak attól, amit korábban megszoktunk tőlük, és egyelőre a fiatalok közül sem tudott senki sem berobbanni a mezőnybe. Rendszerszintűek a problémák, nem jó a hangulat, a rutinos játékosok közül sokan Brassóba, Galacra igazoltak, az utánpótlást már azelőtt kifosztják a magyarországi csapatok, hogy eljuthatnának a játékosok a felnőttcsapat küszöbéig, a modern hoki pedig mintha elment volna a székelyföldi mellett.

Ilyen körülmények között kellene csodát tennie Tom McCarthy vezetőedzőnek és játékosainak. De sokszor a csapat a saját maga ellensége is. McCarthy edző többször nyilatkozta, hogy saját magukat verték meg, a játékosok is többször mondták el az aktuális vereség után, hogy egyes periódusokban nem tartották be az edzői utasításokat. Így aztán a legfontosabb talán az kellene legyen, hogy a játékosok fejben összeszedjék magukat, képesek legyenek egy teljes mérkőzésen keresztül azt játszani, amit az edző kér.

A Fehérvári Titánok fontos mérkőzést vesztett el szombaton Galacon, a közvetlen vetélytárs Dunarea ellen. Bár a vesztett pontokat tekintve egyelőre még 6 egység az előnyük Gógáék előtt, lőtávolba kerültek, reális lehetőséggé vált, hogy befogják őket az üldözők és ezzel időlegesen kiessenek a legjobb 8-ból. Kulcsfontosságú lesz tehát, hogy sikerül-e pontot, pontokat hozniuk Csíkszeredából. A Titánok szereplése azzal együtt is kellemes meglepetés, hogy a playoffért harcolnak, hiszen nagyon fiatal a csapat, kevés légiósuk van és a fiatal magyar játékosok igen tökösen álltak bele a bajnokságba. Rengeteg ifjúsági- és juniorkorú játékos lép jégre mérkőzésről mérkőzésre a Titánok mezében, és egyikük-másikuk talán még az őket nagyon jól ismerők legderűlátóbb várakozásait is túlszárnyalja. A 19 éves Vizi Dániel például első felnőttek között töltött idényében közel jár a pont per meccses átlaghoz. A fiatal csapat számos komoly skalpot szerzett már, Hogy mást ne említsünk, a galaci mérkőzésük előtti legutolsó öt összecsapásukon sorrendben 2 pontot szereztek a Ferencváros, 1-et a Miskolc, 2-2-t a Beograd majd az UTE ellen, végül 60 perc alatt legyőzték a Brassót. Senkinek sem jelentenek tehát könnyű prédát, és egészen biztos, hogy Csíkszeredában is a győzelem céljával lépnek jégre. Azt már tudják, hogy ebben a ligában idén 50 percnyi jó játék nem feltétlen elég a sikerhez.

Csíkszereda–Fehérvár 4-2

   

Új légiósai segítségével megszerezte első októberi győzelmét a Sportklub.

Az ezer sebből vérző Szereda fantasztikus szurkolóitól támogatva nagyon jó első harmadának köszönhetően megszerezte mind a három pontot. Nagyon gyorsan kétgólos előnyre tett szert a hazai csapat, ráadásképpen a szünet előtt is góllal búcsúzott közel kétezer fős közönségétől. Wood hátvéd duplázott, Péter Róbert lőtte a középső gólt. A második harmad gólcsendesebbre sikerült, a Volán Hamvai révén csökkentette a különbséget. A győzelmet Antal Zsombor tette biztossá, az 50. percben 4-1 állt a táblán. Shupe talált utolsóként a kapuba, a hajrában kettős emberelőnyből.

A Sportklub tíz zakó után behúzta a három pontot, a Fehérvár vereségével pedig teljesen nyílttá vált a 8. helyért folyó csata.

Bízom abban, hogy lezártuk a rossz sorozatot

   

A határozott kezdés volt a csíkszeredai győzelem kulcsa az edzők szerint.

Tom McCarthy, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: “Nagyon határozottan jöttünk ki a mérkőzésre és ez meg is látszott az eredményen. A nap legfontosabb tanulsága az, hogy ha gólt kapunk akkor az nem jelenti a világ végét. Ugyanúgy kell menni tovább is, mint előtte. Az elmúlt négy-öt mérkőzésen már jól játszottunk, csak mindig belestünk saját magunk csapdájába. Ez most nem történt meg. Ez most egy nagyon jó érzés, hogy bizonyítottuk, hogy hatvan percen át tudunk jól játszani. Nagyon bízom abban, hogy ezzel a győzelemmel lezártuk a rossz sorozatot és rátérünk a helyes útra és egy új kezdet indul el.”

Kóger István, vezetőedző, Fehérvári Titánok: “Az első harmadot nagyon langyosan kezdtük, teljesen elengedtük. Nem tudom, hogy a sok utazás, illetve a sok meccs tette-e ezt. A három gól előnyről ez a Csíkszereda van olyan jó csapat, hogy megtart minket. 3–1 után a negyedik találat elkerülhető lett volna. Kaput megkerülve manapság már nem illik gólt kapni. Két harmadon át sokat dolgoztunk, hogy kiegyenlítsünk. A második húsz percben a lehetőségeink is megvoltak, majd a harmadik harmadra nem éreztem a frissességet a csapatban.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1850 néző. Játékvezetők: Csomortani, Máthé, Rédai, Péter.
Ruczuj: 93,8% (Onodi)
K
Scola: 87,1% (Lemay)
Papp, János, Antal Zs., Molnár Zs., Valchar
1
Krogh, Láday, Just, Pillók, Vizi
Wood, Korenko, Péter R., Moldován, Bíró
2
Arany, Takács, Varga, Szász, Sofron
Salló, Gecse, Molnár Z., Lanceleve, Farkas
3
Korbuly, Imre, Hamvai, Shupe, Mazzag
Bors A., Antal H., Antal N., Egyed, Rokaly N.
4
Péter A., Reiter A., Balogh, Kiss, Tóth
Tom McCarthy, Nagy Béla
E
Kóger István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:29 SCC Wood Bíró
2-0 03:13 SCC PP Péter R. Bíró Moldován
3-0 19:13 SCC Wood Molnár Zs. Valchar
3-1 35:56 FHA Hamvai Arany Mazzag
4-1 49:42 SCC Antal Zs. Valchar Lanceleve
4-2 58:30 FHA PP2 Shupe Vizi Krogh
31 Kapura lövések száma 32
12 Kiállításpercek 12

A Sportklub–Volán képes összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum